.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ιδρυτική διακήρυξη της λέσχης πολιτισμού και ιστορίας της ΑΕΚ


Σταύρος Καζαντζόγλου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση ξεκινούν αγνοί και πιστοί Ενωσίτες αναζητώντας τα ιδανικά της ΑΕΚ και τη σύνδεση με την ιστορία του συλλόγου. Η ιδρυτική διακήρυξη της λέσχης πολιτισμού και ιστορίας της ΑΕΚ, αποτελεί μια προσπάθεια με πολλές προσδοκίες όπως θα κατανοήσετε από το κείμενο της. «Φίλοι Ενωσίτες, η κιβωτός μνήμης ενός χαμένου πολιτισμού 2.800 χρόνων που «μορφώνει» Συνειδήσεις της πιο εκλεπτυσμένης κουλτούρας, η φωτιά στη Σμύρνη, τα κυνηγημένα καραβάνια στη Θράκη, τα τσαπιά και οι κασμάδες στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ο Δικέφαλος Αετός δίπλα στα εικονίσματα.



Ξεκινώντας από το μικρό πατάρι των Ιωνάδων και του Σπανούδη στην Ομόνοια, θέλοντας να συνεχίσει την πλούσια αθλητική παράδοση της Πόλης με σωματεία του Πέρα, των Ταταύλων, της Χάλκης, του Διπλοκιονίου, του Βαθυρρύακος και της Χαλκηδόνας, η ΑΕΚ μετουσιώνει μέχρι σήμερα την υπερβατική διαφορετικότητά της με τη διαδήλωση κατά των Γερμανών στην Κατοχή και τη θυσία του Κοντούλη, με την παρέλαση της Απελευθέρωσης όπου πρωτοστάτησε η σημαία με τον Δικέφαλο, με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο στο Καλλιμάρμαρο, με τη συγκινητική συμπαράσταση και το φιλικό αγώνα στο φλεγόμενο Βελιγράδι.

Αυτήν ακριβώς τη δυναμική επιδιώκει να ανατροφοδοτήσει μια ευρεία ομάδα Ενωσιτών από τους παλαίμαχους αθλητές της ΑΕΚ, προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, φίλαθλοι που έχουν υπηρετήσει την ομάδα, άνθρωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχοι μας είναι:
1.η εμπεριστατωμένη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των προσφύγων και του σωματείου τους, της ΑΕΚ, από το 1922 μέχρι σήμερα
2.η ενημέρωση και επικοινωνία, καθώς και η δημιουργική συνεργασία μεταξύ των ενωσιτών
3.η αρμονική και διαρκής συνεργασία με όλα τα αθλητικά τμήματα της ΑΕΚ,ΠΑΕ–ΚΑΕ–ερασιτεχνικά τμήματα–παλαίμαχοι.
4.η διοργάνωση λογοτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, εικαστικών και φωτογραφικών εκθέσεων, διαλέξεων και άλλων πνευματικών παρουσιάσεων με πυρήνα την ιστορία και τον παρόντα πολιτισμό των προσφύγων και της ομάδας.

Παράλληλοι ουσιαστικοί στόχοι είναι η προσφορά μας στα σημερινά δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας, η καταπολέμηση της βίας και των αναβολικών, η διάδοση του ολυμπιακού πνεύματος, η συσπείρωση των οπαδών μας από το εξωτερικό και η συμβολή μας στη δημιουργία του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ. Το έργο είναι απαιτητικό και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, είμαστε όμως αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ενώνουμε όλους τους φίλους της ΑΕΚ με την ελπίδα να παραδώσουμε στους νεότερους το μεγαλείο της ομάδας μας. Υπερασπίζουμε τα βαριά Σύμβολα και στελεχώνουμε τη Λέσχη συνεισφέροντας με τις ιδέες και τη δημιουργική δράση μας. Το θεωρούμε ως καθήκον Ήθους και Αφοσίωσης», αναφέρεται στο κείμενο με την υπογραφή της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής.

πηγή: enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου