.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μια χρονιά ανατροπής!

Στις 5-6 Μάρτη η 3η Συνδιάσκεψη, εγκρίθηκαν από το ΠΣΟ οι Θέσεις

του Μιχάλη Παπαμακάριου
Ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, όπου εγκρίθηκαν οι θέσεις για τη 3η συνδιάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Μάρτη στην Αθήνα. Τις αμέσως ερχόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι Θέσεις του ΠΣΟ ώστε να προγραμματιστούν οι συνελεύσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών, ενώ στα μέσα του Γενάρη σε νέα συνέλευση του ΠΣΟ θα αποφασιστεί η οργανωτική εισήγηση και η αποτίμηση του, πυκνού, απολογισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη 2η συνδιάσκεψη.

Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς οργανώνει τη διαδικασία της συζήτησης του για τη 3η του συνδιάσκεψη σε ένα θερμό, από όλες τις απόψεις, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Η προώθηση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την υποστήριξη της συμπολιτευόμενης μνημονιακής «αντιπολίτευσης», αφορά ειδικά το διάστημα που έρχεται. «Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί το 70% των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου» δήλωνε στην Αυγή του περασμένου Σαββάτου ο Σταθάκης, με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να ξεχωρίζει και να θέτει αναβαθμισμένα καθήκοντα στις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Παράλληλα η δυναμική της πολεμικής κλιμάκωσης παραμένει ενεργή στη Συρία με μια νέα έκρηξη του προσφυγικού να είναι πιθανή. Σε αυτά τα πλαίσια η πρόταση συγκρότησης σώματος ευρω-χωροφυλακής, «που θα φυλάει τα σύνορα της ΕΕ», καταδεικνύει το βάθος της αντιδραστικότητας της ΕΕ και την οργανική διαπλοκή των μηχανισμών της με το ελληνικό αστικό κράτος. Η εξάμηνη διαπραγμάτευση για την τελική μορφή αυτού του σώματος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει το μαζικό κίνημα από την πάλη για την αποτροπή του.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και χωρίς να αποκλείονται και πολιτικές εξελίξεις που θα καθοριστούν από την συνοχή και την αντοχή της κυβέρνησης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προγραμματίζει μια στενά εσωτερική διαδικασία.

Αντίθετα, το δυναμικό της μετωπικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αντιμετωπίζει τη διαδικασία της συνδιάσκεψης με μάχιμο τρόπο και θα παρέμβει στη συγκυρία με όπλα το χαρακτήρα και τις κατευθύνσεις των Θέσεων, καθώς και τις μάχιμες πρωτοβουλίες για τη πολιτική και ταξική ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος. Ήδη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πλαίσια της λογικής του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, έχει αναλάβει και προωθεί πρωτοβουλία για τον αναγκαίο πολιτικό συντονισμό και τη δέσμευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για τη στήριξη μιας πλατιάς, ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης δυνάμεων για την αποτροπή και ανατροπή του νέου αντί ασφαλιστικού νόμου. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την πρωτοβουλία για ένα πραγματικό συντονισμό σωματείων και ταξικών δυνάμεων σε αυτή τη κατεύθυνση. Επίσης, συμβάλλει αποφασιστικά στην πανελλαδική κινητοποίηση στο φράκτη του Έβρου στις 23 Γενάρη για την ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, με κεντρικό αίτημα να πέσει ο φράκτης του αίσχους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει με τη 3η συνδιάσκεψή της και την πορεία προς αυτή, να παρέμβει στη συζήτηση που έχει ανοίξει μέσα σε χιλιάδες αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς μετά την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις ανεπάρκειες που συνολικά βαραίνουν τις δυνάμεις της ρήξης και της ανατροπής. Η παρέμβαση αυτή περνά μέσα από την εξαγωγή κρίσιμων πολιτικών συμπερασμάτων για την αναγκαία στροφή στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και στο πρόγραμμά της, την εμβάθυνση, ολοκλήρωση και συσχέτιση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος με τα ζητήματα των μέσων και του υποκειμένου μιας τέτοιου χαρακτήρα ανατροπής, το θέμα της εξουσίας, της κυβέρνησης και τελικά της σύγχρονης επαναστατικής διαδικασίας. Περνά μέσα από τη διαδικασία της συγκρότησης του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς και της πολιτικής συνεργασίας με τις ευρύτερες δυνάμεις της ανατροπής. Περνά μέσα την ενίσχυση και τελικά τον ποσοτικό και ποιοτικό μετασχηματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως βασικού κορμού ενός συνολικότερου μετασχηματισμού των δυνάμεων που, από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικό βάθος, σήμερα αναφέρονται στο μπλοκ της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των υπερεθνικών μηχανισμών του, την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ.

Οι Θέσεις εκτιμούν ότι έχουν πληθύνει οι αγωνιστές και οι δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσεγγίζουν τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην πορεία προς τη 3η συνδιάσκεψη, το δυναμικό του μετώπου θα επιδιώξει να σηματοδοτηθεί μια διαδικασία συνεύρεσης, μάχιμου διαλόγου και κοινής δράσης στο μαζικό κίνημα και τα πολιτικά μέτωπα, με όλο αυτό τον κόσμο, με πρωτοβουλίες τόσο από τα «πάνω» όσο και κυριότερο από τα κάτω, με τα χιλιάδες μέλη και τις συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχουν το πρώτο λόγο.

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου