.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ “ΝΑΙ-ΝΕΚΟΙ” ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Όσα τερτίπια και τακτικούς ελιγμούς και αν κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, η άγρια πολιτική εξόντωσης του επαγγελματικού και αυτοαπασχολούμενου κόσμου την μέσω των ασφαλιστικών εισφορών και πρόσθετων φόρων, την οποία έχει επιλέξει, μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μεταβάλλεται και δεν ακυρώνεται.  

Το χάπι όσο και αν χρυσωθεί είναι δηλητηριώδες, αν και όχι και θανατηφόρο.  

Γι' αυτό και οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να έχουν άλλο στόχο από την απόσυρση των μέτρων και έναν εξαρχής διάλογο από μηδενική βάση.  

Για να μπορέσουν, όμως, αυτοί οι αγώνες να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι χρειάζεται να κλιμακωθούν, να έχουν αντιμνημονιακό προσανατολισμό, να είναι ενωτικοί και να διαθέτουν ηγεσίες οι οποίες θα είναι συνεπείς μέχρι το τέλος και δεν θα “πουλήσουν” με την πρώτη ευκαιρία την προσπάθεια.  

Ο επαγγελματικός κόσμος δεν μπορεί να επιβιώσει, να ζήσει αξιοπρεπώς και να συνυπάρξει με ένα αξιοπρεπές και ανεκτό ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, όσο η χώρα πνίγεται κάτω από τη μπότα των πιστωτών και των μνημονίων.  

Το μνημόνιο είναι το πρόβλημα για τους αυτοαπασχολουμένους και όχι ο τρόπος που θα εφαρμοστεί.  

Γι' αυτό οι ηγεσίες του μεγάλου κινήματος του επαγγελματικού κόσμου στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχουν σαφή και συνεπή δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό.  

Και πάντως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εμφανίζονται στο ηγετικό προσκήνιο των αγώνων πρόσωπα, τα οποία στήριξαν τα μνημόνια και μάλιστα με πάθος, όπως και πρόσωπα που είχαν στηρίξει φανατικά το “ΝΑΙ” των Γερμανών και του Γιούνκερ στο δημοψήφισμα.  

Αυτός είναι ο λόγος που στο ηγετικό προσκήνιο των επαγγελματικών αγώνων δεν μπορεί να βρίσκονται πρόσωπα όπως ο Βασ. Αλεξανδρής, πρόεδρος ΔΣΑ, ο Γ. Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ, ο Μιχ. Βλασταράκος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  

Στο μεγάλο επαγγελματικό κίνημα χρειάζεται να πρωτοστατήσουν οι νέοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, να υπάρξει σαφής αντιμνημονιακός προσανατολισμός και μια νέα ηγεσία που να πιστεύει σε μια νέα ανεξάρτητη αντιμνημονιακή δημοκρατική και προοδευτική Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα αποικιοκρατούμενη η οποία εξαθλιώνει τους οικονομικά αδύνατους, φτωχοποιεί τα μικρομεσαία στρώματα και στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας τους νέους.


πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου