.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι δράσεις της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που οργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πιάσε το χέρι μου»


Με τη δύναμη της αλληλεγγύης
Με τη γνώση της μνήμης

Με την εκδήλωση «Διαβάζουμε το βιβλίο της μνήμης–Συναντιόμαστε στις κουζίνες των λαών» συνεχίζονται οι δράσεις της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που οργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Δικοί μας πρόσφυγες από τη Μικρασία, αλλά και σημερινοί, μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες από το βιβλίο της ζωής τους. Ακούμε τραγούδια της προσφυγιάς από χορωδίες μαθητών, γυναικών και γκόσπελ, μαγειρεύουμε συνταγές από χώρες μακρινές και δοκιμάζουμε γεύσεις των λαών της περιοχής μας, σε μια βραδιά με βιωματικά χαρακτηριστικά και έντονους συμβολισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ), την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 7 μ.μ.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι» με τη συμμετοχή 12.310 μαθητών από 83 σχολεία των Δήμων Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Οι μαθητές γεμίζουν σακίδια και στέλνουν ευχές για να δώσουν κουράγιο στους συνομήλικούς τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου» έχει ως εξής:

«ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»:Δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας και στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Νέας Φιλαδέλφειας. Εικόνες από το πέρασμα των προσφύγων το 1922 από το αρχειακό υλικό των Δήμων και σημερινών προσφύγων του φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, Βασίλη Μαθιουδάκη. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Φεβρουαρίου.

«ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»:Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ., στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 152) συζητούμε για την προσφυγική κρίση με θεσμικούς φορείς και εθελοντές, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αναλάβουν δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου