.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Όσα είπε ο Άρης Βασιλόπουλος στην Περιφέρεια για τη ΜΠΕ γηπέδου Μελισσανίδη (ΑΕΚ) (βίντεο)


Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος πήρε το λόγο μετά τον εισηγητή της περιφέρειας, και παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου σχετικά με τη ΜΠΕ του γήπεδου Μελισσανίδη. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, και τις επιπτώσεις τους στη ζωή της πόλης και των κατοίκων. Τέλος στάθηκε στα προαπαιτούμενα που ο Δήμος θεωρεί απαραίτητα πριν από οποιαδήποτε έγκριση από την Περιφέρεια της ΜΠΕ. 

Ακολουθούν μικρά αποσπάσματα από την τοποθέτηση του:

«Στη γνωμοδότηση της Περιφέρειας, τίθεται ως προϋπόθεση η δέσμευση του φορέα να στεγαστούν αθλήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, έστω και εκτός χώρου του γηπέδου. Σε ποιους όμως χώρους, αναρωτιόμαστε; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, μελέτη και προϋπολογισμός; Ή αρκεί απλώς μια δέσμευση του φορέα; Αντίθετα λοιπόν με τους σκοπούς της παραχώρησης του χώρου, το νέο γήπεδο προορίζεται μόνο για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μάλιστα έχει πλέον παραχωρηθεί μέσα από μια αμφισβητούμενη διαδικασία, σε μια αμιγώς ιδιωτική εταιρία…»



«… ο κοντινότερος σταθμός του ΗΣΑΠ, είναι στον Περισσό… παντελής έλλειψη θέσεων στάθμευσης… σύμφωνα με το νόμο το γήπεδο θα έπρεπε να διαθέτει περίπου 3.000 θέσεις στάθμευσης. Η ΜΠΕ προβλέπει 180 για προσωπικό και VIP, και επιπλέον 200 που ωστόσο δεν έχουν παρουσιαστεί, δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Έστω και αυτές οι 200 οι ελάχιστες που προβλέπονται, πότε θα εκτιμηθεί η καταλληλότητα τους και η θέση τους; Αφού θα υπάρξει το νέο γήπεδο;


Στη γνωμοδότηση της Περιφέρειας εκτιμάται ως θετικός ο περιορισμός των χώρων στάθμευσης, αλλά αναγνωρίζεται ότι πρέπει να προηγηθεί εκσυγχρονισμός σταθμών Περισσού και Πευκακίων καθώς και επέκταση της γραμμής 4 του μετρό… Εδώ όμως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Για τα μεγάλα αυτά έργα, υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει κόστος, φορέας υλοποίησης και χρονοδιάγραμμα; Αν όχι τότε αυτή η προϋπόθεση είναι άνευ αξίας, καθώς ή θα έπρεπε να οδηγήσει σε αρνητική γνωμοδότηση εφόσον αυτά δεν υπάρχουν,  ή να παραμείνει ανενεργή…»



«…το νέο γήπεδο εξακολουθεί να μην έχει τις απαραίτητες περιμετρικές ζώνες, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των θεατών. Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, η Περιφέρεια Αττικής καλείται να υπογειοποιήσει και να πεζοδρομήσει τους δημόσιους δρόμους, μπροστά από το γήπεδο μετατρέποντας τον κοινόχρηστο χώρο, σε χώρο εξυπηρέτησης του γηπέδου.


Η υπογειοποίηση η οποία δεν προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου… Επιπλέον, και κάτι που δεν έχει επισημανθεί πουθενά… όλες οι κυκλοφοριακές αλλαγές που προβλέπονται από τη μελέτη του γηπέδου, όπως για παράδειγμα η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στη Δεκελείας, δεν είναι σύμφωνες με τη μελέτη που είναι εγκεκριμένη και έχει στα χέρια του ο Δήμος…  προβλέπει οι κυκλικοί κόμβοι να κατασκευαστούν και να πληρωθούν από το Δήμο μας…»

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου, και την παρουσίαση κάποιων σχετικών διαφανειών που ακολούθησε.
 

     .

5 σχόλια:

  1. Καριολη Βασιλόπουλε το γήπεδο θα γίνει θες δεν θες. Μέχρι και οι δικοί σου στην περιφέρεια σε αδειασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον: Το γήπεδο ΔΕΝ θα γίνει θες δεν θες. Και δεύτερον: Μάνο γιατί δημοσιεύεις υβριστικά σχόλια τραμπούκων.
    vincent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δημοσιεύω για να μην υπάρχει κανείς που να μη γνωρίζει, το επίπεδο, το ήθος και τον πολιτισμό αυτών που θέλουν να γίνουν αφεντικά στην πόλη...

    Κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό να παρουσιάζεται μόνο η εικόνα των πολιτικών τους εκπροσώπων στη βουλή, την περιφέρεια και το δήμο. Χρειάζεται όλοι να γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύουν και λαϊκίζοντας πίσω από τι σέρνονται.

    Πρόκειται για την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο καλά κάνεις και τα εκθέτεις τα λουμπεναριά.
      Ας καταλάβουν ότι ο αγώνας για την προστασία του Άλσους και της πόλης τώρα αρχίζει πραγματικά.

      (όποιος θέλει Μόντε-Κάρλο να το κάνει στο σπίτι του)

      Διαγραφή
  4. Ελατε με φόρα. Να δεθείτε και στα δέντρα. Καμπούρη τελείωσες με τις αρνητικές ψήφους και των 16; Χαχαχαχαχαχα
    "οι θετικές ψήφοι ήταν 78, οι αρνητικές 16 και υπήρξαν δύο «λευκά»"
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή