.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κίνηση για την Υπεράσπιση της Πόλης και του Άλσους: Η Ρένα ήταν πράγματι χωρίς φρένα... αλλά δεν ήταν μόνη


Τη μέρα που το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής (23/10/2014) ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2015, κάποιοι από εμάς μοιράζαμε στην αίθουσα την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών με τίτλο “Η Ρένα χωρίς φρένα στο δρόμο του Σγουρού”· ορισμένοι και ορισμένες περιφερειακοί σύμβουλοι της κ. Αρένας Δούρου εξανέστησαν τότε με την ... ύβρη, λέγοντάς μας: “Μα καλά, έρχεστε με τέτοια γλώσσα να μας υποβάλλετε αίτημα;”

Ω καιροί, ω ήθη, “αριστερά” μάλιστα ήθη, που εξευτελίζουν και την ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδα (απονομιμοποιώντας τελικά τις αριστερές θέσεις και οδηγώντας την κοινωνία στην αγκαλιά της ακροδεξιάς), αλλά και δεν αναγνωρίζουν το στοιχειώδες “δημοκρατικό κεκτημένο” της διαμαρτυρίας – που επιτρέπεται βέβαια να αξιοποιείται για χτίσιμο πολιτικής καριέρας, απ' όποιον ή όποια έχει τέτοια φιλοδοξία, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.


Ενάμιση περίπου χρόνο αργότερα, το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του “σχεδίου Μόντε Κάρλο” του Μελισσανίδη, δρομολογώντας μάλιστα ταυτόχρονα και την απαίτηση για περαιτέρω δημόσια χρηματοδότηση του ... “κοτζαμπάση”, όπως τον ονόμαζε κάποτε η κ. Αρένα Δούρου – αυτά βέβαια προ εκλογών και προ δημοψηφίσματος, τότε που οι “αριστερές” μύγες είχαν παχύνει αρκετά, παρασιτώντας επί των συμπαθούντων...

Σήμερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εμφανίζονται κωφές και τυφλές μπροστά στη νομική, τεχνική, κοινωνική και πολιτική κριτική που έχει υποστεί το σχέδιο, εναρμονίζονται με τη γραμμή Μελισσανίδη-Ανδριόπουλου, όσον αφορά την ανάλυση του σχεδίου και βεβαίως καταλήγουν με ορισμένες “άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε” προϋποθέσεις που αποδεικνύουν πόσο “λίγες” είναι οι υπογραφές τους σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα.

Τίποτα απ' τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν παρακολουθήσει και κριτικάρει τη στάση της κ. Αρένας Δούρου γύρω απ' αυτό, αλλά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη διοίκησή της στην περιφέρεια Αττικής, για εκείνους που δραστηριοποιήθηκαν με ειλικρίνεια με σκοπό την αντιμετώπιση του σχεδίου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια από το φθινόπωρο του 2013 και μετά. Σήμερα, ακόμη κι όσοι έτρεφαν φρούδες ελπίδες, ενθουσιάζονταν απ' τις φραστικές κορώνες της κ. Αρένας ή και τις επικαλούνταν στις σχετικές συζητήσεις μέσα στην πόλη μας, θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Αυτοκριτική, όμως, πρέπει να κάνουν και όσοι επιχειρηματολόγησαν από ένα σημείο και μετά ότι το σχέδιο Μελισσανίδη είναι νεκρό για νομικούς ή γραφειοκρατικούς λόγους· αυτοί οι λόγοι ξεπερνιούνται βέβαια, όταν υπάρχει “καλή θέληση” στην πλευρά της εξουσίας και αδράνεια στην πλευρά των λαϊκών συμφερόντων.

Ωστόσο οι “μικροί πρωθυπουργοί” και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας Αττικής θα πρέπει να καταλάβουν πως η “επένδυση” Μελισσανίδη, όπως αυτή σχεδιάστηκε, μεθοδεύτηκε και δρομολογείται, δε βρίσκει σύμφωνη την κοινωνία της Ν. Φιλαδέλφειας, παρά τη στρατηγική του τρόμου που επιδίωξε η πλευρά του επιχειρηματία να επιβάλλει πάνω της, κι ως εκ τούτου δε θα γίνει αποδεκτή. Η ευθυγράμμιση της κ. Αρένας Δούρου και των ακολούθων της με Μελισσανίδη-Σγουρό, δε θα κάμψει το ηθικό μας, ούτε πρόκειται να σταθεί ικανή να ολοκληρώσει το σχέδιο Μελισσανίδη για μετατροπή της πόλης σε φέουδό του.

Τόσο η κ. Αρένα Δούρου όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανέλαβαν τη ... βιολογική πλύση, ειδικότερα όσοι διατηρούν και έμμισθες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση της περιφέρειας, ας μην αναρωτηθούν αν βρέχει, όσο αυτοί πασχίζουν να επιτύχουν την “ειρηνική συνύπαρξη” που θα διασφαλίζει το αδιατάρακτο της μισθοδοσίας τους ως τις περιφερειακές εκλογές του 2019...

Κίνηση για την Υπεράσπιση της Πόλης και του Άλσους
http://kypalnf.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου