.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ολόκληρη η συζήτηση για το πρώην Στρατιωτικό εργοστάσιο της Ν. Χαλκηδόνας, με αφορμή την πληρωμή μελέτης που εκκρεμούσε χρόνια... (βίντεο)


Θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24-2-16, ήταν η παραλαβή - πληρωμή της μελέτης που είχε παραγγελθεί πριν χρόνια από το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση πήρε ευρύτερο χαρακτήρα καθώς πρόκειται για ζήτημα που μόνιμα κυριαρχούσε στη ζωή της. Είχε δε αποτελέσει μήτρα κορυφαίων διαφωνιών, αλλά και αλλεπάλληλων διασπάσεων στο συνδυασμό Παπαμικρούλη.

Η μελέτη προβλέπει να... αξιοποιηθεί με ΣΔΙΤ, προφανέστατα κατόπιν παραγγελίας στο μελετητή. Πιο απλά θα έπεφταν τόνοι τσιμέντου σε μια επιβαρυμένη περιοχή που περικλείεται από δρόμους πυκνής κυκλοφορίας, απέναντι έχει το υπερμπακάλικο του Σκλαβενίτη, και απουσία άλλων ελεύθερων χώρων. Επίσης θα είχε εμπορικό κέντρο στο υπόγειο, καφετέρια 1500 τμ, και φυσικά πάρκινγκ στο οποίο εννοείται οι κάτοικοι της περιοχής, θα πλήρωναν για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους. Γιατί ΣΔΙΤ σημαίνει πως το δημόσιο, παραχωρεί στον ιδιώτη δημόσιο χώρο να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά. Και αυτό λέγεται ανάπτυξη...



Σήμερα στο χώρο παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους οι περίοικοι. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς, πόσο ακόμη θα επιβαρυνόταν η περιοχή από τους οδηγούς που θα περιφέρονταν για να παρκάρουν τα οχήματα τους. Παρόλα αυτά ακούστηκαν και πάλι φωνές για αξιοποίηση και οικονομική ανάπτυξη...

Η δημοτική πλειοψηφία δήλωσε ρητά πως παραλαμβάνει τη μελέτη προκειμένου να πληρωθεί ο μελετητής, και θα τη θέσει στο αρχείο. Ευχήθηκε επίσης καμιά επόμενη δημοτική αρχή να μην την υλοποιήσει.

     .

     .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου