.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εργαζόμενοι Δήμου Πειραιά: Ο Δήμαρχος φτιάχνει διασπαστικό εργοδοτικό σωματείο με Χρυσαυγίτες




           ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                              Πειραιάς: 29/3/2016
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         
 & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                                                      
     ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                         
    ΡΕΤΣΙΝΑ 45 - 18545
              ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                     
       Τηλ.: 2104101374                                          
Email : somed.pirea@gmail.com       
                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Από πέρσι τον Μάιο αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Σωματείο μας «ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση προκειμένου να αποδυναμωθεί και τέλος να διαλυθεί. Η προσπάθεια να ελεγχθούν οι εκλογές του Σωματείου από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και την Δημοτική Αρχή, όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, κατέπεσε στο κενό από τη δική σας δυναμική και αποφασιστικότητα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι θιασώτες και οργανωτές αυτής της επίθεσης ενεργούν από φόβο για τη δυναμική που διαρκώς αναπτύσσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Σωματείου στη Δημοτική Αρχή για τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων μέχρι και τα πιο σύνθετα φαίνεται πως ενοχλούν και μπαίνουν εμπόδιο σε πιθανούς σχεδιασμούς της διοίκησης του Δήμου Πειραιά.
Το Σωματείο επανειλημμένα έχει ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να σταματήσουν οι αδικίες που παρατηρούνται στην κατανομή εργασίας και αμοιβής υπερωριών, να εκλείψει το φαινόμενο της διάκρισης των εργαζομένων σε «δικά μας παιδιά», της εκμετάλλευσης και του εκφοβισμού των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα στην τελευταία συνάντηση του Σωματείου με τον Δήμαρχο Πειραιά αποδείξαμε ότι δεν είναι λόγια του αέρα ή προσπάθεια του Σωματείου να συνδιοικήσει τις υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο όμως μέχρι σήμερα καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί ώστε όλα αυτά να σταματήσουν και να υπάρξει αξιοκρατία, ισονομία και δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση των εργαζομένων. Αντί αυτού έχουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει κλίμα διάσπασης των εργαζομένων με την σύσταση ενός αναμφίβολα ελεγχόμενου και εργοδοτικού σωματείου.

Η Δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα παρέχει πρωτόγνωρες διευκολύνσεις στους πρόθυμους συναδέλφους που δέχθηκαν να παίξουν το ρόλο του σύγχρονου «εφιάλτη» σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων και να γίνουν το όχημα της διάσπασης, με κίνητρα πρωτίστως την αργομισθία που τους προσφέρει η Δημοτική Αρχή και  την εξυπηρέτηση προσωπικών τους συμφερόντων.

Ακόμη πριν συσταθούν σαν όργανο η Δημοτική Αρχή Πειραιά τους παραχώρησε το Γραφείο Αντιδημάρχου Καθαριότητας στον 5ο όροφο της Δ/σης Καθαριότητας στη οδό Θηβών, τους καλύπτει στο να μην εργάζονται, τους διαθέτει υπηρεσιακό όχημα (ΚΗΥ 6346) για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους ακόμα και για να πηγαίνουν σπίτια τους ενώ τα καύσιμα χρεώνονται στην υπηρεσία, εκδίωξε έμπειρο διοικητικό υπάλληλο από το Γραφείο Κίνησης γιατί αντέδρασε στις αδικίες που έβλεπε ενώ συντηρεί τους αρεστούς της σε θέσεις διοικητικών κι ας είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ που λαμβάνουν και το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Με την ανοχή της διοίκησης «εξαφανίζεται» μεγάλη ποσότητα γάλακτος  - το πώς και το ποιος είναι σε γνώση της διοίκησης - και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλων των εργαζομένων, επίσης με την ανοχή της διοίκησης η κατανομή της εργασίας, των υπερωριών καθώς και η χορήγηση ρεπό και αδειών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμού των εργαζομένων από τους «υπεύθυνους» όπως αυτοπροσδιορίζονται οι αρεστοί της αιρετής διοίκησης του Δήμου, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι «υπεύθυνοι» αγνοούν τις υποδείξεις των τεχνικών και βγάζουν στην κίνηση οχήματα με σοβαρές βλάβες με κίνδυνο ατυχήματος.

Στη σημερινή συγκυρία που δεχόμαστε τη βάρβαρη επίθεση κατεδάφισης των εργασιακών, μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας από την εφαρμογή των παλαιών και νέων μνημονίων, θα έπρεπε να αποφεύγεται η πολυδιάσπαση των εργαζομένων και ο κατακερματισμός των αγώνων που μετατρέπει σε εύκολη λεία τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους για την εργοδοτική και κυβερνητική εξουσία. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Δ.Σ. του Σωματείου μας και παλεύει για ενιαία έκφραση των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά μέσα από ένα πρωτοβάθμιο όργανο προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα όλων των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, ειδικότητας και κλάδου, που θα αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη δυναμική στις διεκδικήσεις και μεγαλύτερη μαζικότητα στη συμμετοχή στους αγώνες. Δυστυχώς όμως υπάρχουν οι πρόθυμοι, που βρίσκει η εργοδοσία με τις διευκολύνσεις που τους παρέχει, προκειμένου να τορπιλίσει την ενότητα μεταξύ των εργαζομένων και να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στους χώρους δουλειάς.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας που κάνει αυτούς του πρόθυμους άκρως επικίνδυνους για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. «Πρωτεργάτες» αυτού του εγχειρήματος είναι αυτοί που έχασαν στις εκλογές του Σωματείου μας και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πλειοψηφία όπως περίμεναν και είχαν υποσχεθεί στα «αφεντικά» τους και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις δεν εννοούμε τον πρ. πρόεδρο (Βασίλη Αυγουλέα) και πρ. γεν. γραμματέα (Γιώργο Κεχαγιά) που παραμένουν μέλη της Διοίκησης και του Σωματείου στηρίζοντας το. 

Αναφερόμαστε σε αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως «ηγέτες» του διασπαστικού σωματείου και έχουν αναφορά στη ναζιστική συμμορία της Χ.Α. που έχει αναλάβει την ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις  μεταναστών και τις επιθέσεις κατά εργαζομένων και συνδικαλιστών στη ζώνη του Περάματος και αλλού. Σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα θέλουν να δώσουν λάφυρο το υπό σύσταση σωματείο και να διεισδύσουν στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα προκειμένου να τα ελέγξουν και να παίξουν το βρώμικο παιχνίδι των εφοπλιστών και του κεφαλαίου που υπηρετούν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Καμία δημοκράτισσα εργαζόμενη και κανένας δημοκράτης εργαζόμενος από αφέλεια ή επηρεασμένος από τις εθνικιστικές και ξενοφοβικές κραυγές που βγάζουν κατά των ταλαιπωρημένων προσφύγων, να αποδεχτεί τη δημιουργία φασιστικού πόλου στο χώρο εργασίας του. Τον πατριωτισμό το δείχνει καθημερινά ο λαός μας προσφέροντας απλόχερα την αλληλεγγύη του στους κατατρεγμένους από τους πολέμους πρόσφυγες και όχι τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, οι πνιγμοί στο Αιγαίο και οι εθνικιστικές κραυγές της ναζιστικής συμμορίας.   

Το Δ.Σ. του Σωματείου αναγνωρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής με τα λιγοστά μέσα και πόρους που διαθέτει να καλύψει τα κενά της κυβέρνησης στο θέμα του προσφυγικού και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, δείχνοντας έμπρακτά την αλληλεγγύη της στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Ωστόσο όμως η ευθύνη για ότι συμβαίνει στο Δήμο βαραίνει την Δημοτική Αρχή Πειραιά η οποία επιδεικνύει ιδιαίτερη ανοχή σε φαινόμενα που της έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει το Σωματείο μας, προφανώς για να εξυπηρετήσει δικούς της σκοπούς. Επειδή όμως η δική μας ανοχή και υπομονή εξαντλήθηκε, το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε να προχωρήσει σε πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υπάρχουν στους χώρους εργασίας μας τα αυτονόητα, αξιοκρατία, ισονομία και δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους – μέλη μας αλλά και όλους τους συναδέλφους του Δήμου Πειραιά να γυρίσουν την πλάτη στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους εκφραστές του ναζιστικού μορφώματος, που θέλουν να διασπείρουν τη διχόνοια και τις διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, να μην παραπλανηθούν από δήθεν επιχειρήματα ότι το Σωματείο «ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» διαλύθηκε και φτιάχτηκε άλλο, να μην δεχθούν κανενός είδους εκβιασμού ή εκφοβισμού προκειμένου να πάρουν μέρος σε διεργασίες και να το καταγγείλουν στο Σωματείο μας.
Κανένας συνάδελφος – μέλος του Σωματείου μας δεν μπορεί να πάρει  μέρος σε καμία διεργασία ενός άλλου σωματείου, που είναι διασπαστικό και βρίσκεται κάτω από τις εντολές του αντιδήμαρχου καθαριότητας και της δημοτικής αρχής.  Το Σωματείο «ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» είναι όρθιο και ζωντανό, δυναμικό και μαχητικό, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Το αποδεικνύουμε με τη συνεχής παρουσία και συμμετοχή μας σε όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, σε αντίθεση με αυτούς που τους υπονομεύουν.

Το Δ.Σ. του Σωματείου «ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου