.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο Γιώργος Κατερίνης για το νεκροταφείο και τη νέα έκδοση εφημερίδας από τα παλιά...



Ξεκίνημα με παλιά και φθαρμένα υλικά

Ως δημοσιογράφος πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον όποια εκδοτική προσπάθεια πέσει στην αντίληψή μου. Έτσι διάβασα με προσοχή τη νέα αναγεννημένη τοπική εφημερίδα που κυκλοφόρησε στην πόλη μας, παρακινημένος και από τις πολλές υπογραφές που κοσμούν τα άρθρα της. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος με την στρέβλωση που επικρατεί στις σελίδες της. Κι εξηγούμαι:


Εδώ και καιρό η πόλη μας έχει βρεθεί στην επικαιρότητα για ένα πολύ δυσάρεστο θέμα, το οποίο αποκαλύφθηκε και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Πρόκειται για το ζήτημα του νεκροταφείου, το οποίο απασχόλησε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κανείς θα περίμενε από όσους δημοσιογραφούν στην πόλη να γνωρίζουν και να αναδεικνύουν τις διαστάσεις μιας ώζουσας κατάστασης, η οποία προφανώς έχει μακρά ιστορία. Η παρούσα δημοτική αρχή από την αρχή ανοικτά και με διάφανο τρόπο έκανε κάθε δυνατή παρέμβαση στο ζήτημα, ανοίγοντας πραγματικό πόλεμο με συμφέροντα και σκοτεινές υποθέσεις που για χρόνια έμεναν ανέγγιχτες (αν δεν υποθάλπτονταν).

Τι διαβάζουμε, λοιπόν, στην αναγεννημένη τοπική εφημερίδα;  «Σκληρά» ερωτήματα από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, για θέματα στα οποία έχει απαντήσει επισταμένα η δημοτική αρχή σε πλειάδα δημοτικών συμβουλίων (οι απαντήσεις της έχουν χαθεί ανάμεσα σε σχόλια και «ρεπορτάζ» της εφημερίδας). Αιχμές για «σκοπιμότητα» από τοπικό παράγοντα που συνδέεται στενά με επιχειρηματία, τον οποίο ο Δήμος διώκει για χρέη κ.λπ. Κι αναδημοσίευση ρεπορτάζ καθημερινής εφημερίδας, το οποίο έχει στηριχτεί στα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο Δήμος, με σχόλιο ότι δήθεν επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. 

Το θέμα «νεκροταφείο», το οποίο έχει αναδείξει με πρωτοβουλία της η δημοτική αρχή, απευθυνόμενη σε κάθε ελεγκτική αρχή, καταθέτοντας μηνύσεις και γενικά κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι της, παρουσιάζεται γενικά και αόριστα ως «σκάνδαλο», χωρίς πουθενά να αναδεικνύεται ο ρόλος της σημερινής δημοτικής αρχής και οι ευθύνες προηγούμενων διοικήσεων.

Αν βέβαια, το ζήτημα έμενε εκεί, θα σχολιάζαμε ότι πρόκειται απλά για μια σαφώς αντιπολιτευτική τακτική (τραβηγμένη από τα μαλλιά βέβαια) σε ένα θέμα που είναι αρκετά ευαίσθητο και «πιασάρικο». Όταν όμως το εξώφυλλο της εφημερίδας κοσμεί διαφημιστική καταχώριση επιχείρησης συμφερόντων του υπ’ αριθμόν 1 οφειλέτη του Δήμου, εμπλεκόμενου στο νεκροταφείο και με ανοικτές δικαστικές υποθέσεις με το Δήμο μας, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Μπορεί η εφημερίδα να διαλαλεί ότι ξεκινά από την αρχή, αλλά με τόσα παλιά πρόσωπα και κυρίως με τέτοιες επιχειρηματικές υποστηρίξεις, μάλλον ευαγγελίζεται την επάνοδο σε παλιές, σκοτεινές και ύποπτες εποχές για την πόλη μας, εποχές που ο λαός της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας έχει καταδικάσει με την ψήφο του, αλλά και με τη στάση του.

Γιώργος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου