.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Το τσάκισμα αυτού του σκοταδιστικού τέρατος δεν αφορά τους άλλους



Όσοι δέχονται να θυσιάσουν στοιχειώδεις ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.



Τουλάχιστον 34 οι νεκροί και πάνω από 270 οι τραυματίες μετά από τις επιθέσεις την Τρίτη 22.3. 2016 στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και στο σταθμό Μαλμπέκ του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας, λίγα τετράγωνα πιο εκεί από «το κέντρο της Ευρώπης», το κτίριο υπηρεσιών της ΕΕ.  
 
Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας έγινε δίπλα στα γκισέ της American Airlines, στην αίθουσα αναχωρήσεων. Ελάχιστη ώρα αργότερα, μία δεύτερη βόμβα εξερράγη λίγα μέτρα πιο μακριά. Το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο κόσμο, καθώς για τους καθολικούς ήταν η Μ. Τρίτη και για πολλούς, η αρχή των διακοπών του Πάσχα. Ταξιδιώτες και προσωπικό σε κατάσταση σοκ οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου. 
 
Ως την «Αποκάλυψη» χαρακτήριζαν οι επιζήσαντες και αυτόπτες μάρτυρες  τα όσα διαδραματίστηκαν. «Παντού υπήρχαν πτώματα χωρίς κεφάλια. Μια γυναίκα ούρλιαζε "που είναι το παιδί μου;", την ώρα που το κρατούσε στα χέρια. Της είπα ότι το κρατάει και μου απάντησε ότι έχει και άλλο ένα που δεν το βρίσκει» δήλωνε αυτόπτης μάρτυρας.


Οι βελγικές αρχές έκαναν λόγο για βόμβες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα καρφιών, αλλά και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο αεροδρόμιο καθώς και ένα «Καλάσνικοφ», ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν τα διεθνή μέσα, έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία τριών ανδρών από κάμερα του αεροδρομίου, που θεωρούνται ύποπτοι να είναι οι βομβιστές.

"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου" αναφέρεται στο μήνυμα ανάληψης της ευθύνης από τον ISIS που δημοσιεύτηκε στο - φιλικό προς το ISIS - πρακτορείο Amaq News, όπως μετέδωσαν αιγυπτιακά ΜΜΕ. Οι Τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι έρχονται «μαύρες ημέρες» και ότι αυτό που ακολουθεί θα είναι ακόμη πιο σκληρό. 

Δεκάδες υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα για τον θάνατο και τον τρόμο που έσπειραν στη Βελγική πρωτεύουσα. «Το Ισλαμικό Κράτος θα σας αναγκάσει να επαναξιολογήσετε τους τρόπους σας χίλιες φορές προτού τολμήσετε ξανά να σκοτώσετε μουσουλμάνους, και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος να υπερασπιστούν», έγραψε ένας υποστηρικτής της ομάδας στο Twitter, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το τσάκισμα αυτού του σκοταδιστικού τέρατος δεν αφορά τους άλλους. Έχοντας σταθερά υπόψη τα τέρατα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γιγάντωσαν τόσο στις Αραβικές όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες το θηρίο του νέου μεσαίωνα.

Το φρικιαστικό έγκλημα των ισλαμοφασιστών δολοφονιών ενισχύει τις φωνές περί επιστροφής της «11ης Σεπτέμβρη», αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πράγμα που συνεπάγεται την επιτάχυνση της κίνησης προς ένα σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό φαλκίδευσης των κοινωνικών ελευθεριών. Κίνηση που έχει ξεκινήσει από την 11η Σεπτέμβρη των ΗΠΑ.

Αλλά και μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», σταδιακά και σχεδιασμένα, η Γαλλία πρωτοστάτησε στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, ενισχύοντας καταρχήν τη δική της στρατιωτική παρουσία και στο εσωτερικό της χώρας, δρομολογήθηκαν μια σειρά μέτρα καταστολής (η χώρα παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης»), σε βάρος δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων, με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του στρατού κ.τ.λ.

Ήδη η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και εφόδους σε σπίτια υπόπτων, η Χίλαρι Κλίντον ζητά την επανεξέταση του συστήματος ασφαλείας των αεροδρομίων και τον σχηματισμό επιτροπής κρυπτογραφίας στο Διαδίκτυο και σε ψηφιακές συσκευές. Ο Τράμπ ζητάει βασανιστήρια υπόπτων.

«Όσοι, όμως, δέχονται να θυσιάσουν στοιχειώδεις ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια» προειδοποιούσε ο αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός Βενιαμίν  Φραγκλίνος.

«Έχουμε πόλεμο» δήλωσε είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Μ.Βαλς. «Ξέχασε» όμως να πει πως τα όπλα προς τη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και μέσω αυτής στους ισλαμοφασίστες παραδόθηκαν το 2012 από τη Γαλλία. Λησμόνησε πως πιο μπροστά, μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2014, ήταν οπι ΗΠΑ που χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν όχι μόνο τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», αλλά και τους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Δεν είναι επομένως  γενικά και αόριστα το Ισλάμ υπεύθυνο για την εκτροφή του ισλαμοφασισμού, όπως σαλιαρίζουν οι κήρυκες θεωρίας του «πολέμου των πολιτισμών», αλλά αυτοί που εξέθρεψαν το υπεραντιδρτασικό είδωλο τους: Η κλίκα των ΗΠΑ και των ομοίων της. Όσοι συμμαχούν και ενισχύουν τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που με τη σειρά τους ενισχύουν τους μουτζαχεντίν, τους ταλιμπάν και τους τζιχαντιστές.

Είναι οι «ειρηνικές» επεμβάσεις τους στην Αφρική που επιφέρουν περισσότερο φανατισμό περί το Ισλάμ. Είναι οι  αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες στο εσωτερικό της Δύσης που πλάθουν το φύραμα μέσα από το οποίο τρέφονται τα μεταλλαγμένα ανθρώπινα πλάσματα - αυτουργοί άνανδρων εγκλημάτων σαν αυτό που διαπράχτηκε τον Νοέμβρη και στο Παρίσι. Είναι ο δικός τους  πόλεμός  για τον έλεγχο των αγορών, για τα πετρέλαια, την επέκταση και αναδιάταξη της οικονομικής και γεωστρατηγικής ισχύος τους.

Εξάλλου γι αυτούς,  για τις πολυεθνικές του πετρελαίου και τους πολιτικούς ιθύνοντες της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας, οι νεκροί στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στη Νέα Υόρκη, λογίζονται ως «παράπλευρες απώλειες».   

Α.Κ.Α.

πηγή: kommon.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου