.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το Σωματείο των Εργαζόμενων στο Δήμο, για πρώτη φορά δημοσιοποιεί τις απόψεις του, για γεγονότα και εξελίξεις που συνδέονται με το προσωπικό




Από την ανάληψη των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής, σοβούν ζητήματα που σχετίζονται με το δημοτικό νεκροταφείο και όχι μόνο. Τους τελευταίους τρεις μήνες προστέθηκε σε αυτά, η ανεύρεση λειψάνων σε δωμάτιο εντός του κοιμητηρίου. Ο Δήμος έκανε μήνυση για το θέμα. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν σχετικά δημοσιεύματα, αρχικά στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, και μετά στον ημερήσιο και την τηλεόραση. Μόλις χτες δημοσιεύσαμε ανάλογο κείμενο του Αντιδήμαρχου Οικονομικών Μιχάλη Λάλου - Αναγνώστου.

Το διάστημα αυτό το Σωματείο των Εργαζόμενων στο Δήμο, από επιλογή, είχε παραμείνει σιωπηλό προς τα έξω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εντός Δήμου δεν είχε προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες.

Πλέον φαίνεται πως το Σωματείο αλλάζει ταχτική, και η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Ήδη έχουμε στα χέρια μας και στη δημοσιεύουμε παρακάτω, κείμενο που μοιράστηκε στους εργαζόμενους στο Δήμο, πριν περίπου 20 μέρες.


 Ακολουθεί το κείμενο του Σωματείου των Εργαζόμενων:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την σταθερή μας θέση τόσο ως Σωματείο όσο και ως Εργαζόμενοι ότι είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και ελέγχου η οποία αποδίδει δικαιοσύνη και όχι “καρικατούρες” επίορκων που ευθύνονται για όλα, και εξηγούμε:

Όλοι πλέον γνωρίζετε τα γεγονότα που αφορούν το Κοιμητήριο του Δήμου. Μέλος της Διοίκησης έδρασε με ένα πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο μηνύοντας την ίδια υπηρεσία της οποίας προΐσταται, μία πρακτική που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν για να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες έχουν ενώ ήδη διοικούν εδώ και ενάμιση χρόνο! Αντί λοιπόν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του υπαλληλικού κώδικα ή την μακρόχρονη υπηρεσιακή συνήθεια συνεννόησης και διαλόγου, προτίμησε τον “βαρύ και αδυσώπητο πέλεκυ του νόμου και της τάξης”! Τα αποτελέσματα; …πιθανόν μ’ έναν συνάδελφο στο αυτόφωρο αλλά με άνευ αξίας ευρήματα από ότι φάνηκε, για τον νέο Πουαρώ του Δήμου μας. Πράγμα το οποίο σύμφωνα και με το δημοσίευμα της «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ» ήταν ζητούμενο αλλά δεν τους “βγήκε” και που τελικά το «εξώδικο» του Σωματείου ξεκαθάρισε. Όπως ξεκαθάρισε και η εικόνα με το «σκοτεινό περιβάλλον της εξυγίανσης και νυν υπόδικων» (επιβεβαιώθηκε από εκδοτικούς κύκλους)  να δίνει το ρυθμό εγκαλώντας τον κο Δήμαρχο για συγκάλυψη και αβλεψία, και φυσικά να χρησιμοποιείται ως μία βολική, κλασική και αλάνθαστη δικαιολογία. 

Από την πρώτη στιγμή ως εκπρόσωποι των εργαζομένων με σύνεση, ψυχραιμία και λογική ήρθαμε σε επαφή με τη διοίκηση για την παροχή διευκρινήσεων, τηρώντας στάση αναμονής και διαλόγου. Έγιναν τρείς συναντήσεις με τον Δήμαρχο και μέλη της Διοίκησης ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης και συνεργασίας επί του θέματος. Η απαίτηση από τον ίδιο τον κο Δήμαρχο προς εμάς ήταν να μην προβούμε σε όποια ενέργεια, τηρώντας στάση αναμονής για μια ομαλή διευθέτηση ή λύση του θέματος. Παρόλα αυτά η Διοίκηση έπραξε τα ακριβώς αντίθετα όχι μόνο με τις δηλώσεις της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά “τροφοδοτώντας” απροκάλυπτα – με ολόκληρα αποσπάσματα από τη δικογραφία – δημοσιεύματα σε φιλικά της μέσα (!) προκαταβάλλοντας και τις όποιες αποφάσεις της δικαιοσύνης στην οποία οι ίδιοι προσέφυγαν. Προφανώς αυτό ήταν το σχέδιο… δεν συνεννοούνται μεταξύ τους … κάποιος άλλος τραβάει το σχοινί… μας “έπαιξαν”… ποιος ξέρει; Αμετροέπεια,  ανακολουθία, ανειλικρίνεια… το  αφήνουμε στην κρίση σας! 

Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε αφορά στην έλλειψη εμπιστοσύνης, την καχυποψία, την υποτίμηση, την αδιαφορία και την ουσιαστική απαξίωση του ανθρωπίνου δυναμικού αυτού του Δήμου. Χαρακτηριστικά τα οποία είμαστε αναγκασμένοι να αναφέρουμε λόγω των ανάλογων χειρισμών από τη Δημοτική Αρχή, η οποία είναι προτιμότερο να μένει στην ουσία και να μην επιδίδεται σε “κυνήγι μαγισσών”, με  “το καλημέρα” Ε.Δ.Ε. όπως για παράδειγμα την περίπτωση με τα “ανταποδοτικά” όπου το πόρισμα φωτογράφησε συναδέλφους πέραν κάθε λογικής και όχι υποψίας!!!

Δηλώνουμε ότι λόγω του κλίματος που διαμορφώνεται είμαστε υποχρεωμένοι σε άμεση επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας να αποφασίσουμε και να πραγματοποιήσουμε όποια πρόσφορη και αποδοτική ενέργεια χρειάζεται για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και τα δικαιώματα των συναδέλφων απέναντι σε μια δημοτική αρχή που επιλέγει την ποινικοποίηση και τις επιλεκτικές διώξεις από την συνεργασία και την συνεννόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου