.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

H Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνδιοργάνωση από το Δήμο εκδήλωσης προς τιμή του Ελευθέριου Βενιζέλου




ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας συνδιοργανώνει μαζί με άλλους συλλόγους εκδήλωση προς τιμή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην εκδήλωση θα παρέμβει και ο δήμαρχος της πόλης.

 Φανταζόμαστε ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στον εθνάρχη. Θα αναφερθεί στην προσπάθειά του να ελέγξει το 1918 το πρώτο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πήρε απόφαση υπέρ της ταξικής  πάλης , συλλαμβάνοντας τα πέντε από τα έντεκα μέλη της πρώτης διοίκησής της –τους ταξικούς συνδικαλιστές – στέλνοντάς τους εξόριστους στην Φολέγανδρο.

Επιπλέον σίγουρα θα αναφερθεί στην κορυφαία ενέργεια του μεγάλου εθνάρχη. Στην ψήφιση του περίφημου «ιδιώνυμου», δηλαδή του νόμου με βάση τον ποινικοποιούνταν οι αριστερές ιδέες και αποτέλεσε την αρχή για τους βασανισμούς τις διώξεις και τις εξορίες χιλιάδων αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Με βάση αυτόν τον νόμο διαλύθηκαν μια σειρά από προοδευτικές εργατικές οργανώσεις ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του περιοδικού της ΟΚΝΕ, νεολαίας τότε του ΚΚΕ .

Και σίγουρα θα κάνει και μία αναφορά στην συμμετοχή της χώρας μας με στρατό στην εκστρατεία των ιμπεριαλιστών στην προσπάθεια κατάπνιξης της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Πραγματικά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί ένας δήμαρχος που θεωρείται  ότι προέρχεται από την αριστερά, για να τιμήσει τον μεγαλύτερο στυλοβάτη του αστικού καθεστώτος στην εποχή του. Εμείς απλά δώσαμε δύο τρεις ιδέες. 


Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας–Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας–Μεταμόρφωσης
http://antarsyaif.wordpress.com

4 σχόλια:

  1. Απλα η σημερηνη Δημοτηκη αρχη, αντιγραφοντας τον κυβερητικο Συριζα, ερχεται σε μια προσπαθεια εναγκαλιασμου, με το κοινωνικοπολιτικο κατεστημενο της πολης. Τιποτε περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι μπράβο παιδία, να κρατάμε τα μπόσικα από τα αριστερά, να τους βάζουμε και κανένα χέρι άμα τύχει και σηκώνουν κεφάλι οι οι ρεφορμιστές. Σωστά τα λέμε, σωστή και η γραμμή μας. Τι, όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι μπράβο παιδία, να κρατάμε τα μπόσικα από τα αριστερά μην τύχει και σηκώσουν κεφάλι οι ρεφορμιστές. Σωστή η κριτική, σωστή και η γραμμή μας. Τι, όχι?

    Εάν είναι ποτέ δυνατόν. Κοτσάμ αριστερός δήμαρχος και να μην μετατρέψει την εκδήλωση σε ιδεολογικό αχτίφ επιμόρφωσης για το ιδιώνυμο και την μεγάλη ωχτοβριανή επανάσταση.

    Που πας ρε καραμήτρο...οέο..!

    αντε να δώ με τι μούτρα θα κυκλοφορήσει τώρα ο βασιλόπουλος στις προσφυγογειτονίες της φιλαδέλφιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσύ πιστεύεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρασιατών, και δη των αυθεντικών, είναι βενιζελικοί, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Μπορείς να ειρωνεύεσαι όσο θέλεις την ανακοίνωση των αντάρσυων. Η ουσία είναι ότι συνετελέσθη ακόμα μία μετάλλαξη της πάλαι ποτέ αριστερής διοίκησης.

      Διαγραφή