.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

KΕΕΡΦΑ: Όχι στο ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης - Διαδήλωση 30/3, 6μμ, Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Ενσωματωμένη εικόνα 1


 
KΕΕΡΦΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6ΜΜ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
 
Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση και καταθέτει στη βουλή αυτή τη βδομάδα ένα νομοσχέδιο επικύρωσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Το νομοσχέδιο θα «αναβαθμίσει» το Υπουργείο Μετανάστευσης. Το μετατρέπει σε στρατηγείο των επιθέσεων κατά των προσφύγων και των μεταναστών σύμφωνα με το δόγμα της αποτροπής και της στρατιωτικοποίησης της φύλαξης των συνόρων με το ΝATO και την FRONTEX, που φέρνει η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 17η Μάρτη. 
 
Είναι προκλητικό να προχωράνε, παρά τις διαμαρτυρίες της Διεθνούς Αμνηστίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε ψήφιση διατάξεων για δήθεν «γρήγορο άσυλο», που θα εξετάζεται με περίεργες διαδικασίες εξπρές, μέσα σε 14 μέρες! Έτσι, η τυχόν απόρριψη του αιτήματος για άσυλο , από επιτροπές που θα στηθούν στο άψε-σβήσε, θα οδηγεί πρακτικά στην άμεση απέλαση κατευθείαν από τα νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία. Πρόκειται για πλήρη καταστρατήγηση του δικαιώματος στο άσυλο η οποία επιχειρείται να γίνει νόμος!
 
Έτσι επέλεξε η κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας απαιτώντας την ίδια ώρα από το ΝΑΤΟ να καταδιώκει βάρκες προσφύγων ώστε να σταματήσει η «προσφυγική ροή». 
Με την ψήφιση των διατάξεων «γρήγορου άσυλου» θα προωθήσει από τις 4 Απρίλη, την άμεση απέλαση με ναύλωση καραβιών από τα νησιά, μετά την γρήγορη και τελεσίδικη απόρριψη στην Ελλάδα του αιτήματος ασύλου, οδηγώντας σε  άμεσες μαζικές απελάσεις στην Τουρκία. Πρόσφατα, η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία βομβαρδίζει τους Κούρδους, φυλακίζει δημοσιογράφους και διώκει ακόμη και με απελάσεις ακαδημαϊκούς προχώρησε σε απέλαση Αφγανών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. 
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβάλλει την συμφωνία του αίσχους ως «επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης.  Στην πραγματικότητα είναι μια συμφωνία που νομιμοποιεί τα κλειστά σύνορα και τους φράχτες και ανοίγει το δρόμο για παράνομες μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών. Χιλιάδες πρόσφυγες γυναίκες και μικρά παιδιά θα φυλακιστούν και θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Μυτιλήνη, νησί παγκόσμιο σύμβολο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετατρέπεται σε Γκουαντάναμο της Ευρώπης και από δίπλα προστίθενται η Χίος, η Λέρος, η Σάμος και η Κως.
 
Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πλέον ότι τα hotspot είναι οι νέες Αμυγδαλέζες, τα νέα κέντρα κράτησης. Οι υποσχέσεις ότι η κράτηση θα είναι ανθρώπινη δείχνει τον κυνισμό της κυβέρνησης, που από τη μια θα φυλακίζει με «ανθρωπισμό» γυναίκες και παιδιά» ενώ από την άλλη ο υφυπουργός Δ. Μάρδας προτείνει να δίνονται άδειες παραμονής-εξπρές σε πλούσιους πρόσφυγες που θα καταθέτουν 250.000 ευρώ ως επένδυση! 
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωράει σε χυδαία επίθεση και κατασυκοφάντηση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πότε με συλλήψεις, όπως στη Μυτιλήνη και πότε με εκστρατεία κατά των εθελοντών που υπερασπίζονται τους πρόσφυγες, διεκδικώντας το άνοιγμα των συνόρων. Ακόμη και έρευνα του εισαγγελέα προωθήθηκε για προκηρύξεις που προκαλούν τάχα «διατάραξη σχέσεων με γειτονικό κράτος», με αφορμή την μαζική είσοδο των προσφύγων από την Ειδομένη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.
 
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους στριμώξει σε καταυλισμούς-λασπότοπους που δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαμονή.
 
Όλοι και όλες που ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε το ασφαλιστικό από τα μέτρα-σφαγείο είναι ώρα να δώσουμε τη μάχη για να ακυρωθεί η Συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Απαιτούμε σύνορα ανοιχτά για όλους, ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας μέσα στις πόλεις και  όχι σε γκέτο, χαρτιά και άσυλο για πρόσφυγες και μετανάστες, καμία απέλαση, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. 

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι ρατσιστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου τώρα και να προωθηθούν όλα τα μέτρα για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την άμεση απόδοση ασύλου, καταργώντας όλη την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους φράχτες και τις Αμυγδαλέζες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου