.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND 2015-2016


------------------------------------
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND 2015-2016
 
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind για άλλη μια χρονιά συνέχισε να μάχεται με αγωνιστικότητα ενάντια στις επιθέσεις από κυβερνήσεις και εργοδοσία.  Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του Δ.Σ. ο αγώνας του Σωματείου επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων και στην διεκδίκηση υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
 
Σχετικά με την υπογραφή της ε.σ.σ.ε. η διοίκηση απαίτησε μειώσεις και μάλιστα ζήτησε το δ.σ. να καθορίσει το ύψος του.  Για πρώτη φορά υπήρξαν πρακτικά Επίσης συνέχισε τις απολύσεις με τη μορφή του εξαναγκασμού σε παραίτηση και τις εργολαβίες με τελευταία την ανάθεση της λειτουργίας του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών στις εταιρίες First Data και CQS, διατηρώντας τον πρώτο εργολάβο, την εταιρία Teleperformance. Ως απάντηση οι Γενικές Συνελεύσεις απεφάνθησαν ότι η μέγιστη υποχώρηση ως προς τους όρους της σύμβασης είναι η υπογραφή ε.σ.σ.ε. με όρους ίδιους με αυτούς της σύμβασης που έληξε τον Νοέμβριο του 2014 και έγιναν οι παρακάτω δράσεις 
 
·         Παρεμβάσεις προς το καταναλωτικό κοινό σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο.
·         Παρέμβαση στον Μαραθώνιο Αθήνας
·         Απεργία στη Wind (17/12/15)
·         Στάση εργασίας για την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων
·         Περιοδείες - συζητήσεις ανά τμήματα
·         Στάση εργασίας και παρέμβαση εργαζομένων στο hr της Wind στις 21/10/15
·         Συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου για κινητοποιήσεις από κοινού και σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης.
·         Υπομνήματα προς τη διοίκηση για τρέχοντα εργασιακά ζητήματα καθώς και για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.
 
Επίσης, υπήρξαν δημοσιεύσεις για τα ζητήματα που αφορούν το Σωματείο μας από τον τύπο (Εφημερίδα των Συντακτών, διάφορα sites), προσκληθήκαμε να παρέμβουμε σε εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών (πχ ERTOPEN 106,7 fm) και μιλήσαμε μαζί με συναδέλφους από το Σωματείο στη Vodafone στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3.
 
Το Σωματείο μας συμμετείχε σε διάφορες άλλες κινητοποιήσεις με κορυφαίους τον αγώνα των 5 φοιτητών για τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία καθώς διώκονταν για την συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση NO EXPO και τις δράσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας στο πλαίσιο του Συντονιστικού ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια. Μάλιστα, υπήρξαν σημαντικές οι παρεμβάσεις μας από κοινού με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου προς τα Υπουργεία και την Περιφέρεια για τη Λευκή Νύχτα στο Μαρούσι, την Κόκκινη Νύχτα στη Γλυφάδα και την ST Valentines νύχτα στην Ν. Σμύρνη και η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του Συντονιστικού ενάντια σε αυτό το καθεστώς. Μάλιστα κατόπιν αυτών των παρεμβάσεων η επέκταση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα της Νέας Σμύρνης που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 13/2 ακυρώθηκε.  Επίσης στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο τους εργαζομένους στην ΕΛΒΟ, στην COCA COLA, τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, τους απολυμένους των Πανεπιστημίων, τους απολυμένους σε Teleperformance, Unify, ICAP, First Data, Φροντιστήριο Επιλογή, ενώ αποστείλαμε ψηφίσματα για το εργατικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ, τους συλληφθέντες της 13ης Απριλίου και της διαδήλωσης ενάντια στο 3ο μνημόνιο και άλλες εργατικές και κοινωνικές διεκδικήσεις.
 
Στη τρέχουσα θητεία συστήθηκε ο συντονισμός σωματείων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, ως απόρροια της κοινής δράσης των τελευταίων χρόνων των Σωματείων εργαζομένων στο Πλαίσιο, στη Nokia, στην Intracom, στη Vodafone και του Σωματείου μισθωτών τεχνικών, με κορυφαία την παρέμβαση και συνάντηση στο Υπ. Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις. Επίσης, το Σωματείο μας συμμετείχε στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης μαζί με τους εργαζόμενους στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη.
 
Επίσης, οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις αλληλέγγυες δομές με την παροχή αυτών των ειδών αλλά και με φυσική παρουσία.
 
Τέλος είχαμε μία νίκη στη διεκδίκηση καταβολής του επιδόματος γάμου σε αρχηγούς μονογονεικών οικογενειών. Αρχικώς η διοίκηση αρνούνταν επιμόνως την καταβολή του, με αποτέλεσμα να κινηθούμε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η Ειδική Γραμματεία του Σ.ΕΠ.Ε όμως γνωμοδότησε υπέρ της καταβολής του, οπότε η εταιρία εξαναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να κινηθεί ως όφειλε.
 
Για την νέα χρονιά είναι σημαντικό να ενδυναμώσουμε το Σωματείο μας ενάντια στην απομαζικοποίηση, την απογοήτευση και την ανάθεση, που μαστίζουν δυστυχώς όλες τις κινηματικές διαδικασίες που συντελούν στην μειωμένη αποτελεσματικότητα των δράσεών μας. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους για όλους συνεχίζεται. Για να έχει επιτυχία θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να βρεθούμε ενωμένοι σε αυτόν τον σκοπό, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από τις λογικές ανάθεσης και κριτικής εξ αποστάσεως, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες. Όσο πιο μαζικές είναι οι διαδικασίες, όσες περισσότερες φωνές ακούγονται, τόσο περισσότερο οι αποφάσεις και οι δράσεις θα έχουν μεγαλύτερη δυναμική. Αν όλοι μαζί  ενισχύσουμε με την παρουσία και τον λόγο μας τον αγώνα, τότε η επιτυχία του θα είναι δεδομένη.
 
   Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να ενισχύσουν το σωματείο εγγραφόμενοι και συμμετέχοντας σε αυτό, καθώς η νέα χρονιά που έρχεται φέρνει μεγαλύτερες προκλήσεις εντός και εκτός εταιρίας, οι οποίες θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους, αποφασισμένους και μαζί.
 
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε
Η Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου