.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ε.Ε. - ΔΝΤ: ΣΤΙΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Όλα δείχνουν και ιδιαίτερα μετά την τροπή που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 9 δισ., 5,4 + 3,6 Plus, ότι ο Αλ. Τσίπρας θα έχει πολύ κακό πολιτικό τέλος. Πολύ χειρότερο απ' αυτό του ΓΑΠ και του Α. Σαμαρά, οι οποίοι πιάστηκαν στα δίχτυα των μνημονίων με αποτέλεσμα να μεταβληθούν πολύ γρήγορα από λαοπρόβλητοι, σε μισητά πρόσωπα για τον ελληνικό λαό. 

Το κακό πολιτικό τέλος των ΓΑΠ και Σαμαρά θα μοιάζει, μας έλεγαν ξένοι ανταποκριτές στην Αθήνα, με εξαίσια εξέλιξη, μπροστά στην κακή τύχη που περιμένει τον Αλ. Τσίπρα. 

Ο λόγος, πέραν των πολλών, είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι “ξένο σώμα” για το κατεστημένο, που δουλοπρεπώς υπηρετεί, ενώ ΓΑΠ και Σαμαράς ήταν άνθρωποι του, σάρκες εκ του σαρκός του. 
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις διακόπηκαν άδοξα και χωρίς συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις των υπαλλήλων των Αθηνών με τους υπαλλήλους του κουαρτέτου, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να ναυαγήσει οριστικά η σύγκλιση εκτάκτου eurogroup την Μ. Πέμπτη. 

Η κυβέρνηση σφαδάζει ως “αγκιστρωμένο ψάρι” και όλα δείχνουν ότι σφαδάζοντας, παίζει αδίδακτη σε κακόγουστη έκδοση το θέατρο του περασμένου καλοκαιριού, που οδήγησε στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση του τρίτου μνημονίου. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα καμώνεται ότι αντιστέκεται στην άμεση ψήφιση του συμπληρωματικού πακέτου μέτρων των 3,4 δισ., ενώ εκκρεμούν και σημαντικές διαφωνίες για το κλείσιμο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. και τα συναφή που τα συνοδεύουν.

Ο Αλ.Τσίπρας σε πλήρες αδιέξοδο και σε πανικό, βλέπει τους βουλευτές του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος του έντρομους και έμφοβους να αποσυντίθενται, μπροστά στο ενδεχόμενο να φορτωθούν μαζί με τα 5,4 και 3,6 δισ. μέτρα επιπλέον, συν το πέρασμα των κόκκινων δανείων στα fund, συν τη συγκρότηση του υπερταμείου του εθνικού πλούτου, συν τη βροχή των ξεπουληματικών ιδιωτικοποιήσεων

Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Αλ. Τσίπρας μοιάζει να επαναλαμβάνει, ίσως σε πιο καταστρεπτική έκδοση, τους άσφαιρους τυχοδιωκτισμούς του περασμένου καλοκαιριού

Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ενώ διαρρέει “απειλητικά” ότι είναι διατεθειμένος να προσφύγει σε δημοψήφισμα ή σε εκλογές, αν και εφ' όσον τα 3,4 δισ. δεν ρυθμιστούν με μια εκδοχή αυτόματου μηχανισμού, ο οποίος θα εφαρμοστεί, αν χρειασθεί, αλλά χωρίς νομοθέτηση του πακέτου από τη Βουλή και φυσικά αν δεν διευθετηθούν σύμφωνα με τις κυβερνητικές απόψεις και οι άλλες εκκρεμότητες. 

Πολιτικοί κύκλοι, τόνιζαν, ότι οι λεονταρισμοί Τσίπρα έρχονται στο προσκήνιο περισσότερο ως θεατρικές κινήσεις, αφού ο Αλ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε αξιοπιστία στο λαό και οι “φοβέρες” του για εκλογές ή “δημοψήφισμα” δεν έχουν καμμία αξία, αφού θα έχουν ως αποτέλεσμα την συντριβή του, τον πολιτικό εξευτελισμό και διασυρμό του, αν όχι και τη δραπέτευση του “νύκτα” από τη χώρα. 

Για να προχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας στην επανάληψη της ιστορίας του καλοκαιριού, ως μεγαλύτερης τώρα φάρσας, έχει επιδοθεί εκ νέου σε μια επιχείρηση λεηλασίας των αποθεματικών του ευρύτερου δημοσίου, προκειμένου να πληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους, πράγμα που επισύρει, πέραν των πολιτικών και άμεσες ποινικές ευθύνες. 

Κύκλοι προσκείμενοι σε Ε.Ε. συμφωνούσαν με παράγοντες του ΔΝΤ, που διέρρεαν ότι πλέον τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα δεν θεωρούν ότι έχουν πολιτική ανάγκη τον Τσίπρα, αφού έχουν ως εφεδρεία τον Μητσοτάκη μαζί με τα κομματίδια της "Κεντροαριστεράς" και ότι είναι έτοιμα να τον εξευτελίσουν, να τον διασύρουν και να τον πετάξουν ως “στημένη λεμονόκουπα” στα σκουπίδια. 

Το τραγικό είναι ότι τις επιπτώσεις των τυχοδιωκτισμών Τσίπρα θα τις πληρώσει πανάκριβα ο τόπος και ο ελληνικός λαός. 

Σε αυτές τις ώρες μόνη λύση είναι μια μεγάλη εργατική και λαϊκή εξέγερση, που θα ανατρέψει κυβέρνηση και μνημονιακό σκηνικό και θα φέρει στο προσκήνιο μια σχεδιασμένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα.


πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου