.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΛΑΕ Επιτροπή Περιβάλλοντος για γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην υπηρεσία των επιδιώξεων Μελισανίδη για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

Πριν από λίγες ημέρες, υπογράφηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου Μελισσανίδη, χωρίς καμία αλλαγή στο καταστροφικό όσο και παράλογο σχέδιο που υποβλήθηκε. Με την υπογραφή του, ο Υπουργός Π. Σκουρλέτης, αγνόησε επιδεικτικά το  δημόσιο συμφέρον αλλά και την τοπική κοινωνία.
 
Σε αντίθεση με κάθε άλλο γήπεδο, το νέο ογκώδες γήπεδο Μελισσανίδη θα είναι σφηνωμένο μέσα σε πυκνό οικιστικό ιστό, χωρίς πρόσβαση από μεγάλες οδικές αρτηρίες, χωρίς εξυπηρέτηση από Μετρό ή Τραμ και χωρίς χώρους στάθμευσης, ελεύθερους ή οργανωμένους.
 
Η κυβέρνηση όφειλε να καταργήσει το σκανδαλώδες ειδικό άρθρο νόμου με το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επικυρώσει την παρανομία: την αφαίρεση 6 στρεμμάτων από το Άλσος, την παντελή έλλειψη θέσεων στάθμευσης, την υπογειοποίηση δημόσιων δρόμων, τους ειδικούς όρους δόμησης. Επρόκειτο για ένα άρθρο, που είχε καταψηφίσει όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Αντίθετα, ενέκριναν μια απαράδεκτη περιβαλλοντική μελέτη χωρίς να αλλάξουν ούτε ένα κόμμα παρά τις χρόνιες τοπικές αντιστάσεις, τις ενστάσεις και τις προτάσεις του Δήμου και των άλλων δημόσιων φορέων, ανάμεσα στους οποίους και υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου!

Το νέο γήπεδο δεν ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά σε μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία που θα το κατασκευάσει και θα το εκμεταλλεύεται. Προορίζεται αποκλειστικά για αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου: η ερασιτεχνική ΑΕΚ για τις ανάγκες της οποίας παραχωρήθηκε ο χώρος του γηπέδου από το ελληνικό δημόσιο, εξορίζεται δια παντός από το γήπεδο της και μπαίνει στο περιθώριο.
 
Επιπλέον το σχέδιο Μελισσανίδη θα επιβαρύνει όλους τους πολίτες αφού μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης προβλέπεται να είναι δημόσια μέσω της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μεγάλες είναι και οι δαπάνες που σύμφωνα με τη μελέτη θα πρέπει να επιβαρύνουν τον Δήμο. Και όλα αυτά σε καιρούς κρίσης και εξαθλίωσης και ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται το ΟΑΚΑ, που ικανοποιεί τις προϋποθέσεις των διεθνών κανονισμών (μεγάλοι δρόμοι, μακριά από κατοικίες, χώροι στάθμευσης, αποκλειστικός σταθμός ΗΣΑΠ με προδιαγραφές για μεγάλο πλήθος) και που θα μείνει ανενεργό.
 
Το Υπουργείο με αυτή την αδειοδότηση, καταπατά βάναυσα κάθε έννοια περιβαλλοντικής προστασίας και πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση συμμόρφωσης των κυβερνώντων με τις προσταγές των μεγάλων επιχειρηματιών. Η κοινωνία έχει την δύναμη να σταματήσει τα καταστροφικά τους σχέδια και να επιβάλλει λύσεις κοινωνικά δίκαιες και περιβαλλοντικά αποδεκτές.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
 
20-4-2016

3 σχόλια:

  1. Παρωχημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Με αυτή τη λογική δεν θα χτιζόταν ούτε σκάλα στην Ελλάδα. Ευτυχώς που, πλέον, εκφράζονται από κόμμα εκτός κοινοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μέλη της λα.ε μιλάνε για το οικόπεδο της ερασιτεχνικής ενθυμούμενα
    στο τέλος το ζήτημα αυτό.
    Ολο αυτό το διάστημα μιλούσαν για αυτά που έπαιρνε η Αεκ
    και όχι αυτά που της έπαιρναν. Δηλαδή το οικόπεδο και την ιδεολογία.
    Μεταξύ των 2 τελευταίων υπάρχει και σύνδεση μιάς και για 49 χρόνια
    η νδ μέσω Σαμαρά αποφάσισε να δώσει το γήπεδο αυτό στον Μελισσανίδη.
    Ετσι, ο ένας φίλος το δίνει στον άλλο δημιουργώντας γήπεδο πολιτικά προπαγανδιστικό με θρησκευτικά πρόσημα,αυτοκρατορικά και φασίζοντα.
    Με τον Κρανιδιώτη να είναι σύμβουλος του Σαμαρά και δικηγόρος του Μελισσανίδη και οι 3ις φίλοι μεταξύ τους.
    Με τον Αδωνι να λέει στη βουλή στις 30 Ιουλίου είμαστε όλοι Αεκ-μέσα στα μούτρα τους.
    Ε φυσικά.
    Με την Αγιά Σοφιά για όνομα-έδρα της Ορθοδοξίας,
    περίβλημα γηπέδου(όψη) αντίστοιχο με την εξωτερική όψη της Εκκλησίας
    Αγ.Σοφία, τείχη του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, συμβολισμός εκεί της πάρσης της Πόλης(!), χριστιανικό μουσείο εντός γηπέδου, θύρες με ονόματα πόλεων της Κων/λης και συνάμε δικέφαλο αετό, αθλητική ένωση Κων/λης...
    Και για 49 χρόνια να το κάνει ότι θέλει ο πρόεδρας.
    Το ότι χιλιάδες συνειδήσεις αλλοιώθηκαν και γίνανε ..πιστές και θείες σε 2 χρόνια με αποτέλεσμα ένα εγκληματικό αποτέλεσμα...Το ότι απο την άλλη χιλιάδες μη πιστοί και αντίφα
    έχουνε αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα ένα ολοκαύτωμα, το ότι ο Καμμένος έχει επηρεαστεί όπως πολλοί δεξιοί και έχουνε γίνει δεξιοφασίζοντες με τον Αεκτζή Καμμένο να έχει αλλάξει και τα πρόσημα της συγκυβέρνησης κανοντάς την αριστεροφασιστικη λόγω των επηρεασμών του, δεν πειράζει πολλούς φαίνεται.
    Το ότι ενώ η Εκκλησία έχει 5 τρίσ και αυτός βάζει βέτο σε θέματα τέτοια δημιουργώντας φέρετρα απωλειών
    μέσω αρνήσεων για πάρση του πλούτου της φαίνεται δεν ενοχλεί.

    Εχουν σταματήσει τα πάντα στο λεγόμενο κίνημα εξαιτίας του εμετού που αποπνέουν
    οι σιωπές και οι αλητείες πάνω στο ζήτημα του γηπέδου.

    Φανταστείτε οι χριστιανοδεξιοί να λέγανε ότι το γήπεδο των άθεων ότι πάτησε το γκαζόν.
    Φανταστείτε να λέγανε οι χρυσαυγίτες ότι το γήπεδο των άθεων π συμβολίζει την ελληνοτουρική φιλία
    ότι πάτησε τα χ δέντρα.
    Φανταστείτε χριστιανοδεξιές να δίνανε την Αεκ στην ένωση άθεων και μετά να κάνανε τρισάγιο όπως κάνουνε κάποιες κότες πολιτικό όρκο και ενώ έχουνε καλεσθεί να αρνηθούνε στα πρότερα το γήπεδο.
    Φανταστείτε οι χρυσαυγίτες να δίνανε τον Παοκ στην ένωση άθεων κ στην ένωση κομμουνιστών και μετά
    να κάνανε χάιλ χίτλερ!!
    Αν οι φασίστες και οι δεξιοί παο οσφπ κτλ αγωνίζονται για να είναι η Αεκ χριστιανικη φασίζουσα κτλ
    το αντίστοιχο είναι οι παο οσφπ κτλ άθεοι να αγωνίζονται για να είναι κινηματική άθεη κτλ.
    Η ήττα κάποιων απο τους φασίστες μόνο οίκτο προκαλεί.

    Οι άλλοι να πούμε , της κόντρας στη δίκη της 17 Ν, Λ και Γ δήλωσαν άθεοι και στο ζήτημα της Αεκ
    που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν γράφουν τίποτα για το θέμα.
    Δίνουμε αυτοί όπως και άλλοι μια ομάδα κινηματικότατη στην (ακρο)δεξιά.
    Υγ:
    Το γήπεδο μοιάζει με απαγορευμένα συνθήματα των οηκ π ακούγονται
    στην παρέλαση την στρατιωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή