.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ενεργοί Άνεργοι: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ



ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/4 11:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ)

Την προηγούμενη Παρασκευή 22/4 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ανέργων στο υπουργείο εργασίας με αίτημα την καταβολή έκτακτου επιδόματος για όλους τους ανέργους ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Ήδη εδώ και δυο εβδομάδες, με πρωτοβουλία των ενεργών ανέργων, συλλέγονται υπογραφές ανέργων έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ για την στήριξη του δίκαιου αυτού αιτήματος και έχουμε συναντήσει τη θερμή ανταπόκριση από τους συναδέλφους. 

Για μια ακόμη φορά όμως η στάση του υπουργείου φανερώνει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους. Μας είπαν ότι το αίτημα μας παράπεσε κάπου μεταξύ υπουργού (Κατρούγκαλος) και υφυπουργών (Φωτίου, Αντωνοπούλου), ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία μας (κι ας μας περίμεναν δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο), ότι δεν έχουν χρόνο λόγω φόρτου εργασίας και συσκέψεων, ενώ με περισσή υποκρισία μας είπαν ότι θέλουν να συναντηθούν μαζί μας (!!!) αλλά κάποια άλλη φορά, να έχουν χρόνο κλπ. Μετά από πίεση μας ότι πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα, δέχτηκαν να οριστεί μία συνάντηση στις 27/4.

Παρόλο που δεν είχαμε αυταπάτες για την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι μας δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την αδιαφορία τους απέναντι στους ανέργους. Την ίδια στιγμή που δεν βρίσκουν χρόνο να συναντηθούν μαζί μας (ακριβώς για να αποφύγουν να τοποθετηθούν στα αιτήματα μας), βρίσκουν χρόνο για να συναντώνται με μεγαλοεπιχειρηματίες (Μαρινάκης, Μελισσανίδης κα), βρίσκουν χρόνο να συναντώνται με την τρόικα και να υπογράφουν την καταδίκη του λαού. Βρίσκουν χρόνο μες στις γιορτές για να φέρνουν τα μνημονιακά νομοσχέδια (φορολογικό, ασφαλιστικό), αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να ειπωθεί μια κουβέντα για τους ανέργους και τις ανάγκες τους. Σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, την ίδια μέρα (22/4)  φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία και ο ΟΑΕΔ, ένας οργανισμός-φάντασμα για τους ανέργους, που ενώ δεν έχει πάρει καμία θέση στο το τι θα πράξει για να στηρίξει τους ανέργους (που είναι και δουλειά του άλλωστε), ανακοίνωσε τη μεταφορά των αποθεματικών του (100 εκ ευρώ) από λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως υπάρχουν οι πόροι για την ανακούφιση των ανέργων κόντρα σε όσα ψέματα μας λένε τόσο καιρό.

Οι Ενεργοί Άνεργοι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για την οργάνωση και την αντίσταση των ανέργων, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Όσα τερτίπια και να σκεφτούν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να σταματήσουν την απαίτηση των ανέργων για άμεσα μέτρα ανακούφισης, δεν μπορούν να ακυρώσουν το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε σε νέα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Μ. Τετάρτη 27/4 στις 11:30 στο υπουργείο εργασίας (Σταδίου)

Έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους ενόψει των γιορτών του Πάσχα τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου