.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Όλα τα ονόματα της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ- Στο εσωκομματικό bras de fer των μηχανισμών επικράτησε το δίδυμο Τζιτζικώστα- Παπαμιμίκου


Η Πρόεδρος της Τ.Ο. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Βάσω Φιλιππάτου επανεκλέγεται στη Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με 194 σταυρούς στην 70η θέση. 

Ο Γιώργος Σαραντόπουλος συνεργάτης της πρώην δημάρχου Ευτυχίας Γαϊτανά βρέθηκε στην 194η θέση με 82 σταυρούς.

Ελπίζουμε να πάρουμε και μια απάντηση στο ερώτημα που έχουμε θέσει σχετικά, με τον προσφάτως καταδικασθέντα σε πολυετή κάθειρξη και αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων, Χάρη Τομπούλογλου.

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το rigillis18.blogspot.gr:

Το αποτέλεσμα των εκλογών για την Πολιτική Επιτροπή δεν ανέδειξε τους συσχετισμούς στη ΝΔ αλλά τη δύναμη των μηχανισμών. Και στον τομέα αυτόν, αποτελεί πεποίθηση όλων, ότι επικράτησε το δίδυμο Τζιτζικώστα - Παπαμιμίκου.


Παρότι πρώτος σε σταυρούς εξελέγη ο πολιτικός φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, Γιώργος Κατσαούνος με 640 σταυρούς, κανέναν δεν παρεξένεψε αυτή η πρωτιά μιας και ο κ.
Κατσαούνοςεπί δύο και πλέον χρόνια χειριζόταν τον τομέα των μεταθέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και οι υπηρεσίες που προσέφερε σε στελέχη της ΝΔ είχαν ανταπόδοση.

Δεύτερος με 560 σταυρούς εξελέγη ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης με μεγάληεπιρροή στο χώρο της ΟΝΝΕΔ ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μειμαράκης και μέχρι σήμερα είναι στέλεχος της επιρροής του.

Στην τρίτη θέση ένα πρόσωπο έκπληξη ο κ. Αχελλέας Λιούλιας, ο οποίος έγινε προσπάθεια να αποδοθεί στην ομάδα Τζιτζικώστα - Παπαμιμίκου, αλλά ο ίδιος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι τον κ. παπαμιμίκο δεν τον ξέρει καν.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

 "Με τον κύριο Παπαμιμίκο δεν είχα την ευκαιρία ούτε να γνωριστώ, πολλώ δε μάλλον να συνεργαστώ, ποτέ στη ζωή μου. Ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά προσηλωμένος στις αρχές με τις οποίες μπόλιασε τη φιλελεύθερη παράταξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης".  Η παραπομπή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ουσιαστικά παραπέμπει σε παλιό πρώην συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα της προεδρίας του ήταν υπεύθυνος μηχανοργάνωσης του κόμματος, με τον οποίο πιθανόν ο κ. Λιούλιας έχει συγγενική σχέση.

Στην τέταρτη θέση με με 462 σταυρούς εξελέγη ο στενός συνεργάτης από το χώρο της ΟΝΝΕΔ του Κυριάκου Μηττσοτάκη Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Πολλοί από εκείνους που θεωρούσαν ότι είναι εντός "γραμμής" στις εκλογές της ΠΕ είδαν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, καθώς βούλιαξαν σε ψήφους.

Η "γραμμή", μπορεί βέβαια να "μαγειρεύτηκε" στα επιτελεία των ηγετικών στελεχών του κόμματος καθένα εκ των οποίων ξεδίπλωσε τη δύναμη των μηχανισμών του, αλλά στο "στρατόπεδο" του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητώντας εξειλαστήριο θύμα ρίχνουν ευθύνες στον Θανάση Νέζη, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση απλώς εκτελούσε εντολές...

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους 1) Τσιάρα Κωνσταντίνο, Γραμματέα Κ.Ο., Βουλευτή Καρδίτσας ως Πρόεδρο και τους 1) Βλάχο Γεώργιο, Βουλευτή Αττικής και 2) Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, Βουλευτή Καβάλας ως μέλη, συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 24 Απριλίου 2016 προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 36 εκλογικά τμήματα, στα οποία ολοκληρώθηκε ομαλά η ψηφοφορία.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ξεκίνησε η διαλογή των ψήφων:

 
Ο κάθε υποψήφιος έλαβε συνολικά:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου