.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΠΑ.Σ.Ε. Wind: Κανένα κατάστημα wind ανοιχτό την Κυριακή 24/4 & 8/5 - Υπομνημα προς τη διοικηση της Wind

24/4/16 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/4 & 8/5
 
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΣΤΗ WIND
 
      Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ένα σοβαρό ζήτημα που υπάγεται στην γενικότερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η οποία μεταφράζεται με φθηνή ή απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, προγράμματα ‘μαθητείας’, ποινικοποίηση εργατικών αγώνων κλπ. Επίσης, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ασφαλιστικού και προνοιακού συστήματος και την περαιτέρω φτωχοποίηση. 
 
   Η κυριακάτικη εργασία, συχνά απλήρωτη και χωρίς ρεπό, αποτελεί ένα πρόσχημα και όχημα των κυβερνήσεων και των εργοδοτών για πλήρη επέκταση του μέτρου και άλλων παρόμοιων σε όλο το εύρος της εργασίας, καθώς τα περί τζίρου των καταστημάτων δεν ευσταθούν σε ένα περιβάλλον με εκατομμύρια ανέργων, απλήρωτων ή χαμηλόμισθων εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων.
 
     Όσοι από εμάς εργάζονται κάποιες Κυριακές και θεωρούμε ότι το μέτρο θα πρέπει να επεκταθεί και στο εμπόριο ή/και αλλού ας σκεφτούμε ότι το ζήτημα δεν είναι η Κυριακή αλλά η συνολική κατάργηση δικαιωμάτων, που στη συνέχεια και σταδιακά για εμάς θα περιλαμβάνει περισσότερες (έως όλες) εργάσιμες Κυριακές την εβδομάδα χωρίς προσαυξήσεις, 6ημερη ή 7ημερη εργασία, αύξηση των ωρών δουλειάς και μάλιστα χωρίς την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών κλπ. Το συμπέρασμα αυτό δεν αποτελεί μία κινδυνολογία. Κάθε δικαίωμα και κάθε εργασιακός νόμος που καταργήθηκε, αποτέλεσε κομμάτι ενός ντόμινο στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ζοφερού εργασιακού καθεστώτος. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε καμία κατάκτηση στο έλεος εργοδοτών και κυβερνήσεων. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, την αξιοπρέπειά μας στην εργασία και τη ζωή.
 
     Το σωματείο μας συμμετέχει στο ‘Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια’, που διεξάγει έναν μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων και  το οποίο καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Κυριακή 24/4 και 8/5. Είναι ευκαιρία και αναγκαιότητα να συνδεθούν οι αγώνες μας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις ανάγκες μας με τους αγώνες που διεξάγονται γενικότερα κατά της κατάργησης εργατικών κατακτήσεων, όπως είναι η κυριακάτικη αργία, και υπέρ μίας πραγματικά δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης.
 
     Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας εμποροϋπαλλήλους να συμμετέχουν στην απεργία της Κυριακής 24/4 & 8/5. Καλούμε επίσης τους πάντες να απέχουν από τις αγορές από εμπορικά καταστήματα εκείνες τις ημέρες, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης και αντίστασης. Τέλος, καλούμε σωματεία, συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο.
 
Ø Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.
Ø Δεν αγοράζουμε τίποτα από κανένα κατάστημα, της Wind ή άλλο. Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο. Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας. 
 
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
 
Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ.Πρωτ.: 14/2016
21/4/2016
 
 
ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
 
  Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι την Κυριακή 24/4/16 τα καταστήματα Wind θα είναι ανοικτά.
 
  Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα αυτήν την απόφαση. Απαιτούμε τα καταστήματα Wind να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.
 
   Εμείνατε στην επιλογή του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές εντός ενός ευρύτερου πλαισίου προσπαθειών από την πλευρά σας να ελαστικοποιήσετε και να εντατικοποιήσετε την εργασία σε όλα τα τμήματα της εταιρίας και σταδιακά να απαλείψετε κάθε εργασιακή κατάκτηση, με πρώτη και κύρια τη συλλογική σύμβαση. 
 
   Με αυτόν τον τρόπο αγνοείτε πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα και όσων τα υποστηρίζουν, τον οικογενειακό και προσωπικό τους προγραμματισμό, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση ιδίως σε μία περίοδο που υπάρχει συνεχές ωράριο. Αυτό άλλωστε είναι φανερό και από το γεγονός ότι δεν επιτρέπετε οι συνάδελφοι να χρησιμοποιούν τις καρέκλες στα stands που εργάζονται παρά μόνο να ακουμπούν (!) σε αυτές, πρακτική που έχουν στηλιτεύσει έως και συνδρομητές μας.
 
  Το Σωματείο μας θα σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα.
 
  Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 
  Αναμένουμε τη γραπτή σας απάντηση σχετικά με τα ανωτέρω.
 
 
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου