.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αφελή επικοινωνιακά κόλπα

Γράφει ο mitsos175

Λοιπόν βρήκα τι συμβαίνει. Οι τοκογλύφοι έχουν δώσει εντολές για κάθε δούλο που το παίζει πρωθυπουργός - σωτήρας. Ο λακές διαβάζει τις διαταγές και τις εφαρμόζει κατά γράμμα. Δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να δώσουν καινούριες στον Τσίπρα, έτσι αυτός κάνει ότι ακριβώς κι ο Σαμαράς: Ψέματα, τρομοκρατία, μνημόνιο, καταστολή...

Τώρα ο Αλέξης βρίσκεται στην εντολή που λέει "αποπροσανατολισμός με εύρεση τάφου". Βρήκαν -λένε- τον τάφο του Αριστοτέλη. Συγχαρητήρια. Θα μειώσετε τώρα τον ΕΝΦΙΑ; Το ΦΠΑ; Θα αυξήσετε μισθούς και συντάξεις; Όχι...

Μερικά σχόλια από το twitter και θα πούμε για τη σημασία του.

"Ήρθε η εποχή που βρίσκουμε τάφους, είχαμε του Μ. Αλέξανδρου (λέμε τώρα) τώρα του Αριστοτέλη. Είναι η εποχή που ανθίζουν τάφοι!!"

"Στο 3ο μνημόνιο βρήκαμε τον τάφο του Αλέξανδρου. Στο 4ο μνημόνιο τον τάφο του Αριστοτέλη. Στο 5ο μνημόνιο θα "βρεθεί" ο τάφος όλων μας".


"Αντώνης: 3ο Μνημόνιο - Αμφίπολη. Αλέξης: 4ο Μνημόνιο - Αριστοτέλης. Φούφουτος: 101 Μνημόνιο - Χαμένη Ατλαντίδα"

"2339 χρόνια ΕΝΦΙΑ χρωστάει ο Αριστοτέλης".

Και φυσικά σχόλια για την "εκπρόσωπο" του προηγούμενου τάφου, Άννα Παναγιωταρέα...

Η αρχαιολογική αξία του μνημείου είναι σημαντική, όπως κάθε ανακάλυψη, όπως ήταν κι ο τάφος στην Αμφίπολη, άσχετα αν δεν ήταν του Μ. Αλεξάνδρου. Σημαντικότερα βέβαια είναι τα έργα του Αριστοτέλη. Μην ξεχνάμε ότι ο φιλόσοφος, θεωρείται ο "δημιουργός της Λογικής" και είναι ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. Επομένως για την Ιστορία και την Αρχαιολογία η ανακάλυψη του τάφου του είναι πράγματι ανεκτίμητη.

Όμως μόνο ένα πράγμα μπορεί να καταστρέψει την ανακάλυψη: Η βεβήλωση. Δεν εννοώ μόνο την αρχαιοκαπηλία, αλλά την προσπάθεια καπελώματος της επιστήμης από την πολιτική και μάλιστα από το μικροκομματισμό. Αυτό το είδους "βανδαλισμό" δυστυχώς τον είδαμε στο μνημείο της Αμφίπολης από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπου είπαν ψέματα, απλά για να δείξουν μια επιτυχία. Φυσικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αμαυρώσουν την ίδια την επιστήμη της Αρχαιολογίας και να προκαλέσουν τελικά τη θυμηδία για κάτι που άξιζε το σεβασμό μας.

Στο όνομα της Φιλοσοφίας, της Λογικής, και της ίδιας της Ιστορίας, ας μην προσθέσουν οι καινούριοι υπηρέτες των τοκογλύφων κι αυτό το ανοσιούργημα στα υπόλοιπα εγκλήματα τους. Δεν τους σώζει τίποτα με όσα άδικα και εξοργιστικά έχουν ψηφίσει Οτιδήποτε κι αν βρεθεί άλλωστε, αν είναι αξίας, θα το βουτήξουν οι άρπαγες των αγορών. Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Ακόμα, η καθημερινή ζωή μας δεν αλλάζει καθόλου.

Είναι όμως εξωφρενικό να χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις επιτυχίες άλλων, που είναι εντελώς άσχετες με την πολιτική. Η χούντα πχ χρησιμοποιούσε το ποδόσφαιρο. Το ίδιο έκανε κι η ΝΔ μαζί με την Eurovision! Το ότι η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό (αναμφισβήτητα μεγάλο κατόρθωμα της ποδοσφαιρικής ομάδας) δεν εμπόδισε την έλευση του Μνημονίου μερικά χρόνια μετά. Ούτε οι "κουμπάροι" φιλοτιμήθηκαν, ώστε να αρπάζουν λιγότερα...

Ας κάνουν κάτι καλό οι πολιτικοί, αντί να κλέβουν τα κατορθώματα των άλλων. Αλλιώς είναι καταδικασμένοι. Μάλιστα όταν κάνουν τόσο αφελή επικοινωνιακά κόλπα, δείχνουν την απίστευτη ανικανότητα τους σε συνδυασμό με την αβελτηρία τους. Τους το υπενθυμίζουμε, για να μην έχουμε πάλι παρόμοιες γελοιότητες από τα ΜΜΕ... .

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου