.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εκδήλωση- Συζήτηση: «Το κίνημα αλληλεγγύης με τους μετανάστες πέρα από το όριο του κρατικού ανθρωπισμού»

Σας καλούμε σε Εκδήλωση- Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιούνη στην Κατάληψη Στρούγκα στη Δεκελείας 116 στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η εκδήλωση έχει θεματική:
«Το κίνημα αλληλεγγύης με τους μετανάστες πέρα από το όριο του κρατικού ανθρωπισμού»
και είναι συνέχεια του παρακάτω σκεπτικού:

Καμία συζήτηση στο εσωτερικό του ανταγωνιστικού κινήματος δεν μπορεί ν’ αναφέρεται σε «μεταναστευτικές ροές» και «θύματα» υιοθετώντας τη θεαματική γλώσσα των μήντια και παρακάμπτοντας τους αγώνες των ίδιων των μεταναστών ενάντια σε φράχτες και σύνορα, για ελεύθερη μετακίνηση, για ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους.

Όπως και καμιά τοποθέτηση για το παρόν και το μέλλον της διαχείρισής τους δεν μπορεί να μιλά για «ανετοιμότητα» ή «προχειρότητα» από την πλευρά του ελληνικού κράτους και των διεθνών φίλων του. Ο φράχτης στον Έβρο, τα κέντρα κράτησης, τα σχέδια για ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, οι σχέσεις με ΜΚΟ προϋπήρχαν τηs άφιξης των πρώτων Σύριων προσφύγων, και προφανώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η σχέση του ανθρωπισμού με τον μιλιταρισμό δεν εμφανίζεται πρώτη φορά σήμερα.

Παράλληλα, η κοινωνία των πολιτών, σε όλο της το εύρος, ανέλαβε ένα σημαντικό κομμάτι της αναπαραγωγής των μεταναστών. Υπήρξε κάποιο κίνημα φιλοξενίας που να επιθυμούσε πραγματικά την μόνιμη παραμονή των μεταναστών εδώ; Ο «ανθρωπισμός από τα κάτω» που θριαμβεύει όλους αυτούsς τους μήνες ήταν επιτυχημένος επειδή συμφωνούσε με την ίδια τη διάθεση των προσφύγων να μην παραμείνουν στην Ελλάδα και να μετακινηθούν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη τελευταία περίοδο, εμφανίζεται μια αύξηση της καταστολής που στοχεύει τόσο τους ίδιους τους αγώνες των μεταναστών όσο και κάποιους αλληλέγγυους. Η διερεύνηση των ορίων του κινήματος αλληλεγγύης αποτελεί προϋπόθεση για την όποια προοπτική κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών. Το κίνημα καταλήψεων στέγης, μαζί με τους μετανάστες, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας εκείνης που θα σπάσει τις ανθρωπιστικές διαιρέσεις.
Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις
στην Κατάληψη Στρούγκα

http://eleftheriaki-strouga.espivblogs.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου