.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του ΣΕΚ για το δημοψήφισμα στη Βρετανία



ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Αναξαγόρα 14Α, Ομόνοια, Αθήνα

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ήττα της ΕΕ στο βρετανικό δημοψήφισμα ανοίγει νέες δυνατότητες
για αντίσταση στα Μνημόνια και την Ευρώπη-φρούριο. Να τις αξιοποιήσουμε


Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία με 52% υπέρ της εξόδου από την ΕΕ είναι ένα ηχηρό χτύπημα για όλο το κατεστημένο που είχε συνασπιστεί σε μια κινδυνολογική καμπάνια υπέρ της παραμονής. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τα διευθυντήρια της ΕΕ, το Σίτι του Λονδίνου, συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και σοβαροφανή ΜΜΕ χρησιμοποίησαν κάθε απειλή για να τρομάξουν τον κόσμο ώστε να ψηφίσει μαζί τους. Το μόνο που κατάφεραν είναι να αποκαλύψουν ακόμη πιο τρανταχτά την κρίση τους.

Ήδη ο ηγέτης των Συντηρητικών πρωθυπουργός Κάμερον υπέβαλε την παραίτησή του επισημοποιώντας την πολιτική κρίση στη Βρετανία. Τα διεθνή Χρηματιστήρια συγκλονίζονται από κύματα πανικού με πτώση των μετοχών, της στερλίνας αλλά και του ευρώ παρατείνοντας και οξύνοντας τη διεθνή οικονομική κρίση του καπιταλισμού.

Όλοι εμείς στην Ελλάδα που πριν από ένα χρόνο αψηφίσαμε μια αντίστοιχη εκστρατεία κινδυνολογίας και ψηφίσαμε 62% ΟΧΙ στη μνημονιακή συμφωνία με την ΕΕ έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίσουμε για την ήττα της ΕΕ στο βρετανικό δημοψήφισμα. Επιβεβαιώνει ότι δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και στα αντιπροσφυγικά μέτρα που επιβάλει η ΕΕ.

Δείχνει επίσης πόσο άδικο είχε και έχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν οι συσχετισμοί για σύγκρουση με τους εταίρους-εκβιαστές. 

Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές της αριστεράς στη Βρετανία και τους συντρόφους μας του SWP που οργάνωσαν την καμπάνια της αριστερής εξόδου από την ΕΕ –Lexit. Η αντικαπιταλιστική αριστερά στην Ελλάδα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στάθηκε στο πλευρό τους, ακριβώς όπως και πέρσι πρωτοστάτησε στην εκστρατεία του ΟΧΙ. Μαζί, αλλά και σε κοινό αγώνα με τους απεργούς της Γαλλίας και τον κόσμο της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που στρέφεται αριστερά συνεχίζουμε τη μάχη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ρατσισμό σε ρήξη με τους «θεσμούς» που σπέρνουν μνημόνια και φράχτες.

Αθήνα 24 Ιούνη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου