.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Γ.Σ. ΕΠΟ: Ένα επίπλαστο αποτέλεσμα

του Βασίλη Μάστορα

Η πολυαναμενόμενη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. με θέμα τον διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά προσέφερε συμπεράσματα τα οποία έχουν αξιολογική σημασία.  Όλο το προηγούμενο διάστημα, έγιναν μεγάλες μάχες για την αλλαγή του εκλογικού σκηνικού, καθώς το μέτωπο Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζου, κυρίως όμως οι δύο πρώτοι, ανέπτυξαν πολύ μεγάλη δράση προκειμένου να φέρουν τα πάνω-κάτω στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Απ’ ότι φάνηκε στη χθεσινή Συνέλευση η μάχη των εκλογών που είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο θα εξελιχθεί σ’ ένα δύσκολο μπρα ντε φερ μεταξύ των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τη διοίκηση. Τι έγινε όμως στην Συνέλευση με θέμα τον διοικητικό απολογισμό; Η παράταξη του Γιώργου Γκιρτζίκη νίκησε, αλλά με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με μικρή διαφορά και συγκεκριμένα με 88 «ναι» έναντι 82 «όχι»!

 
Το αποτέλεσμα ήταν έναν γερό μήνυμα προς τη διοίκηση Γκιρτζίκη η οποία πλέον αισθάνεται την ανάσα της αντιπολίτευσης. Τουλάχιστον αυτό το μήνυμα ξεπηδάει από την ανάγνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ετούτο όμως, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι υποψιασμένοι μπορεί να αποτελεί μία τάση αλλά όχι και απόδειξη ότι θα «πέσει» η σημερινή διοίκηση. Η άποψη αυτή δεν είναι άσχετη με την ευκολία με την οποία αλλάζουν «στρατόπεδο» οι εκλέκτορες-μέλη των ΕΠΣ. Άλλωστε η ιστορία έδειξε ότι ένα «φτηνό» ρουσφέτι ή πίεση από τον τοπικό πολιτικό παράγοντα μπορεί να κάνει μία Ένωση να… αλλαξοπιστήσει. Οπότε έχει δρόμο ακόμη η ιστορία των εκλογών της ΕΠΟ καθώς απομένουν τρεις μήνες μέχρι την ημέρα της νέας Συνέλευσης κατά την οποία η ψηφοφορία θα είναι μυστική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γιατί άλλο είναι να σε βλέπουν τι ψηφίζεις αυτοί οι οποίοι έχουν πάρει την υπόσχεση σου για στήριξη κι άλλο να ρίχνεις μία ανώνυμη ψήφο. Εκεί μπορεί να γίνουν πολλές κωλοτούμπες οι οποίες και να φέρουν τα πάνω κάτω. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι μετά την καταμέτρηση των ψήφων να… τσιμπιούνται. Άλλωστε και η απουσία από την χθεσινή Συνέλευση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Παπαθανασάκη, που έχει κατηγορηθεί ότι «πούλησε» την ψήφο του μαζί με τον Βέλλιο στο μπλοκ του κ. Μαρινάκη, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι τρομάζει η δημόσια και ονομαστική ψηφοφορία.

πηγή: karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου