.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τι συζήτησε και τι κρίσιμο έδειξε να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το άλσος μας (βίντεο)


Τέσσερα θέματα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 22-6-16 που αφορούσαν το άλσος της πόλης μας, τα εξής:
  1. Έγκριση Διαχειριστικής Μελέτης Άλσους – Υποβολή μελέτης στη Δ/νση Δασών Αθηνών.
  1. Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»
  1. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση χώρων δραστηριοτήτων και δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ.: 105/16).
  1. Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και συστήματος διαχείρισης φωτισμού στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ.: 106/16)


Η απουσία πολλών συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, ήταν περισσότερο από εμφανής. Παρόντες εκτός συμβούλων της πλειοψηφίας, μόνο οι συνεπέστατοι στις παρουσίες τους Απόστολος Κόντος και Κώστας Ντάτσης, και ο αντιπρόεδρος του συμβούλιου Χρήστος Κοπελούσος. Στην έναρξη της συζήτησης παρέμεινε για λίγο ο επικεφαλής του «νέο», πριν αποχωρήσει κι αυτός.

Η υπερεκατοντασέλιδη μελέτη, έγινε από τη γεωπόνο του δήμου Κυριακή Κλοκίτη, με αποτέλεσμα ο δήμος να εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό, σε σχέση με το πόσο θα κόστιζε αν ανατίθετο σε ιδιώτη.

Από όσα ακούστηκαν, ανάμεσα σε άλλα προκύπτει ότι προβλέπεται αναψυκτήριο 100 τμ.

Θέμα τέθηκε από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, για υπό τον έλεγχο τους σύστημα τηλεπαρακολούθησης ή τηλεπίβλεψης στο άλσος, όπως διευκρίνησε η Πρόεδρος των Εθελοντών Έλλη Καρακούλη - Σουρμελή.

Επίσης ξανακούστηκαν προτάσεις που έχουν απορριφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, για οικονομική εκμετάλλευση του άλσους, με κιόσκια, ενοικίαση για εκδηλώσεις – εκθέσεις κλπ.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Ανανιάδης, απαντώντας σε ερώτηση, διευκρίνισε, πως το άρθρο 43 δεν ισχύει.  

Το δημοτικό συμβούλιο δεν απασχόλησε η αποκάλυψη του ¨Κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας" και  έδειξε να μη γνωρίζει τίποτα σχετικά, καθώς δε τέθηκε από καμία πλευρά! Για όσους δε γνωρίζουν, 71 στρέμματα από την οδό Χίου στις Εργατικές Κατοικίες, μέχρι τα Ρώσσικα, ήδη ανήκουν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. Το κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται μαζί με 71.500 δημόσια ακίνητα που έχουν υποθηκευτεί ως εγγύηση για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας!

Προφανώς υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής, και σκοπεύουν σιγά - σιγά να μετατρέψουν σε... Μόντε Κάρλο το άλσος, ψωνίζοντας κοψοχρονιά από τα υποθηκευμένα. Ίσως σε ένδειξη μεγαλοκαρδίας, ή για να κάνουν ακόμη μια  επένδυση, φτιάξουν ένα μουσείο που θα δείχνει πλαστικά ή τσιμεντένια αντίγραφα της βλάστησης που υπήρχε κάποτε σε αυτό...

Ας μη ξεχνάμε πως γεωγραφικά συμπίπτει με το χώρο του πρώην Εσπέρου, ή της καμινάδας αν προτιμάτε, για τον οποίο και προεκλογικά είχαν ακουστεί προτάσεις από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, για αξιοποίηση του, από την ΑΕΚ... Γιατί να μη γίνουν ωραίες καφετέριες, ξενοδοχεία, γραφεία κλπ, που θα έχουν κι αυτά θέα στο υπόλοιπο άλσος, όπως θα έχει και το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε στο παρελθόν πει.;   
Εδώ που τα λέμε 99 χρόνια που υπόγραψε η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς, να ξεπουλάμε δημόσια περιουσία, όχι τα 71 στρέμματα θα τσιμεντάρουν, όχι το 5%, αλλά τις μάνες και τα παιδιά μας...


Ολόκληρη τη συζήτηση και για τα 4 θέματα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:
            

6 σχόλια:

  1. Κύριε Καμπούρη πρέπει να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία που σας οδήγησαν να χαρακτηρίσετε "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" το άρθρο του "Κοσμου της Ν. Φιλ/φειας" και τα οποία το Δ.Σ του δήμου αγνοεί. Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω και θα το χαρακτήριζα πυροτέχνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Ανδρέου, έχετε δίκιο ως προς το γεγονός ότι πρέπει τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, του για μένα απολύτως έγκυρου "Κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας", να τεκμηριωθούν.

    Υιοθέτησα πλήρως τα όσα αναφέρονται, γιατί θεωρώ πως είναι μακράν η εγκυρότερη σελίδα στη πόλη μας, έξω και μακριά από οποιαδήποτε έστω υποψία διαπλοκής, και υπόδειγμα υπεύθυνης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης για όλους.

    Έψαξα στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και δε δίνει περισσότερα στοιχεία, από όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της "Καθημερινής".

    Θα το ψάξω περαιτέρω, και με το "Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας", και εφόσον έχετε δίκιο, προφανώς θα επανορθώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Ανδρέου, δυστυχώς και ευτυχώς για διαφορετικούς λόγους, "Ο Κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας" έλυσε το ερώτημα σας με το παρακάτω δημοσίευμα:

      http://www.kosmosnf.gr/2016/06/andreou/

      Διαγραφή
  3. "Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Ανανιάδης, απαντώντας σε ερώτηση, διευκρίνισε, πως το άρθρο 43 δεν ισχύει"

    Καλό θα ήταν εφόσον η κα. Ανδρίτσου μιλάει για πυροτεχνήματα να μας εξηγήσει επιτέλους αν ισχύει το 5% που διατείνεται τόσο καιρό. Ακόμα μια διάψευση απο τον κ. Ανανιάδη χτες. Το 43 δεν ισχύει το λέμε 2 χρόνια τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ***Ανδρέου, ο δαίμων του πληκτρολογίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμπούρη γαργάρα το 5% που δεν ισχύει ε; Γιατί δεν λέτε οτι 2 χρόνια τώρα το επιχείρημα σας για τον κακό Μελισσανίδη που θέλει να αρπάξει αλλα 25 στρέμματα απο το άλσος είναι σαθρό; Γιατί δεν λέτε οτι μόλις ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ μετά το ρυθμιστικό ήρθε Νόμος στην βουλή που το ακύρωσε και η ΑΕΚ δεν δικαιούται τίποτα άλλο πλην των 2,5 στρεμμάτων που πήρε; Κατά τα άλλα εμείς τρώμε κουτόχορτο, εμάς κοροιδεύουν. Τόσο καιρό ξεσηκώνετε τον κόσμο με λασπολογίες και λιβελογραφήματα και δεν έχετει το θάρρος να ζητήσετε μια συγγνώμη. Ωραία δημοσιογραφία, έγκυρη, έγκριτη και άμεμπτη. Αλλά έτσι είναι οταν τα παντελονάκια τα φοράμε μόνο για να μην κρυώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή