.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κι άλλα κακά οικονομικά νέα για το Πέτρο Παππά πρώην χρηματοδότη της "Αγιά Σοφιάς"


Αναγκάζεται να πουλήσει δυο ολοκαίνουρια θηριώδη τάνκερ (300.000 τόνων το καθένα) πριν ακόμη τα παραλάβει!

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:

Σε αναμμένα κάρβουνα οι αναλυτές: Θα ανακοινώσει η Euronav το deal για τα δύο τάνκερ του Παππά;


By Ιάσων Στατήρης


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Euronav, μετά την έντονη φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες και τη θέλει να έχει συμφωνήσει για την απόκτηση δύο τάνκερ τύπου VLCC που βρίσκονται υπό κατασκευή και είχαν αρχικά παραγγελθεί από τον Έλληνα εφοπλιστή Πέτρο Παππά, εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη κατακόρυφη πτώση των τιμών στα μεγάλα τάνκερ.

Τα δύο τάνκερ, χωρητικότητας 300.000 dwt το καθένα, παρήγγειλε τον Φεβρουάριο του 2014 στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries ο Πέτρος Παππάς, με τη στήριξη των Monarch Alternative Capital και Oaktree Capital Management, έναντι περίπου 86 εκατομμυρίων ευρώ, και είναι προγραμματισμένα προς παράδοση στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Για την επαναπώληση των δύο τάνκερ, ο Πέτρος Παππάς ζητούσε λίγους μήνες μετά τη σύναψη της συμφωνίας, τον Ιούνιο του 2014, πάνω από 103 εκατομμύρια ευρώ για το καθένα, όμως οι πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως η επαναπώλησή τους στην Euronav, αν τελικά επιβεβαιωθεί, δεν θα ξεπεράσει τα 76 εκατομμύρια ευρώ για το κάθε πλοίο, μία αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη για τον Πέτρο Παππά (που φέρεται να διαθέτει το 10% των δύο τάνκερ) και τις Monarch Alternative Capital και Oaktree Capital Management.

Η Euronav δεν είναι βέβαια η μόνη εταιρεία που σπεύδει να εκμεταλλευθεί προς όφελός της την πτώση στις τιμές των τάνκερ – μεταξύ άλλων, τον περασμένο μήνα η Frontline του John Fredriksen ανακοίνωσε μία συμφωνία για εξαγορά τεσσάρων νέων τάνκερ τύπου VLCC έναντι 75,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αναλυτές περιμένουν τώρα να δουν αν στις ανακοινώσεις τριμήνου της η Euronav θα περιλαμβάνει και τη συμφωνία για τα δύο τάνκερ, γεγονός που θα τους δώσει μία εικόνα για το πώς αποτιμά η εταιρεία του Paddy Rodgers την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά.

Σημειώνεται ότι η Euronav διαθέτει σήμερα έναν στόλο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 29 τάνκερ VLCC (με ένα ακόμα να αναμένεται προς παραλαβή) και 22 suezmax.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου