.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πούλησε το ποσοστό της Aegean Marine Petroleum που κατείχε στο κόστος κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς» και αποχώρησε…



Αμερικάνικα κεφάλαια που συμμετείχαν στο μετοχικό σχήμα της Aegean, αγόρασαν αντί 99.000.000 δολαρίων (88.000.000 ευρώ) περίπου, το ποσοστό του Δημήτρη Μελισσανίδη στην εταιρία.

Η εταιρία που έτσι κι αλλιώς κεφαλαιακά ανήκε κυρίως σε αμερικάνικα κεφάλαια, τώρα και τυπικά διοικείται από αυτά. Έτσι λοιπόν και επίσημα με μια λιτή και κομψή στις διατυπώσεις της ανακοίνωση, αποκαθίσταται η τάξη και η πραγματικότητα. Που λέει ποιος είναι το αφεντικό, ποιο το οικονομικό μέγεθος αυτού που ως σήμερα φερόταν ως απόλυτο αφεντικό, και ποια η αξιολόγηση των  επιχειρηματικών του δυνατοτήτων στις σύγχρονες συνθήκες.

Η εικόνα του πανίσχυρου μεγιστάνα εφοπλιστή, στον οποίο υποκλίνονται όλοι διεθνώς, η οποία με μεθοδικότητα και επιμέλεια χτιζόταν μέχρι χτες, αποδεικνύεται πως ήταν μια φούσκα αξίας μόνο 88.000.000 ευρώ. Το προβλεπόμενο κόστος της «Αγιά Σοφιάς», του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη, με τιμές 2013 ήταν 85.000.000 ευρώ. 


Ένα αστείο της υπόθεσης είναι, ότι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, φίλος και συνεταίρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, εμφανίζεται τώρα ως ο βασικός μέτοχος στη νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα του2012 παρουσιαζόταν τότε ο Δημήτρης Μελισσανίδης να τον ευεργετεί ξανά οικονομικά!
 



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:


Γιατί ο Μελισσανίδης έφυγε από την AEGEAN – Όλο το παρασκήνιο



Θετικά αντέδρασαν οι αναλυτές στην ανακοίνωση της αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ναυτιλιακή εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network Inc. (που ο ίδιος ίδρυσε), εκτιμώντας πως με την κίνηση αυτή η εταιρεία μπορεί να οδηγηθεί προς μία νέα κατεύθυνση, βελτιώνοντας τις προοπτικές της για το μέλλον.

Όπως γραφαμε και χθες στο mononews.gr, ο ιδρυτής της Aegean Marine ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή, η Aegean Marine ανακοίνωσε ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην επαναγορά 11.303.031 μετοχών αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων και οι οποίες ανήκαν στον ιδρυτή της, κ. Μελισσανίδη.
δημητρης μελισσανιδης
Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.
Μετά από την απόφαση αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη (ο οποίος σημειωτέον θα παραμείνει στην Aegean Marine ως σύμβουλος για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή), ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αναδεικνύεται σε βασικό μέτοχο της εταιρείας, με ποσοστό που αγγίζει το 15%. Πριν την αποχώρηση του ιδρυτή της Aegean Marine, ο Π. Γεωργιόπουλος ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, με 5,42 εκατομμύρια μετοχές και μερίδιο 10,8%.
Πήτερ Γεωργιόπουλος, CEO Gener8 Maritime
Πήτερ Γεωργιόπουλος, CEO Gener8 Maritime
Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Stiefel, Benjamin Nolan, με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά το κέντρο λήψης αποφάσεων στην εταιρεία φεύγει από την Ελλάδα και μεταφέρεται προς τα γραφεία της Aegean Marine στις ΗΠΑ, όπου πρόεδρος είναι ο Νικόλας Ταβλάριος.
aegean marine
Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc.
«Μία από τις προκλήσεις που είχε αντιμετωπίσει η εταιρεία ήταν η αντίληψη ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν σε μεγάλο βαθμό από τον κ. Μελισσανίδη και ότι δεν θα  έκαναν κάτι ακόμα κι αν είχε νόημα, όπως να πουλήσουν την εταιρεία, να υλοποιήσουν μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση ως προς το εμπόριο στη βιομηχανία, να αναλάβουν μεγαλύτερο πιστωτικό ρίσκο κλπ», σημειώνει ο Nolan.
Ενδεικτικό της θετικής αντίδρασης των ανθρώπων της αγοράς στην ανακοίνωση της αποχώρησης του Δ. Μελισσανίδη είναι ότι τόσο ο Nolan όσο και ο αναλυτής της Jefferies, Douglas Mavrinac, αύξησαν την τιμή-στόχο τους για τη μετοχή της Aegean Marine: Ο Nolan αύξησε την τιμή-στόχο στα 17 δολάρια, από 15 δολάρια που ήταν προηγουμένως, ενώ αύξησε κατά 8,9% την πρόβλεψή του για τα κέρδη της εταιρείας για το 2016, σε 1,22 δολάρια ανά μετοχή. Από την πλευρά του, ο Mavrinac αύξησε την τιμή-στόχο από τα 14 δολάρια στα 16 δολάρια, και αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της εταιρείας το 2016 (κατά 11,3%, στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή) και το 2017 (κατά 30,9%, στα 1,61 δολάρια ανά μετοχή).

«Αυτή η επαναγορά αυξάνει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας στο μέλλον και θα μπορούσε να βοηθήσει την Aegean να κυνηγήσει νέες ευκαιρίες», εξήγησε ο Mavrinac, επισημαίνοντας πως μετά τη συμφωνία η Aegean έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μέρισμά της ή να περικόψει το χρέος της.

«Με τον ιδρυτή της εταιρείας να αποχωρεί ως επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης, αν και πιστεύουμε πως η Aegean θα παραμείνει εξαιρετικά επιμελής, φαίνεται επίσης φυσιολογικό στην εξέλιξη της εταιρείας να προχωρήσει διακριτικά σε μία νέα κατεύθυνση όσον αφορά σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, πολιτική μερισμάτων κλπ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η ναυτιλιακή είδε τα καθαρά της κέρδη να καταγράφουν σημαντική αύξηση της τάξεως του 30%. Αναλυτικά, η Aegean Marine ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν ανέλθει στο ποσό των 7,1 εκ. δολαρίων.





50 σχόλια:

  1. Ανενημέρωτος όπως πάντα, άλλο ένα άρθρο γεμάτο μπούρδες. Η marine petroleum είναι μια απο τις πάμπολες θυγατρικές τις Agean Oil, ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της οποίας είναι σαφώς ο υποφαινόμενος. Κράτα και την ιστοσελίδα μήπως βρείς και καμιά άλλη "πληροφορία" για να μας φοβίσεις περι της μη κατασκευής του γηπέδου
    http://www.aegeanoil.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά κατάλαβες από την ανάρτηση;
      Τα κέρδη του από την αγοραπωλησία μιας μόνο θυγατρικής ήταν τα λεφτά της agiasofias.
      Γιατί δεν τα βάζει να κάνει τη γηπεδάρα και να γίνουμε επιτέλους Μόντε Κάρλο???
      Αμ έπος αμ έργον, για το μεγάλο αφεντικό.

      Διαγραφή
    2. ανωνυμος 19 αυγ 2016 11.2120 Αυγούστου 2016 στις 1:23 π.μ.

      "ιδιοκτητης και μεγαλομετοχος ειναι σαφως ο υποφαινομενος"
      Ρε φιλε ξερεις τι θα πει υποφαινομενος η παριστανεις τον μελισσανιδη;
      Τι ψωνια κυκλοφορουν αδελφακι μου ελευθερα και με δικαιωμα ψηφου παρακαλω!

      Διαγραφή
    3. Εχεις δίκιο. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Ευτυχώς βέβαια που τόσο καιρό μας κυβερνάνε μορφωμένοι και έχουμε δεί προκοπή σαν χώρα.

      Διαγραφή
  2. Γιατί αυτά περίμενε για να φτιάξει το γήπεδο; Πεινάει λες ή έχει ανάγκη; Στυγνός επιχειρηματίας είναι και θα προσπαθήσει να κάνει το έργο με όσο το δυνατόν λιγότερα προσωπικά έξοδα. Και βασικά δεν με απασχολεί καθόλου εφόσον αυτό παρατηρείται καθημερινά απ'όλο τον κόσμο. Ανθρωποι καθημερινοί που δεν έχουν καμία ανάγκη επιβίωσης, σε άλλη οικονομική κλίμακα βέβαια, κυνηγάνε ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, προσφορές σε σουπερμάρκετ και πάει λέγοντας με σκοπό την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων. Ο Νόμος της αγοράς αυτός είναι, οπότε κάνε λίγο κράτει να δείς αν θα το φτιάξει ή όχι. Μην σε πιάνει η αγωνία σου απο τώρα και ιδρώνεις τα βράδια.

    Οσο για το τι κατάλαβα απο την ανάρτηση ήταν το :
    "ποιο το οικονομικό μέγεθος αυτού που ως σήμερα φερόταν ως απόλυτο αφεντικό, και ποια η αξιολόγηση των επιχειρηματικών του δυνατοτήτων στις σύγχρονες συνθήκες. Η εικόνα του πανίσχυρου μεγιστάνα εφοπλιστή, στον οποίο υποκλίνονται όλοι διεθνώς, η οποία με μεθοδικότητα και επιμέλεια χτιζόταν μέχρι χτες, αποδεικνύεται πως ήταν μια φούσκα αξίας μόνο 88.000.000 ευρώ.Το προβλεπόμενο κόστος της «Αγιά Σοφιάς», του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη, με τιμές 2013 ήταν 85.000.000 ευρώ".

    Σχολίασα λοιπόν τη σαφή πρόθεση του ανενημέρωτου για άλλη μια φορά τύποις "δημοσιογράφου" να μειώσει την οικονομική δύναμη ενός επιχειρηματία με μόνο σκοπό να μας βάλει "ψύλλους" στα αυτιά για την ανέγερση του γηπέδου. Πήρε την απάντηση του λοιπόν και μπορεί να ψάξει τώρα να βρεί και κανένα παραμύθι με ξωτικά για να τρομοκρατηθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήτσο τα έρμα ζητάνε κι άλλο σανό20 Αυγούστου 2016 στις 8:21 π.μ.

      Σανό που έχουνε να φάνε ακόμα τα έρμα που περιμένουν 3+ χρόνια να δούνε την ααγιά σοφιά

      Διαγραφή
  3. @20 Αυγούστου 2016 - 8:21 π.μ.
    Εμείς ρε φιλαράκι έχουμε όρεξη και υπομονή να περιμένουμε άλλα 15 χρόνια. Εσύ γιατί ζορίζεσαι τόσο και ξυπνάς πρωί πρωί με αυτή την έννοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ακριβώς όπως αυτοπεργράφεις εαυτόν και αλληλους ειναι ο ραγιάς! Γνήσιοι απόγονοι αυτής της ποιότητας προσώπων είναι οι περισσότεροι φανατικοί οπαδοί όλων των μεγάλων ομαδων που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να υπηρετούν τον πρόεδρο και τα συμφέροντα του

      Διαγραφή
    2. καποιοι "υπηρετουν" εναν προεδρο,ομως αλλοι ειναι βυθισμενοι στην "ιδεολογια" τους κ δεν βλεπουν τιποτα μπροστα τους, δεν σκεφτεστε την οικονομικη κ οχι μονο ανθιση της περιοχης εσεις γουσταρετε την χαβουζα κ τα μπαζα, κ καλα κουμουνιστες.

      Διαγραφή
  4. @ (Υποφαινόμενο) ανώνυμο κλπ…

    Το άρθρο δεν είναι δικό μου. Εγώ σύντομο σχολιασμό έκανα με βάση αυτό. Άργησα να σου απαντήσω, γιατί στη ζωή μου έχω άλλα περισσότερα ενδιαφέροντα από το γήπεδο Μελισσανίδη. Προτιμούσα να κάνω διακοπές κι άφησα το καημό και τις αγωνίες για το αφεντικό και τα κέρδη του, σε… ενημερωμένους και υπεύθυνους για την υπεράσπιση τους, σαν κι εσένα.

    Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχεις, και μάθαμε πως υπάρχουν κι άλλες εταιρίες συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη. Κι έτσι έγραψα ακριβώς το τίτλο της εταιρίας που πούλησε το μερίδιο του, και στην οποία συμμετείχε με 1 στις 5 μετοχές περίπου, για να μη μπερδευτεί κανείς ενημερωμένος και σχετικός…

    Με άξονα αυτή την εταιρία γινόταν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό προπαγάνδας, για τις προσωπικές επιχειρηματικές επιτυχίες του. Οι «αποβάσεις» στη Νότια Αφρική και αλλού, που ήταν τίτλοι θριαμβικών δημοσιευμάτων, του ανήκαν μόνο κατά 22%. Και αποτιμήθηκαν σε μόνο 88.000.000 ευρώ.

    Λάβε υπόψη ότι η εταιρία εισάχθηκε στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης πριν 10 χρόνια και άντλησε πάνω από 200.000.000 δολάρια, με τιμή εισόδου ανά μετοχή 14 δολ. Την ίδια μέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της, έφτασε τα 16,5 δολ. Αργότερα έφτασε και πολύ ψηλότερα. Κι αυτά με το ένα δέκατο των εγκαταστάσεων που απόχτησε, μέχρι τη στιγμή που ο Μελισσανίδης πούλησε τις μετοχές του, προς μόνο 8,81 δολάρια! Περιττό να σου πω, πως η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε κατά 16,5%, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αποχώρησης του. Αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζεται από δημοσιεύματα, κίνηση ματ, σπουδαίο ντηλ, κέρδος κλπ. Το πιθανότερο είναι κι εσύ που λατρεύεις τυφλά το πρόεδρο, να βλέπεις παρόμοια τα πράγματα.

    Η συγκεκριμένη επιχείρηση λοιπόν, χαρακτηρίζονταν ως η ναυαρχίδα των επιχειρήσεων του. Και καταλαβαίνεις τι σημαίνει να πουλάς τη ναυαρχίδα σου. Όπως και σε τι μεταφράζεται στην αξία των λοιπών επιχειρήσεων, η συμμετοχή στη ναυαρχίδα να αποτιμάται σε 88.000.000 ευρώ.

    Γνωρίζω πως περιπτώσεις σα τη δική σου, που δεν έχουν ψυλλιαστεί τίποτα ως σήμερα, δε πρόκειται να ψυλλιαστούν τίποτα ποτέ. Αυτά που γράφω είναι για όσους έχουν ανοιχτά μυαλά, αυτιά, μάτια, και δε πιστεύουν στην ενός ανδρός αρχή.

    Για παράδειγμα σου λέω, πως δεν έχω γράψει τίποτα ως σήμερα, για το γεγονός ότι τα 4 νεότευκτα πλοία που έχει παραλάβει εταιρία του ομίλου, έχουν χρέος 100.000.000 ευρώ. Αλλά αυτό βέβαια δεν είναι κάτι άξιο λόγου. Ούτε μπορείς να πεις τόσο σπουδαίο το γεγονός, ότι η διαχείριση τους ανατέθηκε σε τρίτη εταιρία, με ότι σημαίνει αυτό σε αδυναμίες διαχείρισης και επιπλέον κόστος. Το ότι όμως ζητήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες, η αναχρηματοδότηση του χρέους των 100.000.000 ευρώ, είναι κάτι που σημαίνει πολλά… Γιατί ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις δανείων από τις τράπεζες, κατά κανόνα ζητάς, όταν έχεις αδυναμία ή δυσκολίες να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου. Ας μη ξεχνάμε ότι μερίδα του οπαδικού τύπου, παρουσίασε ως κακή διαχείριση και οικονομική αδυναμία την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου του δήμου μας, να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια που μάλιστα είχαν συναφθεί από προηγούμενες διοικήσεις.

    Δε γράφω όλα όσα γνωρίζω λοιπόν, δε γράφω με το σκεπτικό που φαντάζεσαι. Δεν είναι προς το συμφέρον αυτού που επιχειρείς να υπερασπιστείς, οι προκλήσεις που μου απευθύνεις. Γιατί και ανενημέρωτος είσαι, και αναλογικά άσχετος με όσα συμβαίνουν στη πραγματικότητα. Και γράφεις γελοιότητες του τύπου, «…να μειώσει την οικονομική δύναμη ενός επιχειρηματία…».

    Εννοείται φυσικά πως μπορείς να γράψεις και να εκφράσεις όποια κρίση θέλεις. Αλλά εκείνο που θα σου σύστηνα, είναι να μη μπερδεύεις τη πλουτοκρατία με τους απλούς πολίτες. Ο ένας ενώ δε ξέρει τι έχει, πλουτίζει από τις κρατικές και άλλες επιδοτήσεις σε βάρος των φτωχών, και οι άλλοι τρέχουν με την αγωνία της επιβίωσης να επωφεληθούν από προσφορές στα υπερμπακάλικα του κάθε μαρινόπουλου. Είναι ντροπή τέτοιες συγκρίσεις για κάθε νοήμονα άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε πόνο Μάνο! Δώσε πόνο! Επίπονη η διαδικασία του να βγάλει ένας οπαδός τη τσίμπλα απ' τα μάτια. Αλλά απαραίτητη!

      Διαγραφή
  5. Να το προωθήσει κάποιος στον Μελ για να διαλέξει πλακάκια για το χαμάμ.
    http://catalogue.lakiotis.gr/images/ebook/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Δημοσιογράφο με Πούλιτζερ.

    Ναι είσαι πράγματι τόσο καλός, τόσο ενημερωμένος και τόσο έγκριτος δημοσιογράφος που πραγματικά τρέμω να σε "αντιμετωπίσω". Εισι τόσο σίγουρος για αυτά που γράφεις όπως τότε με τα χαμόγελα μετά το ΣτΕ. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι οτι έχεις πολύ σημαντικότερα να κάνεις, για αυτό κάθε 2 μέρες ψάχνεις οτι άρθρο έχει κυκλοφορήσει για το γήπεδο. Στα μισά άρθρα ασχολεισαι με αυτό. Επίσης είσαι τόσο καλός στην οικονομική ανάλυση ή όπως αλλιώς λέγεται που μας εξήγησες πως έφτασε η μετοχή στα 16,5 δολάρια αλλά δεν μας λες γιατί ξαναέπεσε στα 10. Προφανώς ξέρεις οτι οι αγορές είναι θετικές τις πρώτες μέρες σε τέτοια deal αλλά μετά η τιμή επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα. ΤΟ γνωρίζεις λοιπόν αλλά δεν μας το αποκαλύπτεις για να μην μας ανοίξεις τα μάτια, να μην μοιραστείς τη γνώση με αδαεις. Ξέρεις λοιπόν τα πάντα για το Μελισσανίδη, για τα πλοία που ναυπηγεί, για τα δάνεια του. Τι σώβρακο φοράει δεν μας είπες. Τόσο πολύ δεν σε νοιάζει, τόσο σημαντικότερα πράγματα έχεις να κάνεις. Προφανώς και γνωρίζεις βέβαια οτι ο Γεωργιόπουλος είναι κολλητός του και απέκτησε το μεγαλύερο ποσοστό των μετοχών, αλλά αυτό δεν σου λέει τίποτα γιατί ήταν ψέμματα οτι τον είχε βοηθήσει οικονομικά. Προφανώς δεν έχεις υπόψη σου άναλογα τρικ για απόκτηση ρευστότητας. Προφανώς και θα μείνεις έκπληκτος αν μετά απο κάποιο διάστημα κάποιος μπροστινός του Μελισσανίδη επιχειρήση μια επένδυση στην εταιρεία όταν η μετοχή θα έχει πέσει πάλι. Ψέμματα θα είναι. Και έιναι γνωστό οτι όποιος ζητάει αναχρηματοδότηση για τα δάνεια δεν έχει να τα δώσει, οχι οτι μπορεί να ετοιμάζει άλλη κίνηση, οχι οτι μπορεί να μην θέλει να χάσει "ρευστότητα", οχι οτι μπορεί να μην θέλει να εκμεταλευτεί τις συγκυρίες και να πετύχει ευνοικότερους όρους. Οχι οχι το γήπεδο εν θα γίνει. Ωπ συγγνώμη παρασύρθηκα, άσχετο με το θέμα μας. Οσο για μια εταιρεία που πέρυσι είχε τζίρο 6,5 δις, έχει σταθμούς ανεφοδιασμού σε όλο τον κόσμο, έχει στόλο, κινητή και ακίνητη περιουσία η αξία της αποτιμάται κατ' εσένα στα 500 εκατομμύρια. Εντάξει, βραβείο οικονομικών τώρα. Εν ολίγοις χαραμίζεσαι, κοίτα να ενημερώνεις σωστά και πάνω απ' όλα αμερόληπτα τον κόσμο και ας εμάς τους ανενημέρωτους, άσχετους, αγράμματους και δεν ξέρω και τι άλλο να μένουμε στον κόσμο μας. Αλλωστε δεν δηλώνουμε και δημοσιογράφοι και μάλιστα τέτοιας εμβέλειας. Ελα συγγνώμη για το χώρο και ο χρόνο ξέρω οτι έχεις και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς. Ψάχνεις δήλωση του Μελισσανίδη απο το 2005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπάρχει κάτι βέβαιο για μένα, είναι πως υπογράφω με ονοματεπώνυμο ότι γράφω, και παραθέτω δεδομένα. Αν υπάρχει κάτι βέβαιο για σένα, είναι πως γράφεις ανώνυμα, και δε παραθέτεις κανένα στοιχείο. Είσαι αυτό που λένε τζάμπα μάγκας.

    Στα στοιχεία που παράθεσα, έχεις κάτι να αμφισβητήσεις; Γιατί η ατέλειωτη ρηχή - φτηνή ειρωνεία, ναι μεν αποτελεί στοιχείο, αλλά αδυναμίας αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

    Επίσης γράφεις ψεύδη του τύπου, τα μισά άρθρα που δημοσιεύω, ασχολούνται με το γήπεδο. Και ανακρίβειες όπως, ότι ο κολλητός του Μελισσανίδη, Γεωργιόπουλος, απόκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών. Προφανώς επειδή δε ξέρεις να διαβάσεις την ανακοίνωση της εταιρίας. Για να μαθαίνεις λοιπόν, τα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων, αυξήθηκαν αναλογικά. Όχι γιατί αγόρασαν τις μετοχές του Δ. Μελισσανίδη, αλλά γιατί έπαψαν να υφίστανται μετά την αγορά τους από την ίδια την εταιρία. Αφαίρεσε τον αριθμό των μετοχών του Μελισσανίδη από το συνολικό, και μετά κάνε αναγωγή, για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω.

    Σε ότι αφορά τα χαμόγελα στο ΣτΕ, ότι έγραψα αφορούσε την εικόνα, όχι τη κρίση των δικαστών. Και παρέθεσα σχετικές φωτογραφίες, που το επιβεβαιώνουν. Σε ότι αφορά την απόφαση, προσωπικά έχω άποψη για το πώς αποφασίζουν τα δικαστήρια και γιατί. Εσύ μπορεί και γι΄ αυτό να μην έχεις ψυλλιαστεί τίποτα, και να πιστεύεις πως είναι καταφύγιο των φτωχών.

    Παρότι λοιπόν με βρίσκεις τόσο χάλια, με διαβάζεις ανελλιπώς όπως προκύπτει από όσα μου αποδίδεις. Εξέτασε τη περίπτωση να έχεις το μαύρο σου χάλι κι εσύ, απλά να μη το έχεις ακόμη ψυλλιαστεί ούτε αυτό...

    Αυτά που αναφέρεις γενικά για τη διακύμανση των τιμών στο χρηματιστήριο, αποτελούν μέρος της αλήθειας. Τώρα που σου απαντώ, η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, είναι 10,46 δολάρια. Ο Μελισσανίδης πούλησε τις μετοχές του με 8,81 δολάρια. Η διαφορά στη τρέχουσα τιμή, είναι 11,90%. Κι εγώ δεν έγραψα πως η τιμή ανέβηκε στα 16,5 δολάρια που μου αποδίδεις, αλλά ότι εκτοξεύτηκε κατά 16,5%. Αν δεις όμως ότι η μετοχή πράγματι κατρακυλάει στο ταμπλό του NYSE, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει, πως κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Μελισσανίδης επιστρέφει στην εταιρία.

    Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, από τα στοιχεία προκύπτει, πως χοντρικά ήταν 500.000.000 δολάρια ή 440.000.000 ευρώ, όταν πούλησε ο Μελισσανίδης. Κατά κανόνα η χρηματιστηριακή αξία είναι μεγαλύτερη από τη πραγματική, γιατί περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επενδυτών, που φουσκώνουν τεχνητά από εξαγγελίες και δημοσιεύματα. Επομένως η πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει, πρέπει να είναι μικρότερη, ίσως και πάρα πολύ. Και αυτό γιατί μπορεί η αποθήκευση και εμπορία καυσίμων σε τόσα κομβικά σημεία, να είναι προσοδοφόρα, αλλά η αξία των εγκαταστάσεων δε σημαίνει πως είναι τόσο μεγάλη. Για παράδειγμα η αξία της γης και των δεξαμενών πετρελαίου, στην Αίγυπτο και τη Τουρκία, δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία. Όπως δεν έχουν και στις άλλες χώρες που υπάρχουν εγκαταστάσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοιες δραστηριότητες, βρίσκονται στις αντίστοιχες ελευσίνες, ασπρόπυργους και περάματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (συνέχεια)

    Για τα περί ταχτικών κινήσεων για απόχτηση ρευστότητας και λοιπά. Η αποχώρηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, του Δ. Μελισσανίδη, δε μπορεί παρά να είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή. Της πλειοψηφίας των άλλων μετόχων οπωσδήποτε, μπορεί όμως και του ίδιου. Λέω μπορεί γιατί ίσως δεν ήταν επιλογή του, αλλά εξαναγκάστηκε προκειμένου να μη βουλιάξει η εταιρία. Ότι και να συμβαίνει, είναι προφανές, πως θα κάνει ότι κάνουν πάγια οι καπιταλιστές. Θα επενδύσει αλλού τα λεφτά του, και πάντως όχι στην «Αγιά Σοφιά», όπως σκόπιμα ή ανοήτως γράφουν μερικοί...

    Κάτι που δε γνωρίζω, και καλό θα ήταν να μας πεις εσύ που φαίνεται να γνωρίζεις καλύτερα. Είναι αν ως καλός πατριώτης, τώρα που η χώρα περνά οικονομική κρίση, και αποδεδειγμένα έχει μετρητά. Θα πληρώσει, ή η κυβέρνηση θα απαιτήσει να πληρώσει; Αυτά που κατά καιρούς διαβάζουμε ότι χρωστάει στο δημόσιο, και η εφορία δε μπορεί να βρει τη σωστή διεύθυνση του.

    Αν διαβάσεις προσεχτικά τι έχω γράψει στη προηγούμενη απάντηση μου, θα διαπιστώσεις πως πουθενά δεν έγραψα τι απαραίτητα σημαίνει η αναχρηματοδότηση των δανείων, των υπολειπόμενων 100.000.000 για την αγορά των 4 πλοίων. Τα οποία χτίστηκαν στη Κορέα, και στα οποία υψώθηκε σημαία Λιβερίας. Η παραγγελία είχε οψιόν για άλλα δύο, που φυσικά δεν ενεργοποιήθηκε. Και το σύνολο αυτής της επιλογής, εκ των υστέρων βέβαια, κρίνεται άκρως εσφαλμένο. Γιατί οι τιμές των πλοίων και των ναύλων έχουν πέσει απελπιστικά, και θα συνεχίσουν να πέφτουν, χωρίς ως αυτή τη στιγμή να φαίνεται που είναι ο πάτος. Με λίγα λόγια σήμερα τα ίδια σκάφη θα μπορούσαν να αποκτηθούν με τα μισά λεφτά. Και με ακόμη λιγότερα λόγια, κάνε τη παρακάτω σύγκριση. 4 πλοία μόνο 50.000 τόνων το καθένα, που στοίχισαν περίπου 200.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά παραμένουν χρέος. Με το 22% μιας εταιρίας που με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, αποτιμάται σε 88.000.000 ευρώ. Και πες μου τα συμπεράσματα σου. Να λάβεις υπόψη σου, ότι η διαχείριση των πλοίων έχει ανατεθεί για 5 χρόνια σε τρίτη εταιρία, που σημαίνει απώλεια εσόδων περίπου το ένα τρίτο της αξίας των ναύλων.

    Αυτά μήπως και καταλάβεις πως οι αναιτιολόγητοι χαρακτηρισμοί, και η σκέτη ειρωνεία, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο αδυναμίας, αλλά και ελαφρότητας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την ανώνυμη κριτική : Είναι βέβαιο οτι σε ενοχλεί οχι τόσο η ανώνυμη αλλά η κριτική. Είναι πασιφανες. Αν δεν ήθελες την ανωνυμία ξέρεις καλύτερα απο εμένα ως μπλογκερ οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι να μην την επιτρέπεις, μπορείς να επιλέξεις να γίνεται ταυτοποίηση και να μην μπορεί να υποβληθεί ένα τέτοιο σχόλιο. Το γεγονός οτι επιλέγεις και τέτοιους σχολιαστές σημαίνει οτι τους αποδέχεσαι και κατά συνέπεια ότι γράφουν. Μπορείς επίσης να κόβεις τα σχόλια που σε ενοχλούν. Τίποτα απο τα 2 όμως δεν συνάδει με το "αριστερό" προφίλ, έτσι δεν είναι; Αρα μην γκρινιάζεις, επιλέγεις ένα δημοκρατικό τρόπο σχολιασμού οπότε δεν θα ακούς μόνο ευχολόγια. Κυρίως γιατί δεν τα αξίζεις.

    Οσο αφορά τα επιχειρήματα : Δεν υπάρχει μεγαλύτερο επιχείρημα απο το γεγονός οτι μόνος σου αναιρείς τον εαυτό σου και ξεχνάς τι γράφεις σε προηγούμενα σχόλια. Η βρίσκεσαι σε σύγχυση γιατί δεν αντέχεις την κριτική ή είναι σημάδια αλτζχάιμερ. να το κοιτάξεις. Γράφεις στις 10:05 "Την ίδια μέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της, έφτασε τα 16,5 δολ." και στις 8:33 "Κι εγώ δεν έγραψα πως η τιμή ανέβηκε στα 16,5 δολάρια που μου αποδίδεις, αλλά ότι εκτοξεύτηκε κατά 16,5%." Βρες μπας και είσαι διπλή προσωπικότητα ή τα γράφει άλλος; Θεωρείς κομβικής σημασίας την αποχώρηση Μελισσανίδη "Περιττό να σου πω, πως η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε κατά 16,5%, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αποχώρησης του." αλλά όταν σου εξηγώ πως δουλεύει η αγορά σε μια θετική είδηση όπως είναι η εξαγορά μεριδίου το γυρνάς στο καλαματιανό "Αν δεις όμως ότι η μετοχή πράγματι κατρακυλάει στο ταμπλό του NYSE, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει, πως κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Μελισσανίδης επιστρέφει στην εταιρία." Ισχυρίζεσαι οτι "Κατά κανόνα η χρηματιστηριακή αξία είναι μεγαλύτερη από τη πραγματική, γιατί περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επενδυτών, που φουσκώνουν τεχνητά από εξαγγελίες και δημοσιεύματα. Επομένως η πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει, πρέπει να είναι μικρότερη, ίσως και πάρα πολύ." που δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπουρδα απο αυτό και παρακάτω λες "Με λίγα λόγια σήμερα τα ίδια σκάφη θα μπορούσαν να αποκτηθούν με τα μισά λεφτά." Με στόλο 61 δεξαμενόπλοιων λοιπόν, το 80% εκ των οποίων είναι 15ετίας κάνε τις πράξεις και πες μου ποσο αποτιμάται μόνο αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Και μην το βάλεις 10 μύρια για νεότευκτο βάλε τα μισά ή ακόμα καλύτερα το ένα τρίτο, ότι σε βολεύει. Να σε πληροφορήσω επίσης οτι η εταιρεία έχει πάνω απο 20 γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική, σε Ντουμπάι και ΗΑΕ καθώς και αποθήκες σε Ισπανία, Αμερική κλπ πλήν των "τρίτων χωρών". Αυτά λοιπόν είναι μόνο τα "χοντρά' Αυτά που μπορείς δηλαδή να βάλεις στο μυαλουδάκι σου. Τα άλλα είναι πιο σύνθετα, εδώ δεν μπορείς να εξηγήσεις πως μια εταιρεία που τζιράρει 6,5 δις και έχει τουλάχιστον 200-300 εκατομμύρια κέρδη το χρόνο έχει αξία το 1/12 περίπου!!!!Αν μου το εξηγήσεις και αυτό να κάνεις αίτηση για Νόμπελ Οικονομικών Α-Μ-Ε-Σ-Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης "Με το 22% μιας εταιρίας που με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, αποτιμάται σε 88.000.000 ευρώ". Δε ρωτάς κάπου να σου πουν αν μια εταιρεία διαθέτει όλες τις μετοχές της στο χρηματιστήριο ή κρατάει πάνω απο τις μισές συνήθως; Ο Μελισσανίδης πληρώθηκε για αυτό ακριβώς το ποσοστό των χρηματιστηριακών μετοχών. Κάποιος που θέλει να αγοράσει την εταιρεία θα αγοράσει αυτές ή όλες; Επίσης επειδή συνήθως οι εκτός χρηματιστηρίου μετοχές εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, η εταιρεία μπορεί να διαθέσει και άλλες στο χρηματιστήριο και να αυξήσει τα κέρδη της ναι ή όχι; Και σε τι ποσοστό; Οσο για το άλλο; "Και ανακρίβειες όπως, ότι ο κολλητός του Μελισσανίδη, Γεωργιόπουλος, απόκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών" Οι μετοχές αγοράστηκαν με λεφτά της εταιρείας, επομένως ΚΑΙ με λεφτά του Γεωργιόπουλου. Μετά την εξαγορά απο την εταιρεία ή απο κεφάλαια που προέρχονται απο τον Γεωργιόπουλο και το υπόλοιπο τιμ, έφτασε να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Σε πειράζει που δεν τα έβγαλε κατευθείαν απο την τσέπη του αλλά απο τον κουμπαρά της εταιρείας; Μην πέφτεις απο τα σύννεφα έτσι γίνεται συνήθως.Και συνεχίζεις με τις αντιφάσεις "Το ότι όμως ζητήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες, η αναχρηματοδότηση του χρέους των 100.000.000 ευρώ, είναι κάτι που σημαίνει πολλά… Γιατί ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις δανείων από τις τράπεζες, κατά κανόνα ζητάς, όταν έχεις αδυναμία ή δυσκολίες να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου" και μετά "Αν διαβάσεις προσεχτικά τι έχω γράψει στη προηγούμενη απάντηση μου, θα διαπιστώσεις πως πουθενά δεν έγραψα τι απαραίτητα σημαίνει η αναχρηματοδότηση των δανείων". Αυτά τα ολίγα για την αξία της εταιρείας.

    Για το ΣτΕ : Αντιγράφω απο το άρθρο "Η πλευρά της ΑΕΚ δια του νομικού εκπροσώπου της ανάμεσα σε άλλους καταφανώς αδύναμους ισχυρισμούς", " βαριά σαν πέλεκυς έπεσε η ερώτηση δικαστή με την οποία κι έκλεισε η συζήτηση", "Ήταν μια ερώτηση που αν και δεν απαντήθηκε, με τον τρόπο, τον τόνο, και τη στιγμή που έγινε, πάγωσε κυριολεκτικά την πλευρά της ΑΕΚ" και το καλύτερο για το τέλος "Με βάση τα παραπάνω, δικαιολογημένα οι εκπρόσωποι του Δήμου και των 17 βγήκαν με πλατιά χαμόγελα, σε αντίθεση με την κατήφεια και τον εμφανή προβληματισμό που επικρατούσε στην πλευρά των οπαδών του σχεδίου Μελισσανίδη". Αρα επομένως κάπου τα μπέρδεψες πάλι "ότι έγραψα αφορούσε την εικόνα, όχι τη κρίση των δικαστών". και δεν καταλαβαίνω πως ενώ στο πρώτο σου άρθρο ήσουν τόσο σίγουρος για τον....βαρύ πέλεκυ, 1,5 χρόνο μετά "Σε ότι αφορά την απόφαση, προσωπικά έχω άποψη για το πώς αποφασίζουν τα δικαστήρια και γιατί. Εσύ μπορεί και γι΄ αυτό να μην έχεις ψυλλιαστεί τίποτα, και να πιστεύεις πως είναι καταφύγιο των φτωχών." Σε καταλαβαίνω αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις σαν τη χήρα στο κρεβάτι. Αλλωστε όποτε έχεις κάνει ανάλυση για το γήπεδο έιτε για πολεοδομικά ζητήματα, είτε για νομικά είτε για οτιδήποτε άλλο έχεις πέσει τόσο...έξω που δεν χρειάζεται καν η συνδρομή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τα χρέη του Μελισσανίδη θα μου επιτρέψεις να μην σου απαντήσω. Το τηλέφωνο του θα το βρείς εύκολα, είσαι τσακάλι δημοσιογράφος οπότε κάνε του συνέντευξη. Αν θες βοήθεια για τη διευθυνσή του που δεν βρίσκει ούτε η….εφορία να κοιτάξω τι μπορώ να κάνω.

    Εν κατακλείδι. Και λευκή κόλλα να έδινα και μουγκός να ήμουνα πάλι σε θέση ισχύος θα βρισκόμουν. Είσαι τόσο εύκολος αντίπαλος με τις τρικλοποδιές που βάζεις στον εαυτό σου μέσα απο τα κείμενα σου που δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο απο το να σου ποστάρω τα διαφορετικά χωρία. Επειδη όμως έχεις απορία, να σου πω οτι σε διαβάζω επειδή κάνω συκώτι, μου φτιάχνεις τη διάθεση ρε παιδί μου πως το λένε; Οσο σε διαβάζω τόσο πιο σίγουρος είμαι οτι το γήπεδο θα γίνει. Ακριβώς γιατί τα κείμενα σου είναι γεμάτα ανακρίβειες. Επομένως όταν καμιά φορά με πιάνει καμιά μικρή ανησυχία για το γήπεδο, ως προς το χρόνο κατασκευής, μπαίνω σε διαβάζω και παίρνω παλι τα πάνω μου. Εσυ όμως δεν μας είπες. Γιατί παρακολουθεις Μελισσανίδη; Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ασχολείσαι μαζί του και με το γήπεδο; Μην μου πεις απο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον γιατί θα γελάσουν και τα παρτέρια. Αλλωστε δεν θυμάμαι και πολλά άρθρα για τις φοροδιαφυγές του Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο, για το γεγονός οτι η εταιρείας του έκανε στάση πληρωμών στα μερίσματα των μετόχων και η μετοχή έχει κατρακυλήσει στα...2 ευρώ. Ούτε για Αλαφούζο και ΣΚΑΙ διαβάζω. Αρα θα μας διαφωτίσεις;

    Συνεπώς εγώ μπορεί να είμαι τζάμπα μάγκας, ψεύτης, ανακριβής, ανόητος, "αλαφρός", μπορεί να έχω το μαύρο μου το χάλι αλλά δεν είμαι δημοσιογράφος. Δεν διαμορφώνω γνώμη. Εσύ που δηλώνεις δημοσιογράφος έχεις τα 2 χειρότερα του κλάδου. Ασχετος και εμπαθής. Αναλογίσου τι είναι το χειρότερο.

    Μια τελευταία ερώτηση μόνο. Οταν γίνει το γήπεδο το blog θα το κλείσεις; Γιατί δεν φαίνεται να έχει και κανένα άλο λόγο ύπαρξης. Οχι τίποτα άλλο πρέπει να βρώ κάτι άλλο για να μου φτιάχνει με τέτοιο τρόπο το κέφι και βαριέμαι να ψάχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ανωνυμογραφία:
      Όταν κάποιος γράφει επώνυμα δημόσια, αναλαμβάνει το βάρος των γραφομένων του. Αντίθετα με κάποιον ο οποίος γράφει ανώνυμα. Και μπορεί να γράφει ότι θέλει, χωρίς οποιοσδήποτε να μπορεί να του πει, ότι όσα γράφει είναι αντίθετα με όσα γνωρίζουμε για το πρόσωπο του. Αυτό σημείωσα μόνο, και βεβαίως είναι επιλογή μου να γράφει καθένας αυτό που θέλει, ακόμη και για μένα. Συνεπώς αν αποτελούσε ενόχληση η οποιαδήποτε κρίση σε βάρος μου, θα είχα κάνει διαφορετικές επιλογές.

      Συνεχίζεις να διαβάζεις χωρίς ψυχραιμία, με συνέπεια να νομίζεις πως πιάνεις «λαυράκια». 16,5 ευρώ έφτασε η τιμή της μετοχής όταν πρωτοδιαπραγματεύτηκε πριν 10 χρόνια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και 16,5% εκτοξεύτηκε η τιμή της, μόλις έγινε γνωστό πως πούλησε κι έφυγε ο Μελισσανίδης από την εταιρία 10 χρόνια μετά.

      Ενώ εμφανίζεσαι να κατέχεις πράγματα σχετικά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, χαρακτηρίζεις ως «μεγαλύτερη μπούρδα» τη διατύπωση μου, «Κατά κανόνα η χρηματιστηριακή αξία είναι μεγαλύτερη από τη πραγματική, γιατί περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επενδυτών, που φουσκώνουν τεχνητά από εξαγγελίες και δημοσιεύματα. Επομένως η πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει, πρέπει να είναι μικρότερη, ίσως και πάρα πολύ».

      Είσαι τόσο άσχετος τελικά, ώστε δεν έχεις καταλάβει πως κινητήρια δύναμη των χρηματιστηριακών αξιών είναι αυτή ακριβώς η αρχή; Δεν έχεις καταλάβει πως οι φήμες, οι εξαγγελίες, τα σκόπιμα δημοσιεύματα, ανεβοκατεβάζουν τις τιμές, χωρίς να μεσολαβεί καμιά μεταβολή στην εμπορική αξία των περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρίας; Αλλιώς ποιος θα μίλαγε για φούσκες του χρημαστηρίου;

      Σε ότι αφορά την αξία των πλοίων. Μάθε ότι η πτώση της αξίας τους και των ναύλων, σχετίζεται με δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι υπάρχει υπερπαραγωγή τους, και το δεύτερο η οικονομική κρίση που έχει συνεπακόλουθο τη πτώση της κατανάλωσης. Η υπερπαραγωγή, σε συνάρτηση με τις μειωμένες διαλύσεις πλοίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται ακόμη και στη 15ετια της ζωής τους, οδηγεί σε πτώση της αξίας τους, και των ναύλων. Η πτώση της κατανάλωσης διεθνώς, έχει συμβάλλει καθοριστικά σε μειωμένες ανάγκες μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ περισσότερα πλοία από τις ανάγκες, και αναμένεται να παραληφθούν από πελάτες των ναυπηγείων εκατοντάδες ακόμη, φέτος και τα επόμενα χρόνια. Είναι ο νόμος της αγοράς στον οποίο πιστεύεις αυτό.
      Σήμερα και με 1.000.000 ευρώ, αγοράζεις αξιόπλοο και σχετικά νέο σε ηλικία πλοίο γύρω στους 30.000 τόνους.

      Στη προσπάθεια σου να υπερασπιστείς όχι το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά αυτόν που θα το εκμεταλλεύεται, συνεχίζεις επίσης το ρεσιτάλ ασχετοσύνης, θέλοντας να μου απονείμεις νόμπελ… Μπορείς εσύ με το κοφτερό μυαλό, να εξηγήσεις πως ο Μαρινόπουλος που είχε ετήσιο τζίρο 2.000.000.000+ ευρώ πληρωνόταν μετρητά, και πλήρωνε 6 μήνες ως μερικά χρόνια μετά, έχοντας παρουσία σε 5 χώρες με ιδιόκτητα καταστήματα, και με διαφορά από τη δεύτερη αλυσίδα υπερμπακάλικων σε τζίρο κατάφερε παρά τα δάνεια που έπαιρνε να χρεοκοπήσει; Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ένα παγόβουνο βύθισε το Τιτανικό; Οι εταιρίες έχουν κέρδη και ζημιές, καλή και κακή διαχείριση, και πολλές φορές τις βουλιάζουν επίτηδες οι ιδιοκτήτες τους. Δε καθορίζει ο τζίρος τα κέρδη, κι όταν μιλάμε για το χρηματιστήριο, δε καθορίζει η εμπορική αξία τη χρηματιστηριακή. Είναι απλά μια παράμετρος.

      Επειδή μεταφέρεις υπό μορφή ερωτήσεων, μηχανιστικά διάφορα που έχεις ακούσει. Το μετοχολόγιο μιας εταιρίας είναι ένα. Δεν είναι όπως τα διπλά βιβλία που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου. Οι μετοχές μπορεί να είναι ονομαστικές ή ανώνυμες, κοινές ή προνομιούχες, με δικαίωμα ψήφου ή χωρίς. Στη προκειμένη περίπτωση το σύνολο των μετοχών είναι στο χρηματιστήριο. Οι μεγαλομέτοχοι ως τώρα, δεν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το μερίδιο τους. Οι συναλλαγές αφορούν τις μετοχές, που από την αρχή διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Στη περίπτωση Μελισσανίδη, οι μετοχές προφανώς από επιλογή, πουλήθηκαν με βάση τη χρηματιστηριακή αξία τους, δε πουλήθηκαν όμως μέσω χρηματιστήριου.

      Διαγραφή
  12. (συνέχεια)

    Οι εταιρίες λοιπόν μπορούν να αποφασίσουν σπλιτ ή ριβερς σπλιτ για τις μετοχές τους. Μπορούν να μειώσουν την ονομαστική αξία των μετοχών και να μεγαλώσουν τον αριθμό που έχουν σε κυκλοφορία, ή να εκδώσουν νέες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μπορούν ακόμη να περιορίσουν τον αριθμό τους και να αυξήσουν την ονομαστική αξία, ή οι μεγαλομέτοχοι να επαναγοράσουν μετοχές κλπ. Ειδικότερα είναι πολλές οι περιπτώσεις που η κεφαλαιοποίηση εταιριών στο χρηματιστήριο, είναι μικρότερη από τη πραγματική τους αξία.

    Σου επαναλαμβάνω να διαβάζεις με ψυχραιμία για να λειτουργεί το μυαλό. Ο θυμός γιατί σου έθιξα το Μελισσανίδη σου, είναι κακός σύμβουλος. Όταν γράφω «κατά κανόνα», σημαίνει πως υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Όταν γράφω «πουθενά δεν έγραψα τι απαραίτητα σημαίνει η αναχρηματοδότηση των δανείων», σημαίνει ότι η αντίφαση βρίσκεται στην αδυναμία σου να κατανοήσεις αυτά που διαβάζεις.

    Για το ΣτΕ
    Πρέπει ή να είσαι πολύ απελπισμένος και προσπαθείς να πιαστείς από ότι βρεις μπροστά σου, ή πολύ θολωμένος για να μη κατανοείς τι διαβάζεις.

    Είχα γράψει «βαριά σαν πέλεκυς έπεσε η ερώτηση δικαστή με την οποία κι έκλεισε η συζήτηση». Εσύ μπερδεύεις την ερώτηση που χαρακτήρισα «βαριά σαν πέλεκυς», με την απόφαση. Και σου επαναλαμβάνω πως η εικόνα ήταν αυτή που περιέγραψα, και αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτηση.

    Σε ότι αφορά τις αναλύσεις μου για το γήπεδο Μελισσανίδη, τουλάχιστον ως σήμερα έχω πέσει μέσα. Έχουν άξονα ότι σας δουλεύει ψιλό γαζί, και 4 χρόνια σχεδόν, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Εκπνέει και ο Αύγουστος που τέλη Ιούλη σας ειδοποίησε να είστε σε ετοιμότητα, γιατί ξεκινούν τα έργα…

    Γιατί ασχολούμαι με το Μελισσανίδη πιο πολύ, απ΄ ότι με τους συναδέλφους του Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο. Γιατί ο Μελισσανίδης θέλει να κάνει τη Νέα Φιλαδέλφεια, Μόντε Κάρλο.

    Και στη τελευταία ερώτηση σου, «Οταν γίνει το γήπεδο το blog θα το κλείσεις;». Η απάντηση είναι: Αν ο ορίζοντας ζωής του μπλογκ είναι η κατασκευή του γηπέδου Μελισσανίδη, τότε δε θα χρειαστεί να το κλείσω, πριν πειστεί ο ίδιος όπως έγινε και με το Γρανίτσα, πως καλύτερα είναι να ασχοληθεί με καμιά άλλη επένδυση…

    Για τα χρέη του Μελισσανίδη όμως που δεν είσαι καθόλου λαλίστατος, να σε ρωτήσω εγώ. Φρονείς πως πρέπει να τα πληρώσει τώρα που έχει λεφτά; Ή τέλος πάντων η κυβέρνηση που έχει τα ντοκουμέντα, να του επιβάλλει να πληρώσει όπως κάνει με το κάθε κακομοίρη; Ή κάνει τζιζ έστω κι ανώνυμα να ασχοληθούμε με το αφεντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ξεκινήσω ανάποδα. Οχι μόνο να τα πληρώσει όσα χρωστάει αλλά να μπεί και μέσα. Πρώτα όμως να φτιάξει τη γηπεδάρα.

    Τώρα λοιπόν που πήρες την απάντηση σου να σου πω οτι δεν είμαι και κανένας φωστήρας στα οικονομικά αλλά εσύ είσαι σκράπας. Ασχολήσου με το πινγκ πονγκ αφού χάσεις και μερικά κιλά πρώτα. Ακου λοιπόν να σου εξηγήσω 2-3 πραγματάκια (όσα λίγα ξέρω εγώ ο άσχετος. Πρώτα απ'όλα ανέφερες τη λέξη διαπργμάτευση και κατάλαβα οτι εννοουσες τη διαπραγματευση για πώληση του μεριδίου και όχι την είσοδο στο χρηματιστήριο. Ακόμα καλύτερα γιατί έτσι θα πρέπει να μας εξηγήσεις πως ο κακός επιχειρηματίας Μελισσανίδης έφτασε κάποια εποχή την μετοχή στα 40€. Επίσης θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσεις πως σχετίζονται τα κάτωθι. "Τώρα που σου απαντώ, η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, είναι 10,46 δολάρια. Ο Μελισσανίδης πούλησε τις μετοχές του με 8,81 δολάρια. Η διαφορά στη τρέχουσα τιμή, είναι 11,90%" Και όταν λέω να μου εξηγήσεις εννοώ την αριθμητική πράξη γιατί δεν το πιάνω.

    Αφού αφήσω κατά μέρος τις σοφιστείες σου και τις τακτικές να τριπλάρεις την σύγχυση στην οποία βρίσκεσαι αφού αλλα λες τη μια και άλλα λες την αλλη να σου πω για άλλη μια φορά οτι αυτό που είπς για την χρηματιστηριακή αξία μιας ετιαρείας και την πραγματική της αξία είναι μια μπούρδα και μισή. θα σε συμβούλευα λοιπόν να μην το επαναλαμβάνεις γιατί και ένας πρωτοετής της ΑΣΣΟΕ θα σε έπαιρνε στο κυνήγι. Εδώ λοιπόν που δεν μιλάμε για φούσκες αλλά για διεθνή χρηματιστήρια πρέπει να μάθεις οτι η εκτίμηση της αξίας μια εταιρείας, αφού επιλεγεί μια μεθοδολογία εκτίμησης (πχ η προεξόφληση ταμειακών ροών) λαμβάνει υπόψη 2-3 πραγματάκια σε συνδυασμό όπως τζίρος, κέρδη (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων και όχι τα καθαρά κέρδη), assets δηλαδή περιουσία είτε σε ρευστό είτε σε ακίνητα, και άυλα όπως η καλή φήμη-υπεραξία της (goodwill). Ποτέ σε μια υγιή επιχείρηση η χρηματιστηριακη αξία μιας εταιρείας δεν επιλέγεται ως βάση διαπραγμάτευσης εκτός και αν η εταιρεία οδεύει σε χρεωκοπία, είναι διαθέσιμη προς πώληση ή βρίσκεται σε αναξιόπιστη αγορά με μικρά περιθώρια ανάπτυξης. Εδώ μιλάμε για μια εταιρεία που όχι μόνο έχει ρευστότητα άρα δυναμική, οχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει αλλά πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο της εταιρείας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις οτι ο συνηθέστερος όρος στα συμβόλαια μεταξύ των εταίρων είναι να γίνονται οι αγορές ή οι πωλήσεις στην χρηματιστηριακή αξία αποκλειστικά για ευνόητους λόγους. Αν θελήσει να ξαναμπεί να μην του ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής του. Επίσης καμία εταιρεία δεν διαθέτει το σύνολο των μετοχών στο χρηματιστήριο μην το ξαναπείς ποτέ. Η εξαγορά Μελισσανίδη δεν έχει καμία σχέση με μια τυπική αγοραπωλησία απο τρίτο μέρος. Αν κάποιος λοιπόν αποφασίσει να αγοράσει θα θελήσει να εκμεταλλευτεί όλες τις μετοχές και θα κάνει προσφορά στην πραγματική και όχι την χρηματιστηριακή αξία. Πάμε λοιπόν πάλι την ερώτηση. Εταιρεία με τζίρο 6,5 δις, κερδοφόρα με κέρδη προ φόρων 200 εκατομμύρια τον χρόνο, με συνολικά assets περίπου 1,5 δις και με καλή φήμη εφόσον πρόσφατα απέδειξε την δυναμική της σε ρευστότητα αποτιμάται κάτω απο την χρηματιστηριακή της αξία δηλαδή το μισό δις ή πάνω; Μη μου μιλήσεις πάλι με μισόλογα, 2 μηνυματα πριν ισχυρίστηκες οτι η πραγματική της αξία είναι πολύ πιο κάτω. ξανασκέψου το πάρε και τη βοηθεια του κοινού.

    Για να στο κάνω πιο απλό, να κατανοήσεις το μέγεθος της ανοησίας να περιμένουμε να πέσει η τιμή μετοχής στο 1 ευρώ να μαζευτούμε κανενα χιλιάρικο άτομα να αγοράσουμε το πλειοψηφικό πακέτο. Η καλύτερα να αγοράσουμε απο τώρα του Μαρινάκη που έχει 2 ευρώ η μετοχή. Γενικά τα κάνεις σαλάτα γιατί στο μυαλό σου έχεις πως λειτουργησαν τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα όπου τεχνηέντως φουσκωσαν της χρηματιστηριακές αξίες ενώ στην πραγματικότητα οι εταιρείς δεν ήταν ούτε ψιλικατζίδικα. Αν ήθελε ένας σοβαρός άνθρωπος λοιπόν να αγοράσει μια εταιρεία το πρώτο πράγμα που θα ζήταγε θα ήταν ο ισολογισμός, αλλιώς θα κοίταγε το ταμπλό στη Σοφοκλέους, θα έβαζε τα λεφτά σε ένα λογαριασμό για την εξαγορά και μετά θα έκλαιγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσετε να το κλείσετε μέσα! Γιατί μετά για να βγει έξω, θα κάνει περισσότερες δηλώσεις για να το βγάλετε έξω, να σας το φτιάξει... Και θα σας αρέσει περισσότερο που θα κάνει πιο πυκνές και αποφασιστικές δηλώσεις. Άσε που θα βάλει κι ένα ακόμη ποσοστό από τα διαρκείας για τα έξοδα των δικηγόρων του.

      Αν ζητάς να σου κάνω αριθμητικές πράξεις Δ΄ δημοτικού, δε γίνεται. Προφανώς προσπαθείς να υποβιβάσεις το επίπεδο της κουβέντας, επειδή όσα γράφεις καταρρίπτονται.

      Αν επίσης σε βολεύει να εκτραπεί η κουβέντα σε επίπεδο σεμιναρίου για χρηματιστηριακές συναλλαγές, κάντο μόνος σου. Όχι πάντως γιατί δε μπορώ κι εγώ να συμπληρώσω σειρά από άλλες παραμέτρους, που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση μιας μετοχής. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι πως η εφεύρεση του χρηματιστήριου από το καπιταλισμό, συνιστά ανέξοδη και άρα τη φτηνότερη μέθοδο δανεισμού, του μεγάλου κεφαλαίου. Καθώς και πηγή περαιτέρω αναδιανομής εισοδήματος, υπέρ του.

      Πόσο κάνει ένα πλοίο; Ρόμπα μην ανησυχείς, δε γίνομαι. Δε ξέρω αν οι εφοπλιστές αγοράζουν πλοία μόνο από μικρές αγγελίες, ή από τις «μπουτίκ» της Κορέας, της Κίνας, της Τουρκίας κλπ. Ξέρω όμως πως υπάρχουν ορισμένοι, που ψωνίζουν από άλλες πηγές, σε τιμή ευκαιρίας. Μάζεψε λοιπόν 999 φίλους σου, βάλτε από 1.000 ευρώ, συστήστε εταιρία, και ρωτήστε αυτούς που ξέρουν πολύ καλύτερα από το δικό σας! Πάρε: Αγγ. Φράγκου: Αγοράζει 14 κατασχεμένα πλοία από την γερμανική τράπεζα HSH για 14 εκ. δολ. Και το το λινκ: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/nautilia/229961-agg-fragkou-agorazei-14-katasxemena-ploia-apo-tin-germaniki-trapeza-hsh-gia-14-ek-dol

      Σ΄ ότι αφορά το γήπεδο, κι όσα γράφεις.
      Μην είσαι βιαστικός. Περιμένεις σχεδόν 4 χρόνια μόνο από το Μελισσανίδη, και συνολικά 13+, από Γρανίτσα, Κοζώνη, Βιντιάδη, Σκλαβενίτη, και μια ντουζίνα άλλους. Πάντα περιμένεις το σωτήρα, γι΄ αυτό και περιμένεις, και θα περιμένεις για πολλά χρόνια ακόμη. Έτσι γίνεται με τους σωτήρες κι όσους αφήνονται στα χέρια τους. Μη ξεχνάς ο κυρ Γιάννης είχε δυο οικοδομικές άδειες που του επέτρεπαν να κάνει ότι ήθελε, γκρέμισε κι έσκαψε βαθειά το οικόπεδο, έβαλε υποστυλώματα, παρουσίασε μακέτες, έκανε εξαγγελίες, σας έστειλε να κυνηγάτε κατοίκους και δημοτικούς παράγοντες ως υπεύθυνους για ότι δε μπόρεσε τελικά να κάνει. Ο τρέχων ηγέτης, βρίσκεται πολύ πίσω σε αποτέλεσμα από το κυρ Γιάννη. που μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος σε μια τοπική έκθεση της Λαμίας, στην οποία δραστηριοποιείται. Κατά τα λοιπά όμως έστω και σε σλόου μόσιον, βαδίζει σταθερά στα βήματα του. Αλλά έχεις υπομονή, κάποτε θα βγάλει καμιά άδεια, κάποτε μπορεί να σκάψει κανένα μηχάνημα, ο καιρός να περνάει. Και κάποτε μπορεί να γίνει κατανοητό, πως το συγκεκριμένο σχέδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια δε μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί κάποιοι κακοί μας εμπόδισαν. Και θα πρέπει να το υλοποιήσουμε σε άλλη περιοχή, π.χ. στο Μαρκόπουλο.

      Σε ότι αφορά το συκώτι σου.
      Χαίρομαι που σου δίνω χαρά, κι έτσι το ισορροπείς. Γιατί εδώ που τα λέμε, έχεις φάει τόσες ανομολόγητες πίκρες, που δεν έχουν γνωρίσει ούτε οι πάπιες που τις έχουν για το συκώτι τους, για να φτιάχνουν φουαγκρά. Το μπλογκ εδώ θα είναι για να σου δίνει χαρά, κι έτσι να καταφέρεις να επιβιώνεις σε μια δυσάρεστη πραγματικότητα, αδιάκοπων διαψεύσεων των προσδοκιών σου…

      Διαγραφή
    2. Βρε Μάνο αφού δυσκολεύεσαι ακόμα και στα μαθηματικά της Δ' Δημοτικού, τι το παλεύεις; Οσον αφορά το πλοίο εγώ περιμένω ακόμα να μου βρείς συγκεκριμένα δεξαμενόπλοιο 15ετίας 30000 τόνων έως 1 μύριο. Οχι "επτά φορτηγά και επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ηλικίας έως τεσσάρων ετών". Εγώ σου ζητάω να μου βρείς μια Πόρσε και εσύ με ρίχνεις στο σεατάκι. Συγκεκριμένα λοιπόν αυτό που ισχυριστηκες χωρίς υπεκφυγές. Επιτέλους τίμα τα παντελόνια σου και αναγνώρισε οτι είπες κοτσάνα. Για το γήπεδο τα έχουμε ξαναπεί. 14 χρόνια περιμένουμε και θα περιμένουμε και άλλα τόσα. Τι σε ενοχλει δεν καταλαβαίνω. Να σε προλάβω; Οτι το όνειρο μας είναι πιο κοντά απο ποτέ. Αυτό σε τρελαίνει και δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια. Εμείς έχουμε λοιπόν υπομονή, εσύ είσαι ανυπόμονος αλλά μη σε νοιάζει...θα δικαιωθείς!!!

      Διαγραφή
    3. Μάνο τελικά μπορεί και να βγεί η άδεια ε; Τελικά μαρτυράτε μόνοι σας χωρίς βοήθεια. Επίσης το φουαγκρά δεν ανήκει στο καπιταλιστικό μενού; Απο που το γνωρίζεις εσύ;

      Διαγραφή
  14. Για να στο κάνω πιο απλό, να κατανοήσεις το μέγεθος της ανοησίας να περιμένουμε να πέσει η τιμή μετοχής στο 1 ευρώ να μαζευτούμε κανενα χιλιάρικο άτομα να αγοράσουμε το πλειοψηφικό πακέτο. Η καλύτερα να αγοράσουμε απο τώρα του Μαρινάκη που έχει 2 ευρώ η μετοχή. Γενικά τα κάνεις σαλάτα γιατί στο μυαλό σου έχεις πως λειτουργησαν τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα όπου τεχνηέντως φουσκωσαν της χρηματιστηριακές αξίες ενώ στην πραγματικότητα οι εταιρείς δεν ήταν ούτε ψιλικατζίδικα. Αν ήθελε ένας σοβαρός άνθρωπος λοιπόν να αγοράσει μια εταιρεία το πρώτο πράγμα που θα ζήταγε θα ήταν ο ισολογισμός, αλλιώς θα κοίταγε το ταμπλό στη Σοφοκλέους, θα έβαζε τα λεφτά σε ένα λογαριασμό για την εξαγορά και μετά θα έκλαιγε.

    Τα παραπάνω εξηγούν και την περίπτωση Μαρινόπουλου, και 200 δις τζίρο να είχε αν η επιχείρηση δεν ήταν κερδοφόρα ή ήταν πνιγμένη σε ΄δανεια και χρέη ή ξαφνικά ο ιδιοκτήτης της έβαλε το χέρι στο βάζο και τη φούνταρε αυτά εξηγούν για ποιο λόγο ούτε η τιμή της μετοχής ούτε ο τζίρος από μόνος του είναι ικανός να δικαιολογήσει την πραγματική αξία μιας εταιρείας. Και επειδή με το Μαρινόπουλο έγινε συνδυασμός όλων των παραπάνω την απάντηση σου την πήρες. Και δεν χρειάζομαι Νόμπελ για την εξήγηση αυτή. Θα έχω δυνατό ανταγωνισμό φέτος από εσένα και πιστέυω θα έρθω δεύτερος.
    Οσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, βρες μου αγγελία με ζητούμενη τιμή ένα εκατομμύριο για δεξαμενοπλοιο 15ετίας και 30000 τόνων να κάνουμε το ντιλ του αιώνα. Μου λείπουν βέβαια 999.999 για να συμπληρώσω αλλά κάτι θα κάνω. Μην το ξαναπείς ούτε αυτό, «φιλικά» γίνεσαι ρόμπα.
    Αφησα τελευταίο το γήπεδο. Αφού προέβλεψες ότι η δεν θα περάσει το ρυθμιστικό, ότι δεν ισχύει ο Νόμος μετά την τροποποίηση του μια εβδομάδα μετά, ότι θα χάσει στο ΣτΕ, ότι δεν μπορεί να πάρει τα 3 στρέμματα, ότι δεν θα πάρει τα 20, ότι δεν θα παρει την ΑΕΠΟ, ότι δεν θα πάρει θετικές γνωμοδοτήσεις, ότι έχει πρόβλημα το παραχωρητήριο, ότι δεν θα γίνει η υπογειοποίηση και χίλια 2 άλλα έχεις δίκιο, σε όλα τα άλλα έχεις πέσει μέσα. Δηλαδή στο απόλυτο τίποτα. Το μόνο που σε κρατάει ζωντανό είναι η δικαιολογημένη καθυστάερηση και η ελπίδα ότι ο Μελισσανίδης μπορεί και να μην έχει τα λεφτά. Εξού και το αστείο κείμενο που σχολιάζω. Αφού λοιπόν παίρνεις τις απαντήσεις σου για τη δυναμική του επιχειρηματία Μελισσανίδη στραβώνεις γιατί το μόνο που σου έμεινε να ελπίζεις είναι μήπως κάνει πίσω από την απελπισία του για την καθυστέρηση. Να σε βοηθήσω λίγο; Με την ελπίδα θα μείνεις. Και το μπλογκ θα το κλείσεις είναι μαθηματικά βέβαιο ε΄δ ωείμαστε και θα το δούμε. Κρίμα για μένα βέβαια και το συκώτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου ανώνυμε γιατί κάθεσε και ασχολείσε με το Καμπούρη;

      Για την ανωνυμία:
      Ο κ. Καμπούρης προσπαθεί να υποννοήσει ότι και καλά παίρνει την ευθύνη των όσο ποστάρει αλλά το κάνει; Η απάντηση είναι όχι και γιαυτό επέλεξε να φτιάξει blog και όχι κάποιο άλλο τρόπο και αυτό γιατί το στο blog μπορεί να γράφει ότι γουστάρει χωρίς συνέπειες. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο λόγο της ελλειπούς νομοθετικού πλαισίου για τον ηλεκτρονικό τύπο να βρείς το δίκιο σου απέναντι σε κάθε κακοποιό στοιχείο που θα γράψει την οποιαδήποτε δυσφημιστική βλακία για εσένα αν πρόκειται για blog. Επαναστάτης του πληκτολογίου λοιπόν ο κ. Καμπούρης.
      Επίσης νομίζεις ότι δημοσιεύει όλα τα σχόλια; Δεν το κάνει. Αν κάποιο σχόλιο δεν τον του αρέσει δε το δημοσιεύει, το έχει κάνει με εμένα, το έχει κάνει και σε άλλους.

      Για τη συζύτησή σας για τα οικονομικά:
      Κάθεσαι και αναλύεις πράγματα που είναι γνωστά σε κάθε φοιτητή οικονομικών που έχει πάρει μακρο-μίκρο οικονομίες στο πρώτο έτως. Βέβαια ο κ. Καμπούρης δεν το έχει κάνει γιατί πολύ απλά δεν έχει σπουδάσει ποτέ του τίποτα (γιαυτό ίσως το παίζει και δημοσιογράφος). Είναι από τη γενιά της μεταπολίτευσης που μας παράδωσαν μια χώρα που αναγκαζει τους σημερινούς 20-35 να ζουν στην ανεργία και εμένα να γράφω αυτό το κείμενο 10000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Ο Καμπούρης είναι ένας άσχετος στα οικονομικά και όσα γράφει είναι κουβέντες καφενείου γιαυτό και δεν έχουν συνοχή αυτά που γράφει. Δεν έχει λοιπόν νόημα να κάθεσαι να του απαντάς γιατί ότι το γράφει το γράφει με σκοπιμότητα και όχι με επιχειρήματα. Με λίγα λόγια ότι γράφει δεν είναι μία ανάλυση της πραγματικής εικόνας αλλά μία άποψη που δεν τεκμηριώνει επιστημονικά σε κανένα σημείο (γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζει πως θα το κάνει) και είναι μία άποψη που πηγάζει από την εμπάθεια του για τον Μελισσανίδη. Όταν μάλιστα δε θα μπορεί να αντικρούσει άλλο τα επιχειρήματά σου θα σου αποδόσει δόλο και θα σου προτείνει να δουλέψεις για το Μελισσανίδη (το έχει κάνει και σε μένα).
      Όλα αυτά που λέει αντιφάσκουν, για παράδειγμα σου λέει ότι ο Μελισσανίδης θέλει να κάνει την Φιλαδέλφεια monte carlo και από την άλλη σου λέει ότι είναι απένταρος. Και το κάνει και στο θέμα του γηπέδου, για παράδειγμα έλεγε ότι ο Μελισσανίδης δεν παίρνει την άδεια παρότι μπορεί γιατί δε θέλει να κτήσει και μας δουλεύει όλλους και από την άλλη έλεγε ότι δε θα πάρει την ΜΠΕ γιατί δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Με ρε φίλε μου άμα δεν μπορεί να πάρει την ΜΠΕ δεν μπορεί να πάρει ούτε την άδεια οπότε πως στέκει το επιχείρημα ότι ο Μελισσανίδης βγάζει την άδεια όχι επειδή δε μπορεί αλλά επειδή δε θέλει;;; Αντιφάσκει βέβαια με σκοπό να πείσει κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ ότι ο Μελισσανίδης είναι κακός και μας δουλεύει όλους και μετά η "Αυτοκρατορία" θα πέσει από μέσα και δεν έχει άδικο σε αυτό. Ήδη αυτό λειτουργεί και γιαυτό το κάνει και σε άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα στο αγωνιστικό πρίν το τελικό μετά από κάποιες ήττες έβγαζε την ομάδα άχρηστη με αναδημοσιεύσεις δηλόσεων του Μαρινάκη για ομάδα απάτη αλλά όταν κέρδισε το κύπελλο τα ξέχασε όλα και έβγαλε ότι την εμπάθεια του για το γήπεδο με αφορμη τους πανυγηρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου. Όλα όσα λέει δεν έχουν συνοχή, γιαυτό και παρακολουθώ το blog του, μου θυμήζει της βλακείες που λένε οι flat-earthers οι οποίοι επίσης νομίζουν ότι είναι υποστηρικτές της αλήθειας (truthers) χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το επίπεδο ηλιθιότητας αυτών που ισχυρίζονται. Μου αρέσει λοιπόν να παρακολουθώ τον Καμπούρη για τον ίδιο λόγο που παρακολουθώ και την flat earth society, διασκεδάζω με τις βλακείες τους και θα στεναχωριθώ πολύ όταν με το καλό θα τελειώσει το θέμα του γηπέδου και θα σβήσει σιγά σιγά το blog του Καμπούρη.

      Διαγραφή
    2. Για το θέμα του γηπέδου:
      Δυστυχώς το γήπεδο αυτό φτιάχνεται στην Ελλάδα της γραφειοκρατείας όπου ένας δημόσιος λειτουργός (δήμαρχος) μπορεί να κρατάει πίσω τα διάφορα θέματα που προκείπτουν κατά καιρούς για το γήπεδο (υψομετρική κ.α.) χωρίς πραγματικό λόγο και χωρίς να έχει συνέπειες. Εδώ που ζώ ο Βασιλόπουλος και ο Λαφαζάνης θα ήταν φυλακή αν προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιου πράγμα. Θεωρήται απιστία να κρατάς ένα έργο πίσω (μη δημοσιεύοντας την ΜΠΕ για τόσους μήνες για παράδειγμα χωρίς λόγο). Εδώ υπάρχουν νόμοι και προβλέψεις για όλες αυτές τις διαδικασίες, στην Ελλάδα όχι. Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά μετά την μεταπολίτευση ειδικά βόλευε να έχουν τόση δύναμη οι τοποκοί άρχοντες για να παίρνουν καμια μίζα ή για να πουλάνε λίγο ιδεολογία στους ομοιδεάτες τους. Αναρωτιέσαι ακόμη γιατί αργεί να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα;;; Είναι κρίμα αυτό που γίνεται με το γήπεδο της ΑΕΚ όπως και αυτό που έγινε με το γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν μερικά λόγια. Θα μπορούσε η Αθήνα να είχε δύο υπερσύγχρωνα γήπεδα τώρα και αντί για αυτό έχει δύο σκουπιδότοπους. Θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι ενεργειά αυτόνομη αλλά δυστυχώς κάποιοι ενοχλούνται αισθητικά από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά αλλά όχι από τα εργοστάσια που καίνε λιγνίτη και μαζούτ και βρομάνε από χιλιόμετρα μακριά. Πριν μερικούς μήνες η Ολλανδία είχε το πρώτο εικοσιτετράωρο ηλεκροδοτούμενη αποκλειστικά από ΑΠΕ, στην Ελλάδα αυτό θα μπορούσε να γίνει αυτό χρόνια τώρα λόγο του ήλιου που και του ανέμου αλλά δυστυχώς εμείς έχουμε Καμπούρη και Βασιλόπουλο και άλλους ιδεολόγους της κακιάς ώρας.
      Το γήπεδο της ΑΕΚ θα μπορούσε να γίνει και να αναδείξει και να ομορφήνει και το άλσος όπως γίνεται με όλα τα στάδια στον ανεπτυγμένο κόσμο όπου το στάδιο αναβαθμίζει την γύρο περιοχή. Στα 100 μέτρα από εκεί που μένω βρίσκεται αυτό το στάδιο ( https://en.wikipedia.org/wiki/BC_Place ) και σύμφωνα με αυτά που μου λένε η περιοχή αυτή του κέντρο αναπτύχθηκε κυρίως λόγο της κατασκευής του γηπέδου και δεν είναι ότι δε γίνονται επισόδεια ποτέ. Γίνονται όπως έγιναν πρίν μερικά χρόνια (https://en.wikipedia.org/wiki/2011_Vancouver_Stanley_Cup_riot) αλλά εδώ αντιμετώπισαν το φαινόμενο αυτό στη βάση του και δεν είπαν ότι δεν θέλουμε το γήπεδο λόγο των φαινόμενων βίας, το είπε και αυτό ο Καμπούρης, αντί να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την βία ας μην φτιάχνουμε γήπεδα, απίστευτο επιχείρημα. Δηλαδή η αιτία της βίας είναι το γήπεδο και όχι ότι δεν εφαρμόζουμε τους νόμους αντιμετώπισης της βίας, φταίει για παράδειγμα το κτήριο της βουλής και όχι οι 300 ανόητει που αποφασήζουν από μέσα.... έλεος ρε Καμπούρη.
      Το ότι θα ξεριζωθούν 20-30 δέντρα αλλά θα φυτευτούν 2-3 χιλιάδες είναι καλό για όποιους κοιτούν το δάσος και όχι το δέντρο, για τους ιδεολόγους τύπου Καμπούρη όχι. Το να γίνει το γήπεδο μέρος του άλσους και κατά συνέπεια να γίνει και ένας πόλος έλξης για του δημότες είναι σημαντικό και όχι να κρατήσουμε το σκουπιδότοπο που έχουμε τώρα. Ας ελπίσουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα και το γήπεδο θα γίνει και να γίνουν και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει για να γίνει η Ελλάδα μία χώρα με μέλλον, και να γίνουν και σύντομα γιατί τα χρόνια περνάνε και οι γενιές χαραμίζονται από τους διάφορους ιδεολόγους της αριστεράς και της δεξιάς που βάζουν ιδεολογία και τσέπη πάνω από το καλό του τόπου τους.


      Διαγραφή
    3. Συμπερασμάτικά φίλε μου μην ασχολήσε με τον Καμπούρη και το συνάφη του, είναι μέρος της συστήματος που έφερε τηε Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα και πρέπει να μη του δίνουμε σημασία. Μπορείς να απολαμβάνεις της βλακείες που ανεβάζει κάθε τόσο όπως και εγώ, να τον πικάρεις κάθε τόσο με κάνα σχολιάκι αλλά μην προσπαθείς να ανταλάξεις απιχειρήματα, είναι σαν να μιλάς σε μαγνητόφωνο. Μου θυμίζει όταν ήμουν φοιτητής που βγαίναν μια-μια οι παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΚΝΕ κ.α.) και μας διαβάζαν τα μονότονα κείμενα τους, χαλούσαν χρήματα από τα κόμματά τους (χρήματα του έλληνα φορολογούμενου δηλαδή) σε αφίσες και σε πάρτυ, παίζαν ξύλο κάθε τόσο μεταξύ τους αλλά τα προβλήματα του φοιτητή παρέμεναν προβλήματα. Έτσι και ο Καμπούρης, το μαγνητοφωνάτι με τις γνωστές αριστερές μπούρδες να ανταλλάσει βλακείες με τους άλλους ηλίθιους δεξιούς του https://anagennisipress.net λές και τον απλό πολίτη έπρεπε να τον ενδιαφέρει η ιδεολογία του κάθε ένα και όχι το πως θα λυθούν τα προβλήματα της πόλης με σύνεση και λογική (ζητάω πολλά μάλλον).

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Είσαι εκείνη η γνωστή περίπτωση που συνέχεια μετανάστευε εξαιτίας μου στο Καναδά; Έφυγες τελικά;

      Αν ναι, δε τα πας κι άσχημα. Εδώ που τα λέμε κι όσο ήσουν εδώ, το ίδιο φιλέλληνας ακουγόσουν. Και τότε σιχαινόσουν το ίδιο τους πολιτικούς και τη πολιτική, ιδίως την αριστερά και τους αριστερούς. Το μόνο που δεν έγραφες ευθέως τότε και τώρα, είναι πως χρειάζεται μια χούντα να μας σώσει...

      Διαγραφή
    6. Δεν μετανάστευα συνέχεια, μετανάστευσα μία φορά. Εσύ ήσουν αυτός που επειδή δε σε βόλευε αμφισβητούσες (με έλεγες ευθέως ψεύτη τότε) ότι μεταναστεύω για να υπονοήσεις ότι λέω ψέμματα γεννηκά. Δεν το κάνεις τώρα που η ip μου δείχνεί που βρήσκομαι πλέον ε;
      Ποτέ δεν είπα ότι μετανάστευσα λόγω του Μάνου Καμπούρη προσωπικά. Είπα και λέω ότι χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν γιατί τη χώρα μας την φτάσαν εκεί που την έφτασαν η δικιά σου γενιά με τις πράξεις και τις διακυρήξεις της. Αλλά ναι, το πάμε στο προσωπικό όταν δε μας βολεύει.
      Το γενονός ότι σιχαίνομαι όλλους τους πολιτικούς από όλα τα πολιτικά φάσματα δε με κάνει ανθέλληνα ούτε χουντικό. Σιχαίνομαι τι χούντα τόσο όσο και τους υπόλοιπους αν όχι περισσότερο. Αλλά αυτή είναι η λογική που κουβαλάς, όποτε δε έχουμε επιχειρήματα ας τον πούμε τον άλλο χουντικό και φασίστα. Είναι η εύκολη λύση άσχετα αν είναι φασισμός προς αυτός που αποκαλείς φασίστα.
      Όταν ο κόσμος καταλάβει ότι πρέπει να ψιφήζει τους άξιους και τους ταγμένους θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πρέπει να τρώμε στη μούρη κάτι αγράμματους σαν και εσένα.

      Διαγραφή
    7. Μπα πικαρίστηκες; Και αφού σιχαίνεσαι όλους τους πολιτικούς από όλα τα πολιτικά φάσματα, ποιοι είναι οι άξιοι και οι ταγμένοι που πρέπει να ψηφίζει ο κόσμος όταν καταλάβει;

      Και γιατί πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι οι απατεώνες, λαθρέμποροι, ναρκέμποροι κλπ και να απολαμβάνουν την εκτίμηση και το θαυμασμό σου, και να κλείσουν μέσα το Βασιλόπουλο και το Λαφαζάνη που δεν έχουν παραβιάσει το ποινικό κώδικα;

      Διαγραφή
    8. Δε ξέρω αν μιλάω σε τοίχο αλλά θα κάνω ένα παράδειγμα από τον δήμο στον οποίο ζούσα (μετά την τελευταία μεταρύθμιση ο δήμος αυτός δεν υπάρχει). Στο δήμο αυτό για την περίοδο εκείνη δεν υπήρχαν παρατάξεις, κατέβαινε μόνο ένα ψηφοδέλτιο, πώς προέκειψε αυτό το ψηφοδέλτιο; Πολύ απλά πριν τις εκλογές μεζεύτικε η εκλλησία, ο πολιτιστικός σύλλογος, το τοπικό ΤΟΕΒ και έκατσα και βρίκαν ανθρώπους από το χωριό που είχαν τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορέσουν να βγάλουν πέρα. Το ψηφοδέλτιο δεν είχε την υποστήριξη κανένός από τα κόμματα που τόσο πολύ αγαπάς. Ο δήμος ήταν πολύ επιτυχημένος, και έγινε ο πιο ανεπτυγμένος της περιοχής και αυτό κράτησε για 12 χρόνια μέχρι τη τελευταία μεταρύθμιση οπου συνεννωθηκε με τους γύρω δήμους. Ο νέος δήμος που λειτουργεί με το μοντέλο που τόσο αγαπάς πάει για κλείσιμο από τα χρέη των γύρω δήμων και στο χωριό μου κάνουν κινήσεις για ανασύσταση του παλιού δήμου. Ναι λοιπόν υπάρχουν άλλα μοντέλα δημοκρατίας από αυτό που έχουμε σήμερα στη χώρα όπου βασιλεύει η κομματοκρατία (οποιουδήποτε χρώματος). Εσύ μπορείς να μείνεις στο μοντέλο που έχουμε τώρα και σου αρέσει τόσο πολύ. Μπορείς επίσης να αποκαλείς όσους διαφωνούν φασίστες και χουντικούς και όταν αντιδρούν να λές: "χαχα πικαρίστικες, άρα είχα δίκιο". Είναι μια πολύ καλή τακτική για τα παιδιά της αυλής του δημοτικού.
      Για τη δεύτερη παράγραφό σου: Έχω μία απορία, έχεις πρόβλημα ανάγνωσης; Έγραψα πουθενά εγώ ότι πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι απατεώνες; Έγραψα πουθενά ότι ο Βασιλόπουλος και ο Λαφαζάνης παραβίασαν κάποιο ποινικό κώδικα; Αυτό που λέω είναι απλό, λέω ότι το πολιτικό και το σύστημα νόμων που έχουμε είναι τέτοιο που επιτρέπει στους απατεώνες να μένουν ελεύθεροι και στους πολιτικούς άρχοντες του τόπου να κρατάνε στα συρτάρια μια ιδιωτική πρωτοβουλία είτε για την μίζα (Πασόκ-ΝΔ) εείτε από τις ιδεολειπτικές αγκιλώσεις τους (Βαλιλόπουλος-Λαφαζάνης). Αυτό που σου λέω είναι ότι σε άλλη χώρα αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν φυλακή, στην Ελλάδα το παίζουν επαναστάτες. Και μην βιαστής να με πείς ανθέλληνα πάλι επειδή θέλω κάτι διαφορετικό για τη χώρα μου από αυτό που υποστηρίζεις εσύ και το οποίο έχει αποτύχει.
      Αλλά γενικά συνεχίζεις να κινείς την κουβέντα στο τι κάνω και τι πιστεύω εγώ χωρίς να απαντάς σε αυτά που σε ρωτάω. Ξανά λοιπόν:

      Έχεις υποστηρίξει ότι επειδή γίνονται επεισόδια στα γήπεδα δε πρέπει να φτιαχτεί το γήπεδο και σε ρωτάω, Το θεωρείς λογικό αυτό; Έτσι ανιμετωπίζουν τη βία στις άλλες χώρες ή μήπως κάνουν το αντίθετο (κτίζουν καλύτερα γήπεδα...) και στη τελική αυτό που λές είναι σαν να λέμε ότι επειδή παιθένουν πολλοί στους δρόμου με τα αυοκίνητα ας σταματίσουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα και δρόμους (το να φτιάχνουμε καλύτερα αυτοκίνητα και δρόμους είναι εκτός κουβέντας για σένα).

      Τι πραγματικά συμβαίνει; Η ΑΕΚ δε θέλει να κτίσει γήπεδο γιατί ο Μελισσανίδης δουλεύει τους ΑΕΚτζίδες ή απλά δεν μπορεί να πάρει την ΜΠΕ ή θα χάσει στο ΣτΕ ή η υψομετρική μελέτη είναι ελλειπής (Η αρραβωνιαστικιά μου που είναι αρχιτέκτων-μηχανικός γελούσε όταν της είπα αυτό το επιχείρημα σου). Καταλαβαίνεις ότι δε μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο ετσι; Αν καθηστερούν όλες αυτές οι διαδικασίες (επειδή ξεχνά κάποιος την ΜΠΕ στο συρτάρι του γραφείου του), τότε δε μπορεί να λές ότι φταίει ο Μελισσανίδης. Είναι κάπως η μέρα με τη νύχτα έτσι δεν είναι;;;

      Διαγραφή
    9. Και για το της ανωνυμία που απέφυγες και πάλι να απαντήσεις: αν ένα blog με κατασηκωφαντήσει είναι πιό εύκολο ή δύσκολο εως αδύνατο να το κινηγίσω και να δικαιωθώ σε σχέση με κάποιο άλλο μέσω (εφημερίδα - ραδιόφωνο). Φυσικά και είναι αδύνατο λόγο του ελλειπούς νομιθετικού πλαισίου οπότε αυτό που γράφεις σχετικά με το "γράφω επώνυμα και αναλαμβάνω την ευθύνη" είναι μια μεγάλη υποκρισία. Έγώ και άλλοι που γράφουν ανώνυμα (ή τουλάχιστον εγώ) το κάνουμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από πιθανές επιθέσεις από kreepers-bloggers όπως εσύ. Δε μπορώ να ρισκάρω εγώ να δημοσιεύσω εγώ το όνομά μου και να έχω τον οποιοδήποτε κολλημένο να δημοσιεύει το οποιοδήποτε ψέμα που μπορεί να με επιρεάσει στη δουλειά μου και στη ζωή μου και εγώ να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Αν δε μπορείς να σεβαστείς αυτό τότε μπορείς απλά να απαγορεύσεις τα ανώνυμα σχόλια από το blog σου και όχι να ισχυρίζεσαι ανωτερότητα επειδή επειδή γράφεις επώνυμα ενώ στη πραγματικότητα δεν θα έχεις καμία νομική συνέπεια ότι και να γράφεις στο blog σου.

      Διαγραφή
  15. Πόσο κρίμα άνθρωποι με συγκροτημένη σκέψη όπως ο σχολιαστής φίλος της ΑΕΚ να παραμυθιάζονται απο σωτήρες που δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ κανένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Πάρτε το επιτέλους απόφαση βρε παιδιά.
    Ούτε εμείς οι Φιλαδελφειώτες το θέλουμε ούτε και ο αυτοαποκαλούμενος «καθ' ύλην αρμόδιος» μπορεί να το φτιάξει.

    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που καταλαβαίνω από το "συγκροτημένο" σχόλιο σου είναι ότι είσαι τόσο "συγκροτημένος" που νομίζεις ότι η άποψη σου εκπροσωπεί όλλους τους Φιλαδελφειώτες. Μάλλον οι Φιλαδελφειώτες που γνωρίζω εγώ είναι η εξαίρεση αφού διαφωνούν με την "συγκροτημένη" άποψη σου.
      Τα περι παραμυθιάσματος είναι μια άλλη κουβέντα που απαιτεί μερικές διευκρινήσεις γιατί μάλλον πρόκειται για περίπτωση "Καμπούρη" όπου από τη μία ο αυτοαποκαλούμενος «καθ' ύλην αρμόδιος» θέλει να φτιάξει monte carlo και από την άλλη πρόκειτε για σωτήρα και δε θέλει να φτιάξει γήπεδο και παραμυθιάζει. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις άτομα σαν και του λόγου σου να αυτοαναιρούνται και να είναι αυτό που λέμε intellectually dishonest.

      Διαγραφή
  16. @Απλά πράγματα2 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:09 μ.μ.

    Δεν σε ρώτησε κανείς την άποψη σου για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το θέμα "γηπεδο ΑΕΚ". Καλά κανεις και δεν το θες αλλά δεν σου πεφτει και λόγος. Και εγώ δεν θέλω αυτόν τον Δήμαρχο αλλά κάποιοι τον ψήφισαν. Θα κάνουμε όλη την υπομονή του κόσμου κυριως γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να το φτιάξει. Και θα το φτιάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος 1:06 π.μ.
    Ήμουν βέβαιος ότι η σχέση σου με την Νέα Φιλαδέλφεια εξαντλείται στο ότι εδώ είχε κάποτε "μαγαζί" η Ανώνυμη Εταιρεία που υποστηρίζεις. Η ίδια αυτή Ανώνυμη Εταιρεία, υπό άλλο βεβαίως ιδιοκτησιακό καθεστώς, γκρέμισε το "μαγαζί". Εσύ ως πελάτης βέβαια της Ανωνύμου Εταιρείας, δεν ζητάς τα ρέστα από αυτούς που το γκρέμισαν αλλά από εμάς που δεν θέλουμε να ξαναχτιστεί ένας όγκος μπετού μέσα στη γειτονιά μας δίπλα στο Άλσος

    Και γιατί ρε φίλε να ξαναχτιστεί;
    Όταν το ελληνικό κράτος, επαναλαμβάνω το ελληνικό κράτος παραχώρησε (ούτε πούλησε ούτε αγόρασε κανείς) την έκταση, έγινε για να γυμνάζονται τα παιδιά των Κωνσταντινουπολιτών. Τότε, δεν υπήρχε καμμία εταιρεία.
    Στην πορεία, αυτό τέλος πάντων που λέγεται Α.Ε.Κ., έγινε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που σημαίνει ότι πουλούσε το προιόν της (ποδόσφαιρο) κι εσύ ως πελάτης το αγόραζες. Και κάποιοι ως ιδιοκτήτες της Ανωνύμου Εταιρείας έβγαζαν λεφτά. Για τη δική τους πάρτη.

    Μέχρι εδώ, ίσως και να μην υπήρχε πρόβλημα, αφού τέλος πάντων εθιμικά το γήπεδο βρέθηκε να το έχει με ένα ιδιότυπο καθεστώς η ποδοσφαιρική ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.Κ. Όμως εδώ, μιλάμε για ένα "μαγαζί" που έφτασε με τους δεκάδες ιδιοκτήτες που άλλαξε, να μπει χοντρά (ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ) μέσα με χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Κι αν δεν κάνω λάθος, τη χρυσοπληρώσαμε όλοι οι Έλληνες την Ανώνυμη Εταιρεία όταν μπήκε στο Αρθρο 44 και της χαρίστηκαν τα χρέη. Κι έρχεται τώρα, αυτή η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, να θέλει πίσω ένα "μαγαζί" που δεν της ανήκει αφού παραχωρήθηκε για άλλους λόγους και να γίνει το σταρταπ του χτισίματος με λεφτά της περιφέρειας, δηλαδή του ελληνικού λαού που πληρώνουμε όλοι με φόρους και τέλη.

    Ε όχι ρε φίλε!
    Το σανό περί ιστορίας των παππούδων που το χτίσαν με τα χέρια τους πρέπει να τελειώνει κάποτε. Ο Μεταξάς κι ο Παττακός το έχτισαν αν θες να ξέρεις στην ουσία, στην προσπάθεια των καθεστώτων τους να στρέψουν το κόσμο στο "αρτον και θεάματα" με αιχμή του δόρατος τη μπάλα. Το ποδόσφαιρο.

    Αποκλείεται να είσαι φιλαδελφειώτης γιατί αν ήσουν θα ήξερες ότι οι μόνοι που το θέλουν είναι λίγες δεκάδες τοπικοί παραγοντίσκοι που σπεκουλάρουν ότι έχουν άκρες με το boss και θα βολέψουν (υποτίθεται) κόσμο στο έργο αν και όταν ξεκινήσει, προσδοκώντας σε ψηφαλάκια.

    Για να μαθαίνεις:
    Σε μια συγκέντρωση που έκανε ένας παλαίμαχος παράγοντας της ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ποδοσφαιρικής) σε ιστορικό μαγαζί της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα Σάββατο πρωί, πρόσφατα, πήγαν 16 άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aυτό που δεν μπορείτε να κατανοήσετε μερικοί είναι πως οι φανατισμένοι οπαδοί λειτουργούν όπως οι κλασσικές γκόμενες. Έχουν αυτήν την νοοτροπία στο DNA τους. Θέλουν παραμύθι, πρίγκηπα, να ακούνε για λεφτά, να ακούνε υποσχέσεις, ο γκόμενος να είναι τσαμπουκάς και να σφάζεται και καλά για χατήρι τους, και να τις γλεντάει πότε - πότε. Όποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, κερδίζει τις γκόμενες, κι αν μπλέκεται με το ποδόσφαιρο κερδίζει τους οπαδούς που η σκέψη τους ακολουθεί την ίδια διαδρομή.
    Η συγκρότηση είναι χαρακτηριστικό που δεν εμποδίζει μερικούς να έχουν σχέση με τον πρίγκηπα, προσοδοφόρα, ή με την προσδοκία του κερδους και να την αξιοποιούν σε αντίθεση με τους πολλούς άλλους προς όφελος τους. Γεμάτα είναι τα επιτελεία των επιτήδειων χαραμοφάηδων από συγκροτημένους που τσιμπάνε κι αυτοί το κατιτίς τους. Κάτι σαν τους κομματάρχεις των ελληνικών ταινιών, και της πραγματικής ζωής. Παράδειγμα ο χαρούλης που αν δεν τον έπιαναν με την γίδα στην πλάτη μπορεί να ήταν ο τοπικός επίτροπος του πρίγκηπα που τον είχε υποδεχθεί στην έπαυλη του με τα σώβρακα καθώς έλεγε και γέλαγε με το χάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1. Μέσα σε δύο σχόλια φίλε μου "απλά πράγματα" αναίρεσες τον εαυτό σου. Από το σας παραμυθιάζουν πέρασες στο άλλο άκρο όπου δε θέλεις να φτιαχτεί ένα τέρας στη Φιλαδέλφεια, όταν αποφασίσεις τι πραγματικά ισχύει πες μας να ξέρουμε.
    Στον ιδεολογικό εμετό που έγραψες παρακάτω θα σου πώ ένα πράγμα: σε όλο το κόσμο υπάρχουν ανώνυμες εταιρείες όπου με αντάλαγμα κάποιο εισητήριο ψυχαγωγούν το κόσμο σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις (τις οποίες αποκαλλούν γήπεδα). Γίνετε μία ανταλαγή δηλαδή, σου προσφέρουν λίγες ώρες όπου κάνεις κάτι διαφορετικό από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και εσύ πληρώνεις ένα μικρό αντίτημο. Έτσι γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο και όχι μόνο με αθλητικές διοργανώσεις αλλά και σε άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα πάς στο θέατρο ή στο σινεμά ή στο ενυδρείο κ.α. παντού υπάρχει μία ανώνυμη εταιρεία από πίσω με την οποία συνδιαλλάζεσαι. Παντού στον κόσμο εκεί που υπάρχει ένα παλιό γήπεδο θα το γκρεμίσουν για να φτιάξουν ένα καινούργιο που θα προσφαίρει τις ανέσεις στο πελάτη. Στο κεφάλι σου όμως όλα αυτά είναι σατανικά φαντάζομαι, εσύ προτιμάς το σκουπιδαριό και τους κορμοράνους. Θέλεις όλα αυτά τα παραδείγματα να είναι κοινωνικές παροχές και να μην υπάρχει η ανώνυμη εταιρεία από πίσω. Θέλεις αυτό που οραματίζεται ο μικρός Αλέξης που παίρνει το παράδειγμα από την Βενεζουέλα όπου το μοντέλο αυτό πέτυχε και ο κόσμος πεινάει. Μπράβο σου λοιπόν, είσαι αριστερός αγωνιστής και ιδεολόγος. Τώρα γύρνα στη πραγματικότητα και δές ένα άλλο τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας όπου οι εταιρείες δεν είναι πάντα ο εχθρός (κάποιες φορές ναι αλλά όχι πάντα), ο κόσμος συναλλάζεται μαζί τους. Αν δε θέλεις δες τι έχει γίνει όταν εφαρμόστικε η εναλλακτική σου (Βενεζουέλα κ.α.) και συνέχισε να το υποστηρίζεις με θέρμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2. Σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στην Αθήνα έκανα αρκετά ιδιαίτερα (ο πατέρας μου είχε παιθάνει και η μάνα μου με το ζόρι τα έβγαζε πέρα οπότε έτσι έβγαζα τα έξοδά μου). Είχα λοιπόν αρκετούς μαθητές σε όλη την Αθήνα και πολλοί από αυτούς από τη Φιλαδέλφεια. Έχω και πολλούς συμφοιτητές από εκεί και για χρόνια ήταν στέκη μου. Ο τελευταίος μου καφές στην Αθήνα πριν φύγω στο εξωτερικό πριν μερικό καιρό ήταν στη κίτρινη γκαζόζα να φανταστείς. Φυσικά και δεν είμαι Φιλαδελφιώτης και ποτέ δεν είπα ότι είμαι, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να έχω άποψη για το τί υποστηρίζουν οι Φιλαδελφιώτες που γνωρίζω. Επίσης κανένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησα δεν μπορεί να έχει να κάνει με την καταγωγή, παρά μόνο με την λογική (λέξη άγνωστη σε εσένα αφού δε μπόρεσες να παραθέσεις κανένα επιχείρημα τέτοιου είδους). Γύρνα στη πραγματικότητα αλλιώς βρές μια κατάληψη να κάνεις παρέα στα συντρόφια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3. Σε εσένα και στον Ανώνυμος6 Σεπτεμβρίου 2016 - 8:25 μ.μ.. Μπορείτε να παραθέσεται ΕΝΑ και μόνο ένα επιχείρημα που να έχει βάση στη πραγματικότητα και τη λογική; Ο ένας κρύβεται πίσω από τον αριστερισμό του και ο άλλος κάνει αντιστοιχίσεις σε γκόμενες (δεν έχω επιχειρήματα και προσβάλω τον άλλον). Το θέμα αυτό έχει καταντήσει γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών όπου το θέμα είναι να ζητηθουν κάποιες αλλαγές στον οδηγό σπουδών αλλά οι κακόμοιροι οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τις ιδιεολογικές παπαριές των παρατάξεων (άσχετες φυσικά με το θέμα της γενικής συνέλευσης) στο τέλος ο κόσμος βαριέται και φεύγει, οι "ιδεολόγοι" και τα λοιπά κοματόσκυλα που μένουν ψηφίζουν κατάληψη και στο τέλος της χρονιάς όλοι απορούν πώς οι τενεκέδες της ΔΑΠ κέρδισαν πάλι τις εκλογές με περίπατο. (πάντα είχα την απορία άλλα πλέον είναι ξεκάθαρο, ο κόσμος προτιμά τους τενεκέδες από τους ιδεολόγους γιατί οι ιδεολογίες -όλες- είναι κενές ουσίας και δε λύνουν τα προβλήματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ συγκροτημένε ανώνυμε δεν έχω ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να παρακολουθώ και να γράφω σε τοπικά ΜΜΕ. Ως εκ τούτου μην περιμένεις να σου απαντήσω σε ένα προς ένα τα "επιχειρήματα" ή και επιχειρήματα χωρίς εισαγωγικά που παραθέτεις.

    Θα μπορούσα βεβαίως εύκολα να σου πω πως απ' όσα έγραψα, δεν κατάλαβες και πολλά, αλλά δεν το κάνω γιατί δεν το πιστεύω. Θεωρώ ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις όσα έγραψα, προσπαθώντας έντεχνα να τα αποφύγεις λέγοντας γενικότητες. Όπως για παράδειγμα, ότι εκεί που βρίσκεσαι και σε όλο τον κόσμο το θέαμα είναι εμπόρευμα και πουλιέται και αγοράζεται. Ξέρεις, δεν ζω σε άλλο πλανήτη. Το ξέρω. Όμως, γιατί μια καταχρεωμένη Α.Ε. που χρώσταγε σε όσους φοράνε κάλτσες την έσβησαν με ένα άρθρο 44? Γιατί πρέπει η περιφέρεια να κάνει το startup του χτισίματος ενός γηπέδου που με δική τους υπαιτιότητα γκρεμίστηκε? Αλήθεια, εκεί που βρίσκεσαι, στο πολιτισμένο κράτος του Καναδά (αν κατάλαβα) φτιάχνει το κράτος μαγαζιά σε χρεοκοπημένες εταιρείες? Για πες μου.

    Πάμε τώρα στα περί αριστερισμού. Η μόνη ιδιότητα την οποία κρατώ για τον εαυτό μου σ' αυτή τη συζήτηση είναι του γένημα-θρέμα Φιλαδελφειώτη. Κι επειδή έχω να θυμάμαι την εικόνα της πόλης μου ΜΕ γήπεδο και ΧΩΡΙΣ γήπεδο, επιλέγω ΦΥΣΙΚΑ όπως κι η συντριπτική πλειοψηφία να μην έχω. Απαγορεύεται? Δηλαδή θα προτιμήσω το χάλι με τα χουλιγκαναριά που δεν μπορούσα να βγάλω το παιδί μου βόλτα απ' το να έχω μια ήσυχη πόλη όπως την απολαμβάνω εδώ και 10+ χρόνια? Και γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση και με την πεποίθησή μου οτι το boss σας ταίζει σανό? Κι αυτός καλά κάνει γιατί είναι επιχειρηματίας. Εσύ ως πελάτης, που τέλος πάντων σε ευχαριστεί και δικαίωμά σου αυτό το ποδοσφαιρικό προϊόν τι σε χαλάει να πάει το γήπεδο σε μη αστικό ιστό? Γιατί δηλαδή πρέπει να Γ@αμηθεί η δική μου καθημερινότητα? Κι αφού σ' αρέσουν οι συγκρίσεις με το εξωτερικό, πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο ιστορικές ομάδες από την ΑΕΚ γκρέμισαν τα γήπεδά τους και πήγαν λίγα χιλιόμετρα παραέξω χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανένας.

    Η λέξη παραχωρητήριο σου λέει κάτι?
    ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ φίλε ο χώρος.
    Ούτε πουλήθηκε Ούτε αγοράστηκε.
    Και παραχωρήθηκε για συγκεκριμένους λόγους που τώρα πια δεν ισχύουν.
    Δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της ΑΕ. Τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

    Θα μπορούσα να δεχτώ ξανά το γήπεδο αν παράλληλα με την Α.Ε., στέγαζε κάθε αθλητική δραστηριότητα της πόλης και ειδικά τα τμήματα με τους πιτσιρικάδες που αθλούνται σε άθλια γήπεδα με φθαρμένους συνθετικούς κι επικίνδυνους χλοοτάπητες που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να συντηρήσουν ηρωικοί γονείς.
    Στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο Μελ. βλέπω μόνο μεγαλοιδεατισμό κι ένα τσιμεντένιο όγκο χωρίς πρόσβαση στο λαό της Φιλαδέλφειας να αθληθεί, όπως γινόταν στο στίβο του παλιού γηπέδου.

    Ελπίζω να κατάλαβες. Αν και ήδη είχες καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου "Απλα πράγματα" στο τελευταίο σου σχόλιο είπες πολλά πράγματα στα οποία συμφωνώ (όχι σε όλα αλλά σε πολλά) σε σχέση με προηγούμενο στο οποίο πραγματικά δεν είπες τίποτα που έστεκε και θα σου πω ακριβώς τι θέλω να πώ.
      Σε αυτά που συμφωνώ πρώτα:
      Έγραψες:¨Όμως, γιατί μια καταχρεωμένη Α.Ε. που χρώσταγε σε όσους φοράνε κάλτσες την έσβησαν με ένα άρθρο 44? Γιατί πρέπει η περιφέρεια να κάνει το startup του χτισίματος ενός γηπέδου που με δική τους υπαιτιότητα γκρεμίστηκε? Αλήθεια, εκεί που βρίσκεσαι, στο πολιτισμένο κράτος του Καναδά (αν κατάλαβα) φτιάχνει το κράτος μαγαζιά σε χρεοκοπημένες εταιρείες? Για πες μου."
      Έχεις δίκιο, δεν θεωρώ σωστό να δωθούν χρήματα σε περίοδο κρίσης σε οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία πόσο μάλλον σε ποδοσφαιρική για οτιδήποτε. Αυτό που δε ξέρω είναι αν αυτό συμβαίνει πράγματι εδώ, η αιτιολογία που προβάλεται από πλευρά περιφέρειας-ΑΕΚ είναι ότι πρόκειτε για ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για τέτοιου είδους έργα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε δεν υπάρχει λόγος για να μη δωθούν θα χρήματα. Ειδικός δεν είμαι οπότε δε ξέρω.
      Όσο για τα περί χρεωκοπημένης εταιρίας, αλήθεια αυτά τα χρέη πως εμφανήστικαν; ξαφνηκά; Δε νομίζω. Ούτε πιστεύω ότι η ΑΕΚ έκανε ποτέ τόσες μεταγραφές και έξοδα όσα τα χρέη. Μήπως κάποιοι τα έβαλαν στην τσέπη; Λέω εγω τώρα. Και τι έκανε το ελληνικό κράτος όταν έπιασαν ένα από τους καταχραστές;;; Μία σειρά αναβολών σε δίκες και άλλων καθυστερίσεων, και ναι στο πολιτισμένο κράτος του Καναδά θα του είχαν δεσμεύσει την περιουσία σε χρόνο dt. Εδώ τι έκαναν; Και κάτι άλλο: 20 χρόνια τώρα υπάρχει μία ομάδα-Ε.Ο. και μάλιστα με στοιχεία και βουλεύματα (που ο Καμπούρης μάλλον δεν έχει ιδέα αφού παραμένει απίστευτα σιωπηλός επί του θέματος), η οποία μέσα από εγκληματικές πράξεις καταφέρνει και να βάζει στο ταμείο της σε βάρος άλλων ομάδων δεκάδες εκατομύρια ευρώ μέσω της συμμετοχής απευθείας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα σταδιακά όλες σχεδόν οι αντίπαλες ομάδες να έχουν τεράστεια χρέη και άλλα προβλήματα από το unfair τόσων χρόνων. Σε άλλη χώρα πολιτισμένη αυτή η εγκληματική οργάνωση (και η εμπλεκόμενη ομάδα στην επόμενη κατηγορία) θα ήταν φυλακή και δε θα κοροϊδευε την ελληνική δικαιοσύνη με απειλές και συνεχή αιτήσεις εξέρεσης δικαστών και άλλα δικηγορικά τεχνάσματα. Το πρόβλημά σου όμως δεν είναι με την χρεωμένη ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά με την ΑΕΚ σαν ιδέα γιατί όπως και με κάθε άλλη εταιρεία που χρεωκοπεί έτσι και η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πλέον διαλυθεί και στη θέση της υπάρχει πλέον μία υγειέστατη εταιρεία που δεν κάνει δαπανηρές μεταγραφές ώστε να κρατήσει θετικό το ταμείο της (και παρά την κριτική που η σφηκτή οικονομική πολιτική φέρνει - aka της αναδημοσιεύσεις του Καμπούρη με τα καβούρια λέω).

      Έγραψες: “Η λέξη παραχωρητήριο σου λέει κάτι?
      ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ φίλε ο χώρος.
      Ούτε πουλήθηκε Ούτε αγοράστηκε.
      Και παραχωρήθηκε για συγκεκριμένους λόγους που τώρα πια δεν ισχύουν.
      Δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της ΑΕ. Τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

      Θα μπορούσα να δεχτώ ξανά το γήπεδο αν παράλληλα με την Α.Ε., στέγαζε κάθε αθλητική δραστηριότητα της πόλης και ειδικά τα τμήματα με τους πιτσιρικάδες που αθλούνται σε άθλια γήπεδα με φθαρμένους συνθετικούς κι επικίνδυνους χλοοτάπητες που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να συντηρήσουν ηρωικοί γονείς.
      Στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο Μελ. βλέπω μόνο μεγαλοιδεατισμό κι ένα τσιμεντένιο όγκο χωρίς πρόσβαση στο λαό της Φιλαδέλφειας να αθληθεί, όπως γινόταν στο στίβο του παλιού γηπέδου.”

      Εδώ πρέπει να παραδεκτείς ότι αντιφάσκεις διότι έλεγες, στο προηγούμενο μόλις σχόλιο σου, “Εσύ ως πελάτης βέβαια της Ανωνύμου Εταιρείας, δεν ζητάς τα ρέστα από αυτούς που το γκρέμισαν αλλά από εμάς που δεν θέλουμε να ξαναχτιστεί ένας όγκος μπετού μέσα στη γειτονιά μας δίπλα στο Άλσος

      Διαγραφή
    2. Και γιατί ρε φίλε να ξαναχτιστεί;”

      Από τη μία λες ξεκάθαρα ότι δε θέλεις γήπεδο στη γειτονιά σου και δίπλα στο Άλσος και από την άλλη λες θα το ήθελα αν στέγαζε και τα ερασιτεχνηκά τμήματα. Και λές ότι θα το δεχόσουν γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι λειτουργικό για την ΠΑΕ (λόγο του περιορισμένου χώρου του οικοπέδου). Και το ξέρεται αυτό γιατί το νέο γήπεδο θα γίνει κάποια μέτρα πιο μακρυά από τα σπίτια σε σχέση με το παλιό πράγμα που κάνει αδύνατο να χωρέσεις αρκετές θέσεις θεατών. Όσον αφορά για τη χρήση του στίβου στο παλιό γήπεδο εδώ θα γελάσω γιατί ξέρω πολύ καλά ότι για αρκετά χρόνια πριν γκρεμιστεί το παλιό γήπεδο είχε πάψει να χρησιμοποιείτε σαν χώρος προπόνησης. Θα μπορούσα όμως να δεχτώ τον δήμο να διαπραγματευτεί κάποια ανταλάγματα. Θα μπορούσε να πεί ξέρεις κάτι ναι να το κάνεις το γήπεδο όπως σου αρέσει αλλά σε αυτό το χώρο που θα σου υποδείξω θα μου φτιάξεις αυτό το γήπεδο στίβου (και υπάρχουν τέτοιοι χώροι στη Φιλαδέλφεια) θα κάνεις αυτές τις βελτιωτικές επεμβάσεις στο Άλσος και σε αντάλαγμα θα σε βοηθήσω και στα γραφειοκρατικά του γηπέδου. Το έκανε; Όχι. Ανταυτού προτήμησε να κάνει πόλεμο, να πάει στα δικαστήρια όπου και έχασε (γιατί προφανως είχε άδικο) και τώρα τί; Θα καθυστερίσει λίγο ακόμα το γήπεδο -ίσως και για πάντα- και ο δήμος θα μείνει με της επικύνδινες εγκαταστάσεις που περιγράφεις. Μπράβο λοιπόν, κατάφερες αυτό που ήθελες; Ίσως και ναι μιάς και μάλλον ο δήμος ενδιαφερόταν περισσότερο να μην κάνει το γήπεδο η ΑΕΚ παρά να βελτιώσει τα προβλήματα που ανάφερες.

      Και πάμε εκεί που διαφωνό εντελώς:
      Έγραψες: “Κι επειδή έχω να θυμάμαι την εικόνα της πόλης μου ΜΕ γήπεδο και ΧΩΡΙΣ γήπεδο, επιλέγω ΦΥΣΙΚΑ όπως κι η συντριπτική πλειοψηφία να μην έχω. Απαγορεύεται? Δηλαδή θα προτιμήσω το χάλι με τα χουλιγκαναριά που δεν μπορούσα να βγάλω το παιδί μου βόλτα απ' το να έχω μια ήσυχη πόλη όπως την απολαμβάνω εδώ και 10+ χρόνια? Και γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση και με την πεποίθησή μου οτι το boss σας ταίζει σανό? Κι αυτός καλά κάνει γιατί είναι επιχειρηματίας. Εσύ ως πελάτης, που τέλος πάντων σε ευχαριστεί και δικαίωμά σου αυτό το ποδοσφαιρικό προϊόν τι σε χαλάει να πάει το γήπεδο σε μη αστικό ιστό? Γιατί δηλαδή πρέπει να Γ@αμηθεί η δική μου καθημερινότητα? Κι αφού σ' αρέσουν οι συγκρίσεις με το εξωτερικό, πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο ιστορικές ομάδες από την ΑΕΚ γκρέμισαν τα γήπεδά τους και πήγαν λίγα χιλιόμετρα παραέξω χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανένας.”

      Θα ρωτήσω λοιπόν και εσένα όπως ρώτησα και τον Καμπούρη (και φυσικά δεν απάντησε): Το πρόβλημα πρόβλημα του χουλιγκανισμού λύνεται με το να μην κτίζουμε καινούργια γήπεδα; Όταν λοιπόν πάς σε ένα νοσοκομείο και έχεις τις χειρότερες υπηρεσίες που θα μπορούσες να έχεις λές δεν θέλω να δώ ένα νοσοκομείο στη γειτονιά μου διότι τα νοσοκομεία στη χώρα μας είναι για τον π..τσο; Όταν σκοτώνονται κάθε μέρα χιλιάδες στους δρόμους εσύ πως αντιδράς; Λές δε θέλω να ξαναφτιαχτούν οι δρόμοι της γειτονιάς μου και δε θέλω να βλέπω και καινούργια αυτοκίνητα ή κάνεις κάτι άλλο; Όταν στα πάρκα των κέντρων των πόλεων γίνεται διακίνηση ναρκωτικών αισθάνεσαι ασφαλής να περπατάς με το γιό σου εκεί; Αν όχι τότε τι λές; Δε θέλω πάρκα στη γειτονιά μου; Είναι λογική αυτή;

      Διαγραφή
    3. Το πρόβλημα του χουλιγκανισμού φίλε μου είναι κοινωνικό και αντιμετωπίζεται αλλιώς. Το γήπεδο δε θα φέρει το χουλιγκανισμό στη γειτονιά σου, είναι ήδη στη γειτωνιά σου (δες θα επεισόδια που έγιναν πριν καιρό στην κίτρινη γκαζόζα ή τις καταλήψεις που βλέπεις κατα καιρούς). Ένα άλλο παράδειγμα: ξέρεις πόσες φορές έχω πάει στο γήπεδο στη ζωή μου; μία και μοναδική και πρίν πολλά πολλά χρόνια. Γιατί; πολλοί λόγοι:
      1. Δεν μου αρέσει η ατμόσφαιρα, τα χυδαία συνθήματα που ακούω (ακόμα και ένα γνωστό που ακούω στις μεταδόσεις στα παιχνίδια της ΑΕΚ και οι ΑΕΚτζίδες το λατρεύουν). Εγώ δε γουστάρω να βρίζω τον οποιοδήποτε και δεν μου αρέσει ούτε να το ακούω. Η αιτία όμως αυτής της συμπερηφοράν από τους “φιλάλθους” δεν είναι το γήπεδο ούτε κάποιο άλλο κτήσμα. Και όσο λιγότεροι άνθρωποι με την δικιά μου άποψη πάνε στα γήπεδα τόσο χειρότερα τα πράγματα θα γίνουν.
      2. Τα (περισσότερα) γήπεδα που έχουμε δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον πέρα από το παιχνίδι. Αν ήθελα να πάω με τον γιό μου δε θα είχα τίποτα άλλο να κάνω πέρα από το παιχνίδι. Ούτε καθαρές τουαλέτες (σε μερικά γήπεδα ούτε καν τουαλέτες) ούτε κάτι άλλο που θα έκανε το γήπεδο ένα ελκηστικό προορισμό για μία οικογένεια. Ένα καινούργιο γήπεδο είναι σαφώς προς την αντίθετη κατεύθηνση με τις κατάλληλες ανέσεις για τους θεατές.
      3. Υπάρχει λόγος να πάει να δεί κάποιος κάποιο παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος όταν είναι στημένο (και με στοιχεία μάλιστα) ώστε να επικρατεί μόνο ένας. Όταν υπάρχει αυτή η διαφθορά; Πλέον ούτε οι Ολυμπιακοί πάνε στο γήπεδο γιατί όπως και να έχει οι υγειώς σκεπτόμενοι το έχουν καταλάβει τα βρώμικο αυτό παιχνίδι που γίνεται και παρά την αγάπη τους για την ομάδα απέχουν.

      Όταν λοιπόν απέχουν οι οικογένειες από τις εξέδρες θα μείνουν τα χουλιγκάνια και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα φοβάσαι να πας οπουδήποτε με το γιό σου γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό το χάλι είναι παντού και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Αν όμως κάποιος θέλει να διώξει τον χουλιγκανισμό από την ποδοσφαιρική ζωή τότε η απάντηση δεν είναι να μην φτιάχνει ποδοσφαιρικά γήπεδα, το αντίθετο θα έλεγα. Τα καινούργια γήπεδα είναι κάτι που χρειαζόμαστε μπας και επιτέλους στα γήπεδα πάνε οι οικογένειες και όχι τα χουλιγκάνια.
      Για το παραχωρητήριο το μόνο που έχω να σου πω είναι το εξής: Αν όντως πιστεύεις αυτό που λές θέλω να μου πείς πως ακριβώς θα γίνει το οτιδήποτε σε αυτό το χώρο που να ικανοποιεί την ιδεολογία σου; Θα το κάνει η ερασιτεχνική από μόνο της; Με τί χρήματα; Θα τη βοηθήσει το κράτος; Με τί χρήματα; Απλά δε θέλεις το γήπεδο γιατί απλά δε γουστάρεις την ΑΕΚ ή τον ιδιοκτήτη της και όλα αυτά είναι ο τρόπος σου να πιαστείς από τα μαλλιά σου. Άλλωστε και στην απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με το παραχωρητήριο. Άλλωστε δε κατάλαβα, είναι κάτι κακό για την ερασιτεχνική να έχει κάποια έσοδα από το καινούργιο γήπεδο μήπως και αναπτυχθούν τα υπόλοιπα τμήματα; Γιατί οποιοσδήποτε άλλος τρόπος να εκμεταλευτεί τον χώρο απαιτεί χρήματα, πολλά χρήματα. Που είναι το κακό να παραχωρηθεί ο χώρος για εκμετάλευση για κάποια χρόνια με αντάλλαγμα την κατασκευή του γηπέδου;

      Διαγραφή
    4. Στη τελική ξέρω ότι δε πρόκειτε να σε πετύχω πουθενά. Ακόμα και σε αυτό που αναφέρεις για το “Στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο Μελ. βλέπω μόνο μεγαλοιδεατισμό” μου μένει η απορία τι δε θα ήταν μεγαλοιδεατισμός για σένα; Να φτιάχτεί το σχέδιο του Γρανήτσα; Γιατί σε εκείνο το σχέδιο υπήρχαν πραγματικές αντιδράσει από τους κατοίκους (161 τότε). Πλέον έχουν μείνει 17 από τους οποίους μόνο κάποιοι είναι Φιλαδελφιωτες. Ανήκεις λοιπόν σε μία μειωψηφία η οποία δε θέλει να γίνεται τίποτα. Δε την νοιάζει πραγματικά για το πως θα είναι το γήπεδο της ΑΕΚ απλά γιατί δε γουστάρεις την ΑΕΚ ή τον κάθε ιδιοκτήτη της ή και τα δύο και κρύβεσαι πίσω από πολύ ρηχά επιχειρήματα τα οποία όπως βλέπεις από την απάντηση μου δε σηκώνουν της οποιασδήποτε ανάλυσης αφού καταρέουν αμέσως. Αν θέλεις καλύτερο μέλλον για το γιό σου μάθε να πολεμάς τα προβλήματα στη ρίζα τους.
      Για τον όρο “αριστερισμού” που χρησιμοποίησες μου κάνει εντύπωση. Εγώ δε χρησιμοποίησα καθόλου αυτό τον όρο, σε περιέγραψα έτσι αλλά δε χρησιμοποίησα αυτό τον όρο. Εσύ όμως το έπιασες στον αέρα τον χαρακτηρισμό πράγμα που μου λέει ότι μάλλον σε έχουν χαρακτηρήσει πολλές φορές έτσι. Επομένως δε κρατάς την ιδιότητα του γένημα-θρέμα Φιλαδελφειώτη αλλά αυτή του Αριστεριστή παρά τα όσα ισχυρίζεσαι.

      Επίσης δεν είμαι πελάτης καμιάς ΠΑΕ έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Είμαι φαν του ποδοσφαίρου και για χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά αυτό το πράγμα δε με ελκύει. Δε θα σταματήσω να ζητάω καλύτερο ποδόσφαιρο που θα κάνει εμένα και όλλους οικογενειάρχες να γυρίσουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους και αυτό απέναντι σε κάποιους σαν και εσένα που θέλουν την στασιμότητα, την ανομία και το χάος που επικρατεί τώρα για να μπορούν να προμοτέρουν την ιδεολογία τους με περισσότερη ευκολία

      Διαγραφή
  23. Το γήπεδο το θέλει η πλειοψηφία των δημοτών της πόλης για αυτό και θα γίνει. Τον πρώτο γύρο των εκλογών η μόνη παράταξη που έλεγε ναι μεν αλλά πήρε 18% και οι υπολοιπες που έλεγαν ναι πάνω απο 75%. ΤΟ δεύτερο γύρο που το δίλημμα ήταν Τομπυ ΄όχι Τόμπυ νίκησε το όχι Τόμπυ και αυτό οριακά. Αυτά για να ξέρου,ε τι λέμε και να μην παραμυθιάζουμε. Απόδειξη οι μόλις 131 την πρώτη φορά και οι 17 τη δεύτερη που ούτε καν οι μισοι ήταν απο την πόλη. Το σανό λοιπόν δεν το πουλάει ο Μελισσανίδης που έχει ήδη ένα Νόμο, μια αποφαση του ΣτΕ, και κάτι αποφάσεις απο υπουργεία και Περιφέρειες στην πλάτη αλλά όλοι εκείνοι που παλέυουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ανώνυμος12 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:43 μ.μ.
    Κι εγώ στην τελική τι μπορώ να κάνω για να σε πείσω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα δεν είναι ούτε η ΑΕΚ. Όπως δεν είναι ούτε ο ΟΣΦΠ, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο ΠΑΟ ούτε καμία Ανώνυμη Εταιρεία.

    Το πρόβλημά μου είναι συνολικό με την ΚΑΚΙΣΤΗ βιομηχανία του ποδοσφαιρικού θεάματος στην Ελλάδα. Που δεν είναι καν βιομηχανία δηλαδή αλλά τριτοκοσμικού τύπου μικροβιοτεχνία του δρόμου σε παράδρομο στη Μπογκοτά. Μια ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ που λερώνει απ' όπου κι αν την πιάσεις.

    Έχει τ' @ρχίδι@ η εκάστοτε εξουσία να πει διαλύονται ομάδες που έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι όμως; Εκεί σε θέλω. Από που κι ως που θα πρέπει οι πελάτες μιας Ανώνυμης Εταιρείας να αποτελούν στρατό και μοχλό πίεσης προς της εκάστοτε εξουσία με βάση το λεγόμενο "πολιτικό κόστος" που μεταφράζεται σε ψήφους.
    Πάνε για παράδειγμα οι συνάδελφοί σου γάβροι και κρεμάνε προειδοποιητικό πανώ «Κάτω τα χέρια απο τον Ολυμπιακό» στο ενδεχόμενο ότι θα διωχθεί ποινικά ο Πρόεδρος της ομάδας τους. Ταυτίζονται με τον επιχειρηματία που κονομάει απ' την ομάδα-εταιρεία. Το ίδιο κι εσύ. Δεν πα να μην έχει ΑΦΜ ο Τιγράν. Υποσχέθηκε το ναό τέλος! Από που ρε φίλε το υποσχέθηκε όμως? Από τα δικά του λεφτά? Γιατί ο λεφτάς και αρχιΑΕΚάρχης θέλει ως προυπόθεση να ξεκινήσει το έργο τα 20 μύρια της περιφέρειας (δηλαδή όλων μας).

    Στα γράφω γιατί πιστεύω ότι έχεις νοημοσύνη και δεν είσαι πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου ξαναναλέω λοιπόν, σε αυτό συμφωνώ μαζί σου στο θέμα των χρημάτων από την περιφέρεια. Αν δε πρόκειτε για χρήματα κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος τα οποία αν δε τα πάρεις δε τα ξαναβλέπεις και πρόκειτε για χρήματα της περιφέρειας που μπορούν να διατεθούν otherwise τότε ναι. Να μή δωθούν τα 20 εκατομύρια και να δούμε και στην πράξη αν ο Μελησσανίδης θα κάνει αυτά που υπόσχεται. Σε όλα τα υπόλοιπα διαφωνώ.

      Έχεις κάθε δικαίομα λοιπόν να ζητάς να μη δωθούν τα χρήματα από την περιφέρεια αλλά όταν χρησιμοποιείς τα αβάσιμα επιχειρήματα Βασιλόπουλου/Καμπούρη δείχνεις ότι το πρόβλημα σου είναι η ΑΕΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα επιχειρήματα έχουν καταπέσει στο ΣτΕ αλλά και από την κοινή λογική. Το γήπεδο θα είναι κάτι καλό για την Φιλαδέλφεια και μακάρι να γίνει χωρίς να δώσει δεκάρα η περιφέρεια. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γυρίσουν οι οικογένειες στα γήπεδα (είναι κάτι απίστευτο να το βλέπεις στις άλλες χώρες, πήγα σε ένα αγώνα ραγκμπι και έπαθα πλάκα με την ατμόσφαιρα και τις υπηρεσίες που προσφαίρονται κατά τη διάρκεια των αγώνων) και πιστεύω ότι τα καινούργια γήπεδα θα βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθηνση.

      Είναι κρίμα να σε παρασύρουν τύποι με "περίεργο" το λιγότερο παρελθόν και ιστορία όπως ο Καμπούρης σε μία αναχρονιστική και ψευδή επιχειρηματολογία. Στο κάτω κάτω ποιός νομίζεις ότι υποσχέθηκε τα 20 μύρια για το γήπεδο και γιατί? Το είπες και μόνος σου, πρόκειτε για ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στο μέλλον μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Αν διαβάσεις όλα τα σχόλιά μου θα καταλάβεις ίσως (είναι λίγο δύσκολο λόγο του ότι γράφω σαν ανώνυμος) ότι δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ τι κάνει ο μελησσανίδης ή ο κάθε μελισσανίδης αλλά το να μην εμποδιστεί το έργο του γηπέδου για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές επιθυμίες κάποιον έναντι κάποιων άλλων. Τέλος.

      Υ.Γ.: Ίσως θα έπρεπε να σταματήσω να γράφω σαν ανώνυμος, σε λίγο καιρό θα δημοσιεύσω στο Youtube ένα science/education theme channel οπότε θα αρχίσω να χρησιμοποιώ εκείνο το λογαριασμό για τα σχόλιά μου.

      Διαγραφή