.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ... ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΥ





Σχεδόν 76 χρόνια από τότε που ο Λέον Τρότσκι δολοφονήθηκε στο Μεξικό, με εντολή του Στάλιν, ο ρώσος επαναστάτης επιστρέφει για να στοιχειώσει το βρετανικό Εργατικό Κόμμα μέσα στην μπόρα που έφερε το Brexit. 

 
Οι Εργατικοί έχουν περιπέσει σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει γνωρίσει το κόμμα τους στα 116 χρόνια ιστορίας του μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος ζήτησαν να αρθεί η εμπιστοσύνη από το πρόσωπο του αριστερογενούς αρχηγού Τζέρεμι Κόρμπιν.

Λιγότερο από ένα χρόνο στην ηγεσία του κόμματος, ο Κόρμπιν δέχεται κριτική ότι έκανε μια ανιαρή καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και ήταν αναποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των Συντηρητικών.

Ωστόσο, η απόφαση για το μέλλον του αρχηγού βρίσκεται στα χέρια των μελών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και περίπου 100.000 νέα μέλη που εγγράφηκαν στο κόμμα φέτος. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αυτοί στηρίζουν Κόρμπιν.

 
Ο δεύτερος τη τάξει στο κόμμα, Τομ Ουότσον, που έχει προσπαθήσει να πείσει τον Κόρμπιν να παραιτηθεί, σήκωσε τους τόνους της κριτικής λέγοντας πως πολλά από τα νέα μέλη είναι τροτσκιστές και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κόμμα ως όχημα για επανάσταση.

Από την άλλη, το κίνημα βάσης Momentum, που στηρίζεται από τον Κόρμπιν, διαψεύδει τον Ουότσον κάνοντας λόγο για θεωρίες συνομωσίας.

«Δεν υπάρχει επιστροφή του φαντάσματος του Τρότσκι» λέει στο Reuters μία από τις κυρίαρχες μορφές του κινήματος, ο Τζον Λάνσμαν.

«Η είσοδος στο Εργατικό Κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως νέων, που δεν είχαν ως τώρα καμία σχέση με τα κόμματα, σημαίνει ότι ο τροτσκισμός δεν ήταν ποτέ πιο άσχετος με την βρετανική πολιτική» λέει ο ίδιος.


πηγή: .iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου