.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

100.000.000 USD πήρε ο Μελισσανίδης από την Aegean Marine Petroleum 100.000.000 USD έβαλε ένα μήνα μετά στην εταιρία ο φίλος και συνεργάτης του Πήτερ Γεωργιόπουλος

Ανανεώθηκαν δάνεια ύψους 1.500.000.000 USD 


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:

Στηρίζουν την Aegean Marine οι πιστωτές της μετά το deal των 100 εκατ. ευρώ – Τι θα γίνει με τα δάνεια




By Ιάσων Στατήρης

Οι ανακατατάξεις στη μετοχική σύνθεση της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα τους πιστωτές της, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη την ανανέωση δύο διευκολύνσεων ανανεώσιμων πιστώσεων  (revolving credit facilities) συνολικού ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόλις λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση του deal των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αναδεικνύεται σε βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Aegean Marine Petroleum ανακοίνωσε χθες την ανανέωση μίας πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 1 δις δολαρίων με επικεφαλής την τράπεζα ABN Amro, ενώ συμμετέχουν και τράπεζες όπως οι BNP Paribas, ING Bank, Societe Generale, Credit Suisse, καθώς και η Εθνική Τράπεζα.  Ανακοίνωσε επίσης την ανανέωση μίας άλλης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της επί αμερικανικού εδάφους, με επικεφαλής επίσης την ABN Amro, ενώ συμμετέχουν και οι BNP Paribas, ING, NATIXIS, Societe Generale και Macquarie.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι τράπεζες που συμμετείχαν στις αρχικές διευκολύνσεις επέλεξαν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη στην εταιρεία, η οποία στις 15 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, δηλαδή το ποσοστό της τάξεως του 22%, που ανήκε στον ιδρυτή της, εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Έτσι, πλέον βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος.

Όπως μετέδιδε τότε το mononews.gr, ο ιδρυτής της Aegean Marine είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρούσε από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης της ναυτιλιακής, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Την ίδια στιγμή, η Aegean Marine είχε ανακοινώσει ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου είχε εγκρίνει την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην επαναγορά των μετοχών αυτών συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων και οι οποίες ανήκαν στον ιδρυτή της.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας με τους δανειστές μας, καθώς πιστεύουμε ότι παρέχει στην Aegean άφθονη οικονομική ευελιξία για να συνεχίσουμε να φέρνουμε σε πέρας τη στρατηγική μας», δήλωσε για την ανανέωση των πιστωτικών διευκολύνσεων ο πρόεδρος της εταιρείας, Νικόλας Ταβλάριος.

1 σχόλιο:

  1. "Έτσι, πλέον βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος."

    Κάνε μας πάλι μια οικονομική ανάλυση Καμπούρη. Διψάμε για γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή