.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Σε αναμονή απάντησης από τη Περιφέρεια

Δημοσιεύματα του οπαδικού τύπου της ΑΕΚ, συνεχίζουν να... προχωρούν τις εξελίξεις, σχετικά με το γήπεδο Μελισσανίδη. Εμείς έχουμε απευθύνει ερώτημα στο γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σχετικά με τις πληροφορίες μας, ότι το τμήμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, έχει λάβει εντολή να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη του γηπέδου. Δεν απάντησαν άμεσα, ούτε δεσμεύτηκαν ποιος και πότε θα απαντήσει. Όποτε το κάνουν, θα σας ενημερώσουμε σχετικά. 

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com: 

 

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το γήπεδο της ΑΕΚ

Η διαδικασία με την οποία η Ένωση θα εξασφαλίσει και την τελευταία έγκριση για την έκδοση της άδειας για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς»

Έπειτα από μια μακρά περίοδο απραξίας είναι γεγονός ότι ότι μέσα στο καλοκαίρι το θέμα της έκδοσης της άδειας δόμησης για την «Αγιά Σοφιά» πήρε πραγματικά τον δρόμο του, με την ΑΕΚ να έχει συνεχή συνεργασία με το ΥΠΑΠΕΝ και τις διαδικασίες να προχωρούν με τον ρυθμό που θα έπρεπε να υπάρχει στη συγκεκριμένη υπόθεση εξ αρχής.

Επί της ουσίας, η σημαντικότερη εκκρεμότητα που υπάρχει (από τη στιγμή που δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα η υψομετρική μελέτη) για να βγει η άδεια, είναι να «περάσει» ο φάκελος της ΑΕΚ από «αρχιτεκτονική έγκριση». Με τον Ν. 4030/11 συγκροτήθηκαν Συμβούλια Αρχιτεκτονικής ανά περιφερειακή ενότητα, τα οποία καλούνται μεταξύ άλλων να γνωμοδοτούν: «Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή γήπεδα, που βρίσκονται σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε ιερούς ναούς, ιερές μονές, παρεκκλήσια και ειδικά κτίρια».

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ο φάκελος του γηπέδου της ΑΕΚ αναμένεται να εξεταστεί απ' ευθείας (καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο) από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο συγκροτείται και λειτουργεί υπό την επίβλεψη του ΥΠΑΠΕΝ. Η σύνθεσή του είναι εννεαμελής και αποτελείται από στελέχη του υπουργείου και ακαδημαϊκούς.

Στην παρούσα φάση η ΑΕΚ περιμένει την συγκρότηση του εν λόγω συμβουλίου μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να οριστεί και πότε θα εξεταστεί ο φάκελός της – πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση του φακέλου δεν γίνεται μέσω απλής υποβολής, αλλά με παρουσία του ενδιαφερόμενου (Δικέφαλος 1924) και αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου, ενώ η απόφαση εκδίδεται άμεσα.

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που οι άνθρωποι της Ένωσης έκαναν ό,τι μπορούσαν το τελευταίο διάστημα στις συναντήσεις τους με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΠΕΝ για να τρέξουν όλα τα διαδικαστικά θέματα που εκκρεμούσαν, ήταν για να προλάβουν να καταθέσουν τον φάκελο στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής μετά το καλοκαίρι, κάτι που όλα δείχνουν ότι και θα γίνει.

Παράλληλα, όμως, όλο αυτό τον καιρό οι ιθύνοντες της ΑΕΚ και τα στελέχη του Υπουργείου «δουλεύουν» και όλες τις άλλες λεπτομέρειες του φακέλου για την «Αγιά Σοφιά» που απομένουν, προκειμένου μόλις «περάσει» το έργο από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, να είναι όλα έτοιμα για την έκδοση της άδειας. Και ταυτόχρονα, γίνονται προχωρημένες επαφές με την Περιφέρεια, ώστε να προχωρήσει παράλληλα και το ζήτημα της υπογειοποίησης.

Είναι γεγονός ότι ίσως και για πρώτη φορά από την έναρξη αυτής της προσπάθειας -που αποδείχθηκε πολύ πιο χρονοβόρα απ' όσο θα έπρεπε και με πολλά περισσότερα εμπόδια από τα εύκολα και αναμενόμενα- στην ΑΕΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι τα πράγματα κυλούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε...

1 σχόλιο:

  1. Ναι περίμενε...Αλλά δεν θα λέγεται απάντηση αλλά φάπα!Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή