.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

"Λάδι" ο Βγενόπουλος, στοχοποιούν αναρχικό για την τραγωδία της Marfin τον Μάη του 2010

Του Γ. Γ.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές –που δεν προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι- ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας MARFIN με τα τρία θύματα, καθώς και για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ϊανός» γεγονότα που είχαν εξελιχθεί κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο τον Μάη του 2010.

Στην πρώτη περίπτωση, στον εμπρησμό της τράπεζας δηλαδή, κατηγορούμενος βρίσκεται ο αναρχικός Θοδωρής Σίψας και στην δεύτερη ο  Παύλος Αντρέεβ.
Εμείς ρισκάρουμε να κάνουμε την εκτίμηση ότι στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία θα καταπέσει –όπως τόσες φορές στο παρελθόν- άλλη μια ασφαλίτικη σκευωρία.



Και αυτό δεν το ισχυριζόμαστε αυθαίρετα. Οποιος διαβάσει το κείμενο της Κατερίνας Κατή (ΕτΣ 14/10/2013) αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες κατηγορίες  (υπάρχουν δύο καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι συσχετίζοντας φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες αυτοπτών κατέληξαν ότι ο κατηγορούμενος «προσομοιάζει» με αυτόν που πέταξε τη μολότοφ μέσα στην τράπεζα, ενώ στην πορεία και σύμφωνα με δημοσίευμα του indymedia παρουσιάστηκε «ένα ανώνυμο και πλήρως ασυνάρτητο σημείωμα που απέστειλε “πολίτης” στην αστυνομία και του καταλογίζει όχι μόνο την Marfin, αλλά και “τις μολότοφ στην Κερατέα”, αναδεικνύει την πλήρως γελοία και σαθρή βάση πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί το κατηγορητήριο. Αναδεικνύει, επίσης, τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους διώκεται ο Θοδωρής Σίψας»), δεν μπορεί να σταθούν σε ένα ποινικό δικαστήριο, όσο στημένο και να είναι.

Σημειώστε τώρα και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες "λεπτομέρειες". Όταν ο ιδιοκτήτης της Μαρφίν εμφανίζεται προκλητικότατα και επισκέπτεται το υποκατάστημα της τράπεζας με τους τρεις νεκρούς ο συγκεντρωμένος κόσμος αντιλαμβανόμενος το ποιος πραγματικά είναι υπεύθυνος γ’ αυτό το τραγικό περιστατικό τον υποδέχεται με συνθήματα όπως: «αλήτη», «κλέφτη», «λαμόγιο», «δολοφόνο», «καριόλη»

Με δεδομένο. όμως, ότι αυτός ο καπιταλιστής έχει χώσει πολύ χρήμα, σε δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για να του φτιάχνουν σε μόνιμη βάση την αγιογραφία του. (Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα του «Ιού»), όσες σχετικές καταγγελίες είδαν το φως σχετικά με τις εγκληματικές ευθύνες του πλουτοκράτη για τον θάνατο των εργαζόμενων του, τις έφαγε το σκοτάδι.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την κατάθεση της Αναστασίας Παπαθανασοπούλου της αδελφής της εγκύου γυναίκας που κάηκε, και η οποία ήταν καταπέλτης για την εργοδοσία της τράπεζας. Την κατάγγειλε ανοιχτά ότι τα θύματα είχαν αυτή την τύχη γιατί ότι το «κτήριο ήταν μια ποντικοπαγίδα», κάνοντας αναφορά για «εγκληματικές παραλήψεις των υπευθύνων της τράπεζας».

Ποιο συγκλονιστική ήταν η δημοσιοποίηση επιστολής εργαζόμενου στην Marfin η οποία αιτιολογεί με στοιχεία γιατί «με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοί μου. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο».

Και κάτι τελευταίο με ιδιαίτερη σημασία όμως. Απευθύνεται σε όσους έσπευσαν να αποδώσουν την ρίψη μολότοφ στην τράπεζα σε άτομα του αναρχικού χώρου. Ας φέρουν στην μνήμη τους ένα περασμένο δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" που έμεινε εντελώς αναπάντητο kai που ουσιαστικά μας λέει ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των τριών ατόμων στην τράπεζα Marfin ήταν ασφαλίτες προβοκάτορες!!!! 

Επίσης διαβάζοντας την κατάπτυστη επιστολή (εδώ από το «Βήμα») που έστειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος προς τους εργαζόμενους της Marfin, θέλοντας να δικαιολογήσει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά.

Γράφει, λοιπόν, ανάμεσα στ’ άλλα ο πλουτοκράτης: «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"».

Κι αν ισχύει αυτό, τι είδους «ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ» ήταν αυτές; Ποιο ήταν το «ειδικό εύφλεκτο υλικό» που αδειάστηκε από το μπιτόνι;

Και επειδή αυτά που έγραφε ο Βγενόπουλος, στην ανακοίνωση του, πιθανόν δεν τα έβγαλε απ’ το μυαλό του αλλά τα πληροφορήθηκε από τους μπάτσους –αυτό μπορεί να υποθέσουμε βάσιμα- θα θέλαμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο το ερώτημα μας. Μήπως το συγκεκριμένο υλικό θεωρείτε «διαβαθμισμένο» που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας;  

Ποτέ και πουθενά δεν έχει αποδειχθεί οι αναρχικοί να χρησιμοποιούν τέτοιες "ειδικές μολότοφ". Γιατί αυτή η τοποθέτηση Βγενόπουλου πέρασε εντελώς απαρατήρητη και δεν υπήρξε ο παραμικρός σχολιασμός από τα ΜΜΕ; 

     


πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου