.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πανικός στο «σύστημα Γατούλη»

Και να θέλει κανείς να το αποσυσχετίσει, δεν μπορεί. Την Τρίτη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κόντρας» το αποκαλυπτικό άρθρο-ρεπορτάζ με τον τίτλο «Υψόμετρα από το Δήμο ζητάει ξανά ο Μελισσανίδης», την Παρασκευή η έντυπη ναυαρχίδα του «συστήματος Γατούλη» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο… φωτιά: «Δόξα σοι ο θεός! - Εγκρίθηκε η μελέτη της υπογειοποίησης - Ενα χρόνο μετά (13/10/2015) από τη συνάντηση Δούρου-Μελισσανίδη και το περίφημο “Δούρου-Αρένα“, η δέσμευση της Περιφέρειας έγινε πράξη και εστάλη υπογργραμμένη στον Δήμο (που την είχε ζητήσει από τον Νοέμβρη του 2014), η Μελέτη για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενός τμήματος της Φωκών».


Με την πεποίθηση ότι απευθύνονται σε Χαχόλους και θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την αποκάλυψη της «Κόντρας», ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έχει απευθυνθεί και πάλι στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τη μελέτη Υψομέτρων και επομένως τα παπαγαλάκια έλεγαν ψέματα όταν ισχυρίζονταν ότι το ζήτημα της Υψομετρικής Μελέτης λύθηκε με παράκαμψη του δήμου, γυρίζουν την κουβέντα αλλού, εν γνώσει τους ότι επιβεβαιώνουν  πλήρως το ρεπορτάζ μας.

Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια ότι «εγκρίθηκε η μελέτη υπογειοποίησης», όπως έγραψαν τα παπαγαλάκια, αυτό σημαίνει ότι δεν πήραν υψόμετρα παρακάμπτοντας το δήμο, αλλά ότι απευθύνθηκαν και πάλι στο δήμο ικανοποιώντας ένα από τα προαπαιτούμενα που τους είχε θέσει τον Οκτώβρη του 2014. Αρα, επιβεβαιώνουν ότι καλώς δεν τους ενέκρινε την Υψομετρική Μελέτη ο δήμος και ότι τόσον καιρό τώρα ενεργούν σαν προβοκάτορες-γκεμπελίσκοι, καταγγέλλοντας το δήμο ότι σαμποτάρει το θεόπνευστο έργο της «Αγιασοφιάς».

Ομως, αυτό που κατατέθηκε στο δήμο δεν είναι η μελέτη, αλλά η προμελέτη της υπογειοποίησης. Εχουμε στα χέρια μας το έγγραφο της περιφέρειας (δείτε φωτογραφία), που υπογράφεται από τον αν. προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, τοπογράφο μηχανικό Κωνσταντίνο Φλώρο. Από άποψη ουσίας, το συγκεκριμένο έγγραφο μας επαναφέρει στο Σεπτέμβρη του 2014. Αναφέρει: «Η μελέτη του έργου της υπογειοποίησης και ανακατασκευής της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου εκπονείται από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο σε δυο στάδια -προμελέτη και οριστική μελέτη- με τις διαδικασίες του άρθρου 2Α του Ν. 3316/2005. Η προμελέτη έχει παραληφθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το από 17/9/2014 Πρακτικό της επιτροπής που ορίστηκε…».

Μετά από δύο χρόνια, λοιπόν, η περιφέρεια ξαναστέλνει στο δήμο την ίδια προμελέτη! Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει μια… καινούργια ανακάλυψη. Η τελευταία παράγραφος του εγγράφου αναφέρει: «Κατά συνέπεια με την έγκριση της προμελέτης έχουν καθοριστεί τα υψόμετρα της οδού και η οριστική μελέτη του έργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια“ θα εγκριθεί και παραληφθεί μετά την οριστικοποίηση των υψομέτρων κατασκευής του γηπέδου με την έκδοση της οικοδομικής άδειας».

Σε απλά ελληνικά, λένε στο δήμο: εσύ θα εγκρίνεις την Υψομετρική Μελέτη του Μελισσανίδη με βάση την προμελέτη της υπογειοποίησης, ο Μελισσανίδης θα πάρει την άδεια και μετά θα κάνουμε εμείς την οριστική μελέτη. Ωπα, ρε δουρόμαγκες! Σας πήρε δυο χρόνια για να τ' ανακαλύψετε αυτό; Αφού η προμελέτη έχει εγκριθεί από το Σεπτέμβρη του 2014, γιατί δεν είπατε από τότε στο δήμο -που ζητούσε την οριστική μελέτη- ότι δεν έχει δίκιο; Εδώ υπάρχει ολόκληρη αλληλογραφία των ανθρώπων του Μελισσανίδη (Dimand και «Δικέφαλος 1924») με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι το Φλεβάρη του 2015  (έχουμε όλα τα έγγραφα), στην οποία ποτέ οι άνθρωποι του Μελισσανίδη δεν υποστήριξαν ότι η προμελέτη είναι αρκετή για να τους δώσει ο δήμος υψόμετρα. Το τελευταίο έγγραφο αυτής της αλληλογραφίας υπογράφεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ι. Καλαμπόκη (αρ. πρωτ. 2160/6-2-2015) και αναφέρει ότι η «υπ' αρ. 162/2014 απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΑΔΑ: ΒΙΗΔ7Λ7 – ΜΝ4), δεν αποτελεί έγκριση οριστικής μελέτης».

Εκτοτε, όλοι μουγκάθηκαν. Δε βγήκε κάποια από τις… μηχανικάρες του Μελισσανίδη να πει στον αντιδήμαρχο «τι λες, ρε Καλαμπόκη;». Δεν έστειλε κάποιο έγγραφο η περιφέρεια για να πει στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ότι η προμελέτη είναι υπεραρκετή για να δώσει υψόμετρα. Το λέει τώρα, δυο χρόνια μετά, και είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί μια ακόμα αθλιότητα, ένα ακόμα αίσχος της διοίκησης Δούρου, που αβαντάρει τον Μελισσανίδη, με στόχο να του επιτρέψει να στοχοποιήσει το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ως σαμποταριστή της «Αγιασοφιάς» και μάλιστα ως παρανομούντα.

Περιττεύει να πούμε ότι ο δήμος (που κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψει το φάκελο στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, διότι δε νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως κύριος του έργου ούτε ως δυνάμει κύριος του έργου), δεν πρέπει να κάνει εκατοστό πίσω από τις προϋποθέσεις που έθεσε (που δεν εξαντλούνται μόνο στην έγκριση της οριστικής μελέτης υπογειοποίησης).

ΥΓ1. Προειδοποιούμε τη ΔΑΟΚΑ (που έτσι κι αλλιώς έχει το πρόβλημα της μη νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ) να μην τολμήσει να βάλει στο φάκελο Μελέτη Υψομέτρων «μαϊμού», στηριγμένη στην προμελέτη της υπογειοποίησης, κατά παράκαμψη του δήμου.

ΥΓ2. Στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε, εντελώς στα ξεκούδουνα, ο ιδιοκτήτης της Dimand Δ. Ανδριόπουλος για να πει ότι το γήπεδο έχει… καταντήσει φετίχ, κι ότι δεν πρόκειται να χτιστεί αν δε συνεργαστεί ο δήμος. Δύο τινά συμβαίνουν: ή ο Ανδριόπουλος «ψυλλιάζεται» ότι ο Μελισσανίδης τον προορίζει για αποδιοπομπαίο τράγο και ετοιμάζει «ηρωική έξοδο» ή οι δυο τους βρίσκονται σε συνεννόηση με στόχο να ασκήσουν πίεση πάνω στη διοίκηση Βασιλόπουλου και να την αναγκάσουν να τους εγκρίνει τα Υψόμετρα. Γι' αυτό και απαιτούνται καθαρές κουβέντες από τη δημοτική αρχή, όπως ορίζει η ίδια η αστική νομιμότητα.

YΓ3. Προς τους άσπονδους φίλους μας του aek-watch: προς τι τα νευράκια; Εκτός αν είναι για ξεκάρφωμα, οπότε πάσο… Θα θέλαμε να σας πούμε πολλά, όμως ο χώρος δεν το επιτρέπει.

1. Οταν λέγαμε ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ έβαλε πάγο στα σχέδια του Μελισσανίδη, το εννοούσαμε και εξακολουθούμε να το εννοούμε. Και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος: ακόμα στον πάγο είναι η υπόθεση. Ομως, όπως γνωρίζει κάθε χρήστης της ελληνικής γλώσσας, ό,τι μπαίνει στον πάγο μπορεί να ξεπαγώσει και να γίνει… φρέσκο και λαχταριστό.  Οχι μόνο τα χταπόδια και τα ψάρια στις ψαροταβέρνες, αλλά και διάφορες παράνομες ρυθμίσεις. Κι επειδή εμείς έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε (ελπίζουμε η λέξη να μην σας είναι εντελώς ξένη), γι' αυτό προειδοποιούσαμε και εξακολουθούμε να προειδοποιούμε. Θέλουμε η υπόθεση να ξεπαγώσει και να πεταχτεί στα σκουπίδια. Και βέβαια, η άποψή μας δε σχετίζεται με την εκκρεμούσα δικαστική προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά της γενικής συνέλευσης-παρωδία και της σύμβασης παραχώρησης. Είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Είναι ζήτημα αρχών η τήρηση των κανόνων  της χρηστής διοίκησης, που επιβάλλουν την αποχή των δημόσιων υπηρεσιών από κάθε πράξη ή κρίση ή γνωμάτευση, όταν υπάρχει εκκρεμής δίκη (ξέρετε, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση). Ομως, ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης, ο νόμος είναι  σαφής: η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν μπορεί να μεταβιβάσει το οικόπεδο ιδιοκτησίας του κράτους στην εταιρία του Μελισσανίδη. Κι επειδή τα ματάκια μας έχουν δει τερατουργήματα (όχι μόνο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου), επαγρυπνούμε, προειδοποιούμε και αγωνιζόμαστε.

2. Ακούσαμε κι εμείς τη συνέντευξη του κ. Ερτσου. Δεν λέει ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αλλά ότι θα απευθυνθεί. Εκτίμησή του είναι αυτό (όχι αβάσιμη, αλλά πάντως εκτίμηση). Το Αυτοτελές Τμήμα έχει νέα προϊσταμένη (η προηγούμενη συνταξιοδοτήθηκε), ενώ η εισηγήτρια της υπόθεσης απουσιάζει σε άδεια (επιστρέφει τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη). Δεν υπάρχει, λοιπόν, απόφαση προσφυγής στο ΝΣΚ προκειμένου να γνωματεύσει σχετικά. Αν υπάρξει τέτοια απόφαση, να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε από εμάς. Stay tuned…


ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

1 σχόλιο:

  1. Υ.Γ. Μες την τρελή χαρά τους για τις παλινωδίες του Μελισσανίδη και την κατάθεση της αίτησης στον Δήμο για τα υψομετρικά οι «εξεγερμένοι» έχασαν την μπάλα (το μέτρο) και γράφουν διασκεδαστικές χαζομάρες που δείχνουν το κόμπλεξ τους απέναντι στην Α.Ε.Κ. Δεν έχει νόημα να τους απαντήσουμε στις μπηχτές τους. Το πολύ-πολύ να τους παραπέμψουμε στην σελίδα μας «ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ» και στην κατηγορία «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ («ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.») και εκεί θα βρούν τα πάντα για το γήπεδο.

    Θα βρούν για παράδειγμα για ποιο λόγο δεν επιστράφηκε η αίτηση και δόθηκε αριθμός πρωτοκόλλου σε κενό περιεχομένου φάκελο. Θα βρούν όλο το κείμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου του 2015 για το οποίο λανθασμένα (ή προβοκατόρικα;) πανηγύριζαν ότι «έβαζε πάγο» στο «σχέδιο Μελισσανίδη» (ενώ δεν έπαιρνε καμία θέση ο συντάκτης του, απλά ζητούσε και άλλα χαρτιά). Θα βρούν κείμενα μας για το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο, αλλά και για τα υψομετρικά.

    Γι’ αυτό επειδή εμείς είχαμε εγκαίρως ενημερώσει και πάρει θέση σχετικά με κάθε όψη του γηπεδικού ζητήματος, καλά θα κάνουν να τα διαβάσουν μπας και ξεστραβωθούν (που λέει και η μάνα μου) και ν’ αφήσουν τις ειρωνείες.

    Όσο για την χρήση του επίθετου «άσπονδος» καλά θα κάνουν να μην το χρησιμοποιούν αδιακρίτως γιατί το μόνο που κάνουν είναι να διαφημίζουν την αμάθεια τους. Το «άσπονδος» αναφέρεται σ’ αυτούς που δεν είχαν προσφέρει σπονδές στους Θεούς προκειμένου να επισφραγίσουν έτσι την υπογραφή (και άρα την τήρηση) μιας συθνθήκης/συμφωνίας. Γι’ αυτό και προκειμένου να «λυθεί» μια τέτοια συνθήκη/συμφωνία «λύονταν» οι σπονδές. Εμείς με τους «εξεγερμένους» δεν έχουμε τίποτα κοινό πλήν της ανάδειξης της Αλήθειας (όλης της Αλήθειας), γι’ αυτό και δεν επιθυμούμε να είμαστε μαζί τους ούτε φίλοι ούτε εχθροί (όπως λέει και το τραγούδι).

    (Επειδή όμως από την πολλή τους χαρά τα έχουν χάσει και ειρωνεύονται κάνοντας μας δήθεν μαθήματα, να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το «βάζω πάγο στα σχέδια του Μελισσανίδη» μπορεί να ισχύει μόνο στην περίπτωση που ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα και σταματάνε από κάποια εξέλιξη. Αφού όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει τώρα (πολύ περισσότερο δεν ίσχυε τότε) η έκφραση ήταν και συνεχίζει να είναι λανθασμένη. Άλλωστε το Αυτοτελές Τμήμα ακόμα δεν έχει γνωμοδοτήσει σχετικά, γι’ αυτό και φοβάστε ότι μπορεί να ενδώσει στις πιέσεις να γνωμοδοτήσει θετικά.)

    http://aek-watch.gr/item/1028-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή