.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Υψόμετρα από το Δήμο ζητάει ξανά ο Μελισσανίδης


Στις 21 Σεπτέμβρη, σε όλα τα Μέσα του «συστήματος Μελισσανίδη» διοχετεύθηκε μια «είδηση», την οποία τα παπαγαλάκια δημοσίευσαν με μεγάλη χαρά, διανθίζοντάς την το καθένα με το προσωπικό του «ύφος» (η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί διαφορετικά θα αμαυρωνόταν αυτό που υποδηλώνει η λέξη «ύφος» στο γραπτό ή τον προφορικό λόγο). Αντιγράφουμε από ένα «υπαλληλικό» Μέσο στην τύχη:

Τίτλος: «Εκλεισε» ο φάκελος για την «Αγια-Σοφιά» και απομένει η έγκριση!

Υπότιτλος: Η υψομετρική Μελέτη για την «Αγια-Σοφιά» εντάχθηκε στον φάκελο της άδειας και πλέον απομένει το «πράσινο φως» της έγκρισης.


«Είδηση»: Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του γηπέδου έρχεται η ΑΕΚ, καθώς ο φάκελος για την άδεια είναι πλέον έτοιμος προς έγκριση. Αυτό που έλειπε ήταν η υψομετρική Μελέτη και σύμφωνα με την εφημερίδα «Ωρα» στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Μελέτη εντάχθηκε στον φάκελο της ΑΕΚ. Πλέον ο Δικέφαλος περιμένει να λάβει την τελική έγκριση από την Δ.Ο.Κ.Κ, κάτι που δεν θα αργήσει και ο Οκτώβρης αναμένεται να είναι ο μήνας όπου η ΑΕΚ θα πάρει επιτέλους την πολυπόθητη άδεια. Στη συνέχεια θα απομένει ακόμη ένα βήμα, αυτό της κατάθεσης του φακέλου -που θα έχει εγκριθεί- στην Αρχικτεκτονική Επιτροπή για να ξεκινήσουν αμέσως τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είχαν προηγηθεί άλλα δημοσιεύματα, που έλεγαν πως βρέθηκε τρόπος για να παρακαμφθεί ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που διοικείται από τους… βελζεβούληδες Βασιλόπουλο και σία και δε δίνει την έγκριση για την Υψομετρική Μελέτη. Για παράδειγμα, στις 11 Αυγούστου, η ναυαρχίδα των διαδικτυακών «υπαλληλικών» Μέσων (πιο «υπαλληλικός» πεθαίνεις) ενημέρωνε τους οπαδούς της ΑΕΚ (μπας και αγοράσουν κάνα διαρκείας): «Την ίδια ώρα που ο Δήμος Φιλαδέλφειας συνεχίζει το… παιχνίδι της καθυστέρησης με τη μη παράδοση της υψομετρικής μελέτης, η ΑΕΚ έχει κάνει τις επαφές που πρέπει με στελέχη της Κυβέρνησης και τα μηνύματα που λαμβάνει είναι θετικά. Ερήμην του Δήμου η υψομετρική μελέτη θα μπει τελικά στο φάκελο της άδειας, που προχωράει σημαντικά. Βάσει Νόμου, εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου παρέκαμψαν τον Δήμο που ξεπέρασε κάθε νόμιμο περιθώριο χρόνου και προχωράνε την υψομετρική μελέτη. Με την ένταξη της υψομετρικής μελέτης στο φάκελο θα… ταξιδέψει στη ΔΟΚΚ πληρέστατος και θα απομένει η εξέτασή του για να “ανάψει“ η Κυβέρνηση το πράσινο φως για την έκδοση της άδειας του γηπέδου της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα “τρέχει“ και η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, με την αρχιτεκτονική επιτροπή να δίνει κι αυτή με τη σειρά της το πολυπόθητο “οκ“ στο κλείσιμο του φακέλου. Εν κατακλείδι: φαίνεται πως μετά από καιρό μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση της άδειας που θα επιτρέψει να γίνει η Νέα Φιλαδέλφεια και το οικόπεδο της ΑΕΚ εργοτάξιο, με την Αγιά Σοφιά να παίρνει… σάρκα και οστά. Λίγο ακόμα υπομονή λοιπόν…».

Οπότε, ο οπαδός που καταναλώνει συστηματικά το «σανό» που του προσφέρουν οι «υπάλληλοι», όταν διάβασε ότι ο δήμοε παρακάμφθηκε και ο φάκελος συμπληρώθηκε και με την Υψομετρική Μελέτη, ρούφηξε μια ηδονική γουλιά από τον φραπέ ή τον φρέντο του και αναφώνησε: «Τον γ@@@σε ο Τίγραρος τον Βασιλόπουλο».

Από δω και πέρα, η διήγησή μας θα πάρει κινηματογραφικό χαρακτήρα για να αναδειχτεί το σασπένς της υπόθεσης.

Το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτώβρη, ένας υπάλληλός της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ διάβηκε την κεντρική πύλη του τέως δημαρχείου Νέας Χαλκηδόνας, στη διασταύρωση της λεωφόρου Δεκελείας με την Αχαρνών, που στεγάζει πλέον τις τεχνικές υπηρεσίες του ενοποιημένου δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ανέβηκε στον όροφο που στεγάζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, κατευθύνθηκε στο Πρωτόκολλο και πρωτοκόλλησε ένα έγγραφο, κοιτάζοντας συνεχώς πίσω του, μη τυχόν και υπάρχει κάποιος τρίτος που θα μπορούσε να διαβάσει το περιεχόμενο του εγγράφου ή να πληροφορηθεί την ύπαρξή του και να προσπαθήσει να το πάρει. Δε θα σας βασανίσουμε άλλο. Περνάμε κατευθείαν στο «ζουμί».

Στις 3 Οκτώβρη, δηλαδή σχεδόν δυο βδομάδες μετά από τα πανομοιότυπα πανηγυρικά δημοσιεύματα των «υπαλληλικών» Μέσων, σύμφωνα με τα οποία η Υψομετρική Μελέτη κατατέθηκε στο φάκελο της «Αγιασοφιάς», με παράκαμψη του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» κατέθεσε στο δήμο αίτηση για Υψόμετρα! Είναι η αίτηση που βλέπετε στη φωτογραφία, που έχει το εξής περιεχόμενο:

«Θέμα: Διάθεση στοιχείων υφιστάμενων υψομετρικών μελετών

Για τον σκοπό της σύνταξης των υψομετρικών μελετών των πεζοδρόμων (Ν4277/14) και του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή του νέου κέντρου “Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγία Σοφία“, παρακαλούμε να μας διαθέσετε τα στοιχεία τυχόν, υφιστάμενων υψομετρικών μελετών στην εγγύς περιοχή και συγκεκριμένα των οδών: Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Φωκών, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Σμύρνης, Ιωανίας, Καππαδοκίας, Λυκούργου [και] του συστήματος των πεζοδρόμων που προβλέπονται στην από το 2003 Πολεοδομική Μελέτη “Θέση Μπριτάνια Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας“, ΦΕΚ 738Δ/14-07-2003, μεταξύ των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Ιωνίας, Λυκούργου και της δυτικής όχθης του ρέματος Γιαμπουρλά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή
Για την «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» ΑΕ
Στράτος Νικόλαος
Γενικός Διευθυντής».

Γυρίζουν δυο χρόνια πίσω

Οπως θυμούνται όσοι έχουν ασχοληθεί μ' αυτό το θέμα, στα τέλη Αυγούστου του 2014 η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ υπέβαλε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Υψομετρική Μελέτη, ζητώντας την έγκρισή της. Ο δήμος, αντί να στείλει την εταιρία του Μελισσανίδη από εκεί που ήρθε (διότι δεν είναι κύριος του οικοπέδου), έβαλε τις υπηρεσίες του να ασχοληθούν και να δώσουν μια αναλυτική απάντηση στην εταιρία του Μελισσανίδη. Η Υψομετρική Μελέτη που είχε υποβάλει η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ήταν της πλάκας, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση. Με την απάντηση που (κακώς, όπως είπαμε) έδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ζήτησαν από την εταιρία του Μελισσανίδη να προσκομίσει έναν τεράστιο κατάλογο συμπληρωματικών στοιχείων και κατέληγαν: «Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση των προαναφερθέντων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα εξετάσουν το θέμα των υψομετρικών μελετών και θα τις διαβιβάσουν προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο)».

Δυο χρόνια από τότε, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν έκανε τίποτα για να ανταποκριθεί σ' αυτά που ζητούσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Υπήρξε μια ψευτοαλληλογραφία για μερικούς μήνες, από την οποία έγινε φανερό πως υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, που έχουν να κάνουν με την έγκριση της μελέτης υπογειοποίησης του δρόμου που περνάει μπροστά από το γήπεδο. Αλλά δεν έδειχναν γενικότερα καμιά πρεμούρα να ολοκληρώσουν τη μελέτη οι άνθρωποι του Μελισσανίδη, γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν τα «μπικικίνια» για να χτιστεί το γήπεδο. Εκείνο που ζητούσαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ήταν να παρανομήσουν και να τους εγκρίνουν την Υψομετρική Μελέτη, χωρίς αυτή να πληρεί τις στοιχειώδεις απαιτήσεις που απαιτεί ο νόμος.

Ολο αυτό το διάστημα έδειχναν τον Βασιλόπουλο σαν «διάβολο με κέρατα», που σαμποτάρει το μεγάλο όνειρο της «Αγιασοφιάς». Είχαν ανάγκη να κατασκευάσουν έναν εχθρό για να παραμυθιάζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ο Βασιλόπουλος μπορούσε να τους κλείσει την πόρτα (απολύτως νόμιμα) και δεν το έκανε, αλλά αυτοί τον επιδείκνυαν, αδίστακτα σαν εχθρό.

Αφού, λοιπόν, παραμύθιασαν όσους μπόρεσαν να παραμυθιάσουν, με τελευταίο παραμύθιασμα ότι τάχα η Υψομετρική Μελέτη ετοιμάστηκε (με παράκαμψη του δήμου) και μπήκε στο φάκελο που είναι πανέτοιμος, έρχονται τώρα και ζητούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να τους δώσουν κάποια στοιχεία για να φτιάξουν την Υψομετρική Μελέτη. Μ' άλλα λόγια, γυρίζουν δυο χρόνια πίσω και λένε ότι θα ξεκινήσουν τώρα να κάνουν αυτά που ο δήμος τους ζήτησε τον Οκτώβρη του 2014. Προσέξτε τι αναφέρει η αίτηση: «Για τον σκοπό της σύνταξης των υψομετρικών μελετών». Δηλαδή, τώρα θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη Μελέτη Υψομέτρων όπως απαιτούν οι προδιαγραφές του νόμου και τους ζήτησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου!

Δεν ξέρουμε αν όντως προσπάθησαν να παρακάμψουν το δήμο στο θέμα της Υψομετρικής Μελέτης. Κάποιες πληροφορίες μας λένε πως απευθύνθηκαν στην περιφέρεια, της οποίας οι υπηρεσίες όμως τους έστειλαν ξανά στο δήμο. Γιατί οι αρμοδιότητες είναι καθορισμένες και δεν μπορεί μια υπηρεσία να υποκαταστήσει κάποια άλλη. Ούτε μπορούσαν να προσάψουν στο δήμο κωλυσιεργία (άλλο τι λένε για να παραμυθιάσουν τους οπαδούς). Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ζήτησαν συγκεκριμένα πράγματα και αυτοί δεν τα έκαναν. Ούτε τώρα θα τα κάνουν, όμως θέλουν να δείξουν ότι «κινούνται» αλλά τους σαμποτάρει ο Βασιλόπουλος.

Οπως και να έχει, αυτή τη στιγμή, για να πάρουν έγκριση της Μελέτης Υψομέτρων, έχουν απευθυνθεί και πάλι στον… βελζεβούλη Βασιλόπουλο. Λογικά, πρέπει να πέσει μεγάλο κλάμα στους οπαδούς, εκτός αν τους πουν τώρα ότι ο Βασιλόπουλος είναι… καλός και συνεργάσιμος.

Καμιά συνεργασία

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι το πρόβλημα του Μελισσανίδη δεν είναι ο Βασιλόπουλος. Το πρόβλημα του Μελισσανίδη είναι η αρπακτικότητά του, που δεν εκδηλώνεται μόνο σε βάρος του Αλσους και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΑΕΚ. Γιατί ο μεγαλοκαπιταλιστής αυτός δε θέλει να φτιάξει γήπεδο για την ΑΕΚ, αλλά θέλει να στήσει μια προσωπική του επιχείρηση, που θα έχει ως ναυαρχίδα το γήπεδο και σιγά-σιγά θα επεκταθεί στο Αλσος, το οποίο -όπως απροκάλυπτα είχε πει κάποτε ο ίδιος ο Μελισσανίδης- θέλει να κάνει Μόντε Κάρλο.

Ακόμα κι αν παρέκαμπτε τις απαγορεύσεις της δασικής νομοθεσίας (ευτυχώς ακόμα ισχύουν) για παραπέρα επέκταση της μπίζνας σε βάρος του άλσους, δε θα μπορούσε να χτίσει το γήπεδό του σ' ένα οικόπεδο που εξακολουθεί να ανήκει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και έχει παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, για την ανάπτυξη κοινωφελούς (και μόνο) έργου. Το σωματείο δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει το οικόπεδο σε έναν τρίτο και μάλιστα σε μια ανώνυμη εταιρία που έχει ως σκοπό το κέρδος. Μόνο με μια σκανδαλώδη απόφαση, που θα μοιάζει με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μπορεί να γίνει δεκτή η παραχώρηση του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Οπως είναι γνωστό, το ζήτημα της σύμβασης παραχώρησης, που απέσπασε ο Μελισσανίδης από μια γενική συνέλευση-παρωδία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εκκρεμεί και στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ και ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, καθώς μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ έχουν προσφύγει και κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία και κατά της σύμβασης παραχώρησης αυτής καθαυτής, την οποία θεωρούν παράνομη.

Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λοιπόν, τώρα που η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ προσέφυγε πάλι στις τεχνικές του υπηρεσίες, δεν έχει δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να σταματήσει κάθε συνεργασία με την εν λόγω εταιρία. Συνεργαζόμενος με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας -εκτός των άλλων- πλήττει και τα συμφέροντα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Πάνω απ' όλα, βέβαια, πλήττει τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής και τη σωτηρία του Αλσους. Ομως, ακόμα κι αν μείνουμε στα εντελώς τυπικά, η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου ούτε μπορεί να γίνει, και γι' αυτό δε δικαιούται να ζητά από το δήμο έγκριση μελέτης που σχετίζεται με την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης για ανέγερση γηπέδου.

ΥΓ. Προς τους άσπονδους φίλους μας του aek-watch: Δε θυμόμαστε αν κι εσείς είχατε πειστεί από το μπαράζ της «υπαλληλικής» προπαγάνδας, που ισχυριζόταν ότι, με παράκαμψη του δήμου, έληξε και η ιστορία με τα Υψόμετρα, μολονότι πάντοτε κρατάτε επιφυλάξεις για όσα γράφουν τα «υπαλληλικά» Μέσα. Ο,τι και να ισχύει, εμείς σας κάνουμε δώρο αυτή την αποκάλυψη. Ελπίζουμε να μην έχετε παράπονο.

πηγή: eksegersi.gr

1 σχόλιο:

  1. http://www.gazzetta.gr/football/article/996576/ok-tis-perifereias

    ΕΠειδη τα υψομετράκια εχουν οντως εγκριθεί απο την Περιφέρεια, να ενημερώσουμε τον κόσμο σωστά αυτή τη φορά οτι το αίτημα γίνεται γιατί κάποιοι στο τέλος αυτής της υπόθεσης θα πάνε κατηγορούμενοι. Παίρνοντας τα στοιχεία αυτά η ΑΕΚ αποδεικνύει οτι αυτά που ζητούνταν όλο αυτό το διάστημα ήταν καθ' υπέρβαση της Νομοθεσίας. Περαστικά τους και καλά ξεμπερδέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή