.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η «παρέμβαση» Μελισσανίδη, το… άδειο μύδι και η πρόταση Γιαλιά για ρεφενέ!


Το a-sports.gr σας παρουσιάζει όλους τους διαλόγους και όσα ειπώθηκαν στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής * Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί από Αβραντίνη σε Σφακιανάκη και η αποκάλυψη Ρέλλα

Αναστέναξε ο τέταρτος όροφος στην οδό Θεμιστοκλέους 42 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τετάρτης (19/10). Εκεί, που επιχειρήθηκε σχεδόν με πραξικοπηματικό τρόπο η ανατροπή του προεδρείου της διοργανώτριας και η τοποθέτηση Πενταμελούς Επιτροπής Διοίκησης, η οποία όμως δεν προβλέπεται από πουθενά.
Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη, οι φωνές και οι ύβρεις δεν έλειπαν, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά εντός του Δ.Σ. απουσίαζαν οι «φουσκωτοί», αφού είχε ειδοποιηθεί υπό τον φόβο των Ιουδαίων η αστυνομία…


Στη διάρκεια του επεισοδιακού συμβουλίου ειπώθηκαν πολλά και διάφορα σημαντικά, πέραν του μετώπου 11 ομάδων για αποχώρηση του προεδρείου συνολικά και κατά βάση του προέδρου της διοργανώτριας Στέλιου Σφακιανάκη, ο οποίος πραγματικά πέρασε ένα ιδιαιτέρως δύσκολο τρίωρο. Και βέβαια, με όλα αυτά κάλλιστα θα μπορούσε να έχει παραιτηθεί (όπως έπρεπε ο Ρέλλας από α’ αντιπρόεδρος), αλλά ενδεχομένως να γίνεται κατανοητό και γιατί δεν φεύγει… Πάντως, καταστατικά ο Σφακιανάκης καλύπτεται, πλειοψηφία των 3/4 δεν υπάρχει, αλλά συνάμα το «μαγαζί» βαράει διάλυση και είναι εμφανώς χωρισμένο, κάτι που δεν συνέβη ποτέ επί των ημερών του προκατόχου του Σπύρου Καλογιάννη, ο οποίος με ένα «μαγικό τρόπο» και παρά τη μιζέρια που μερικές φορές έβγαζε κρατούσε συσπειρωμένους τους πάντες.

Το a-sports.gr «σπάει» την… απαγόρευση της παρουσίας των δημοσιογράφων εντός του Δ.Σ. και δίνει στους αναγνώστες του όλα όσα ειπώθηκαν για να ενημερωθείτε εσείς και ταυτόχρονα να κατανοήσουν οι παράγοντες ότι όταν ο δημοσιογράφος θέλει, μπορεί να ακούσει τα πάντα!

Εκ των προτέρων σας επισημαίνουμε ότι τα πιο σημαντικά εκτός της λυσσαλέας επίθεσης από τον εκπρόσωπο της Καλλιθέας στον Σφακιανάκη (τον αποκάλεσε μεταξύ άλλον «άδειο μύδι») είναι η αποκάλυψη του Ρέλλα μετά την παραίτηση του ενώπιον όλου του Δ.Σ. για την προσπάθεια ανάμιξης του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ στα της Ένωσης Β’ Εθνικής.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιάλειου είπε συγκεκριμένα στο Σώμα και εις απάντηση της πρότασης-απαίτησης Αβραντίνη «να φύγει το προεδρείο και αναλάβει πενταμελής Επιτροπή» τα εξής: «Τώρα που παραιτήθηκα μπορώ να σας πω ότι ο κ. Καλογιάννης ήταν στο γραφείο του Μελισσανίδη, λίγο πριν αποχωρήσει από εδώ. Μου τον έδωσε στο τηλέφωνο. ‘‘Αν ήθελα κάτι θα σας είχα πάρει εγώ…’’, του είπα και τελείωσε εκεί η κουβέντα μας. Λοιπόν κύριοι, κανείς δεν τον στήριξε τον Καλογιάννη, ούτε ο Μελισσανίδης τότε! Τώρα λοιπόν, τι να συζητήσουμε με τον Μελισσανίδη για χορηγία; Αυτά για να μην έχετε αυταπάτες…».

Από εκεί και πέρα, ζήτημα είναι και η πρόταση Γιαλιά, αν δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση, οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων της κατηγορίας να βάλουν… ρεφενέ για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας και να πληρωθούν οι υπάλληλοι πριν κλείσει εντελώς η Ένωση Β’ Εθνικής. Ουσιαστικά το αφεντικό των Τρικάλων έριξε στο τραπέζι την ιδέα μια ταμειακής διευκόλυνσης προς τη διοργανώτρια, ενώ για αυτό το λόγο και ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργίας Παπαϊωάννου περιμένει τη Δευτέρα ένα πλήρη κατάλογο με τις άμεσες υποχρεώσεις της διοργανώτριας!

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν (σημειώνουμε ότι οι περισσότερες αναφορές γίνονται προς τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής Στέλιο Σφακιανάκη):

Αβραντίνης (Kαλλιθέα): «Εξαπάτησες το Σώμα. Ζήτησε πονηρά το Σάββατο, όταν λείπαμε από τα γραφεία μας, να μας ‘‘πείτε γραπτώς για την έναρξη του πρωταθλήματος’’, αλλά αυτό δεν είναι ψηφοφορία.

Κάνεις πολιτική πεζοδρομίου, υπόσχεσαι πράγματα που δεν τα τηρείς και οδηγείς τη Λίγκα στην κατηφόρα. Κάνεις τεχνάσματα και πονηράδες. Και όπως είπε κάποιος ο πρόεδρος είσαι ένα άδειο μύδι!

Να πάρετε το καπελάκι σας και να φύγετε. Με 12 ορίζουμε πρόεδρο και κανονίζουμε τις αμοιβές. Θέλουμε πρόεδρο μάνατζερ. Ο πρόεδρος έχει διαιρέσει το Σώμα και τεχνηέντως δεν βάζει θέμα προεδρείου, το αποφεύγει. Να βγει πενταμελής Επιτροπή Διοίκησης».

Γιαλιας (Τρίκαλα): «Πρέπει πρώτα να παραιτηθεί το προεδρείο. Να γίνει ερασιτεχνική η κατηγορία. Να χάσω το 1.000.000 που έχω βάλει και να το πάρω όταν θα ανέβω. Να πάει πίσω μια εβδομάδα το πρωτάθλημα και το προεδρείο να πάει σπίτι του. Κινδυνεύουμε με πτώχευση, ιδιαίτερα από τους εργαζομένους, κινδυνεύει η διοργανώτρια.

Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς πόρους. Να έχουμε κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών. Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα για όσο χρειαστεί.

Είναι εργοδηγοί οι αντιπρόεδροι και εγώ τους απολύω. Θέτω θέμα ευθιξίας, να φύγουν με ελαφρά πηδηματάκια. Δεν κάνετε τη δουλειά σας, φύγετε! Προτείνω 5μελης επιτροπή. Να βάλουμε λεφτά οι πρόεδροι τώρα και να τα πάρουμε μετά. Υπάρχουν κλίκες εδώ μέσα. Τα Τρίκαλα δεν έχουν ούτε ένα στημένο. Μου ζητήθηκε να κάνω μήνυση σε ΟΦΗ και Άρη, άλλα δεν το έκανα για λόγους ηθικής. Δεν κάνατε τίποτα, φύγετε».

Κοράκης (Πανσερραϊκός): «Δεν ξέρω τι κάνατε παλιά εδώ, δεύτερη φορά έρχομαι. Μας υποσχέθηκε NOVA και ΕΡΤ. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όλο πληρώνουμε, όλοι ματώνουμε. Ο πρόεδρος προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Εμείς κάναμε μπάτζετ με 700.000 έσοδα από χορηγούς και τηλεοπτικά. Αν ξεκινήσει έτσι το πρωτάθλημα χρεωνόμαστε, για αυτό να μην ξεκινήσει. Δεν μπορώ να βγω έξω στην πόλη μου, γελάνε μαζί μας, θα συμφωνήσω με αυτά, που είπε ο Γιαλιάς».

Λεουτσάκος (Αχαρναϊκός): Συμφωνώ με Γιαλιά. Καλύτερη λύση αυτά που έχει πει και ο Ροκάκης, αν δεν πάρουμε λεφτά δεν ξεκινάμε».

Λυχναράς (Κισσαμικός): «Τα πράγματα έχουν αλλάξει, εμείς πήραμε χορηγίες, πληρώνουμε τρεις μήνες ήδη, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Λεουτσακος (Αχαρναϊκός): «Να γίνει ερασιτεχνική η κατηγορία, αλλιώς θα πάμε φυλακή. Να πάμε στον υπουργό, να ζητήσουμε λεφτά, αλλιώς θα κάνω ένσταση σε όλες τις ομάδες. Να πάμε για αναβολή τώρα!».

Μπούρμπος (Αναγέννηση Καρδίτσας): «Να πω κάτι καταρχήν για την Ελευσίνα, να παρθεί απόφαση. Είναι αμαρτία να είναι απέξω. Τώρα εγώ έχω να πληρώσω ΙΚΑ παικτών 60.000, ασφαλιστήριο 30.000, αλλά 2.500 τον αγώνα και 20.000 παράβολο. Είναι 150.000 ευρώ συν ΦΠΑ 180.000! Αυτά είναι τα έξοδα μας, όσα δηλαδή πήραμε πέρσι. Δεν βγαίνουμε, να φύγετε!»

Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστέρας): «Να μας πεις κ. πρόεδρε τι ειπώθηκε με τον υπουργό. Με ποια κανάλια και χορηγούς μίλησες. Στη συνάντηση με την ΕΡΤ, την Επιτροπή, γιατί δεν την πήρατε; Εσείς είπατε για διαφάνεια...».

Φωτάκης (ΟΦΗ): «Είμαι 35 χρόνια δικηγόρος, πήγα στην ΕΕΑ και μου είπαν, ‘‘αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μας εγκρίνουν’’. Εγώ εδώ ασκώ κριτική, ο ΟΦΗ δεν είναι σε καμία κλίκα, το προεδρείο θα τεθεί στην κρίσει του Σώματος στο τέλος. Συζητάτε πράγματα ανούσια. Να αρχίσει το πρωτάθλημα αμέσως, έχουμε υποχρεώσεις»

Νιώπας (Αιγινιακός - σε όλη τη διάρκεια του Δ.Σ. φορούσε στο κεφάλι του την κουκούλα της φόρμας του!): «Σε πολλά ταυτίζομαι με τους προλαλήσαντες. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με Διοικητικό Συμβούλιο και όχι δια περιφοράς. Να γίνει ψηφοφορία για το προεδρείο, ο πρόεδρος πρέπει να απολυθεί! Να ορίσουμε ημερομηνία έναρξης, γιατί κινδυνεύουμε να κάνουμε χαρακίρι».

Μαυρονάσιος (Χανία): «Στο τελευταίος Δ.Σ. είπαμε πιθανή έναρξη 23 ή 30 Οκτώβρη. Εμείς θέλουμε ως Χανιά να βγει απόφαση από το Δ.Σ. Να κοιταχθούμε στα μάτια και όχι να είμαστε σε δυο παρατάξεις. Συμφωνώ με Γιαλιά, Αβραντίνη. Να ξεκινήσει με προϋποθέσεις το πρωτάθλημα».

Ρέλλας (Παναιγιάλειος): «Αν είναι να γίνουμε ερασιτεχνική κατηγορία αυτό πρέπει να γίνει το καλοκαίρι. Από τον Ιούνιο του ’15 η ΓΓΑ πρότεινε να γίνει ερασιτεχνική η Β’ Εθνική. Το θέμα το πήρε ο υπουργός στη συνέχεια και δεν έκανε τίποτα. Έπρεπε να μας καλέσει το υπουργείο για τους παθητικούς ισολογισμούς και έτσι κάποιοι θα πάνε φυλακή.

Από το 2011 είμαι μεγαλομέτοχος και χρηματοδοτώ, αν μου το ζητήσουν εννέα μεγαλομέτοχοι, εγώ παραιτούμαι.

Από εκεί και πέρα, όλα τα μπάτζετ κρίνονται στις αρχές του χρόνου. Εδώ ο πρόεδρος ανέλαβε τον Ιούλιο, πώς να μπορέσει να πάρει έτσι εύκολα χορηγίες; Αν δεν πουλήσεις, θα κλείσεις. Είναι νόμος αυτό της αγοράς… Πρέπει να στηριχθούμε σε δυο άξονες: Να τροποποιήσουμε το νόμο με τον υπουργό και να πάει η Επιτροπή στην ΕΠΟ για να μας δώσουν από εκεί κάποια λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, μαζί και με Σουπερ Λίγκα να καταφέρουμε να μαζέψουμε 3 εκατ. ευρώ. Πρέπει να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα της διοργανώτριας».

Παπαϊωάννου (Λαμία): «Είμαστε ήδη πτωχευμένοι, μετά από ένα μήνα δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα! Ρωτώ και θέλω να μάθω: Ποια είναι τα έξοδα της Λίγκας, τι χρωστά, ποιές είναι οι μηνιαίες υποχρεώσεις της; Ποιο είναι το πλάνο σας, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί μερικές ομάδες είναι σίγουρο ότι θα αποσυρθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως έγινε πέρσι και θα φύγουμε από εδώ μέσα άτακτα».

Λυχναράς (Κισσαμικός): «Ο Κισσαμικός και ο κ. Ροκάκης επαναλαμβάνω δεν ανήκουμε σε κανένα άρμα και σε καμία παράταξη. Εμείς για να αποφασίσουμε ποιον θα ψηφίσουμε, δηλαδή το σημερινό προεδρείο ή τους καινούργιους υπό μορφή Επιτροπής, θέλουμε να μάθουμε τώρα ποια θα είναι η 5μελης αυτή Επιτροπή; Ποιο είναι το πλάνο τους και τα χρονικά περιθώρια που δίνουν, ώστε να αποφασίσουμε το συμφέρον της Λίγκας. Δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι ο προεδρος. Συμφωνώ με Λεουτσάκο, που είπαμε να πάμε στην ΕΠΟ και να πιέσουμε τώρα, που θα έρθουν οι ξένοι, να μας δώσουν λεφτά μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Β’ Εθνική δεν μπορεί να γίνει ερασιτεχνική, γιατί στην ΟΥΕΦΑ θέλουν να έχουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες, όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάει στη Γ’ Εθνική, που είναι ερασιτεχνική. Και είναι λυπηρό όταν κάποιοι κύριοι θέλουν με το ζόρι για να περάσουν την πρόταση τους να λένε ότι κακώς επικαλούμαστε το καταστατικό. Εμείς επικαλούμαστε τη νομιμότητα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το καταστατικό, θέλουμε να τηρείται η νομιμότητα, αλλιώς θα γίνουμε ζούγκλα».

Δημόπουλος (Πανελευσινιακός): «Τέσσερις μήνες οι παίκτες προπονούνται. Πρέπει να είμαστε μια οικογένεια εδώ. Τι να πω; Πλήρωσα 4.000 ευρώ για το ΙΚΑ…».

Γιαλιάς (Τρίκαλα): «Άρα; Άρα να φύγει το προεδρείο!».

Βουγίδης (νομικός σύμβουλος Ένωσης Β’ Εθνικής): «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν τέθηκε ζήτημα διεκδίκησης χρημάτων από τη Σουπερ Λίγκα. Για πρώτη φορά έγινε τώρα με τον Σφακιανάκη. Και όλα αυτά αν και ο νόμος έγινε και υπάρχει για αυτό το θέμα από το 2006.

Δεν μπορεί να γίνει ερασιτεχνική η Β’ Εθνική, παρά μόνο μια μικτή κατηγορία και αυτό με νομοθετική ρύθμιση. Άρα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει και εκκαθάριση ομάδων. Επίσης, είχατε πει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει τηλεοπτική στέγη, μα δεν μπορεί να αρχίσει, γιατί έχουν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ μόλις πέντε ομάδες».

Σφακιανάκης: «Ο υπουργός είπε στην πρώτη συνάντηση να πάω μόνος μου. Στην ΕΠΟ μπορούμε να πάμε όσοι θέλουμε. Είπα στον υπουργό για το ποσοστό από τη Σούπερ Λιγκα. Ο υπουργός είπε ότι θα συμβάλει και για την τηλεοπτική στέγη και πήρε μπροστά μου τον Ταγματάρχη. Και μας είπε ότι θα μεταδίδει ένα παιχνίδι σίγουρα κάθε εβδομάδα και για αντίτιμο θα δίνει διαφημιστικό χρόνο.
Αιτήθηκα ένα ποσό άμεσα, αλλά μου είπε ότι από κρατικό κανάλι αυτό δεν γίνεται, είναι υπέρβαση. Το κόστος παραγωγής θα το αναλάβει η ΕΡΤ 3 και είναι στις 400.000 ευρώ. Εμείς από την πλευρά μας θα χειριστούμε τον διαφημιστικό χρόνο για να βρούμε έσοδα.

Επίσης έχω ετοιμάσει δύο σχέδια εξωδίκων προς τη Σούπερ Λίγκα…».

Την ίδια ώρα, που μιλούσε ο Σφακιανάκης στο τραπέζι των συνεδριάσεων της Ένωσης Β’ Εθνικής υπήρχε περιφορά της επιστολής παραίτησης του προέδρου, η οποία τελικά συγκέντρωσε 11 υπογραφές, που δεν έφταναν για να ρίξουν τον Σφακιανάκη.

«Εντάξει αυτό δεν είναι πρόταση μομφής...», επισήμανε ο Χατζηιωάννου με τον Αβραντίνη να παίρνει ξανά το λόγο: «Οι αντιπρόεδροι είναι διακοσμητικοί. Τον πρόεδρο δεν τον εμπιστευόμαστε να πάρει ούτε ένα άδειο καλάθι και έκανε και άλλα… πράγματα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος της Καλλιθέας, χωρίς ο Σφακιανάκης να του απαντήσει.

«Κρύβεστε πίσω από το καταστατικό…», ειπώθηκε αρκετές φορές και από αρκετούς, ενώ ο Χατζηιωάννου είπε «θα μείνουμε μέχρι το βράδυ, μέχρι να τελειώσει το θέμα, φύγετε».

Ο Φωτάκης πάντως, κάποια στιγμή πρότεινε μια συναινετική λύση «να μείνει το προεδρείο και να υπάρχει και η Πενταμελής και να δουλεύουν παράλληλα», αλλά εν συνεχεία απέσυρε την πρόταση.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ σε άλλο σημείο είχε υπογραμμίσει εύστοχα: «Πάμε ανάποδα. Η εξαίρεση είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βασική αρχή είναι να παίρνει αποφάσεις η πλειοψηφία, να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αντιπαλότητα».

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Σφακιανάκης τερμάτισε το Δ.Σ. λέγοντας: «Λήγω τη συνεδρίαση, ότι γίνει από εδώ και πέρα είναι παράνομο», είπε και έφυγε. Τον ακολούθησε ο Λυχναράς λέγοντας: «Αποχωρώ, συμφωνώ με τον πρόεδρο, δεν θα δεχθεί ο Κισσαμικός να συμμετέχει σε παράνομες ενέργειες». Το ίδιο έπραξε και ο Ρέλλας, ενώ οι υπόλοιπο έμειναν στην αίθουσα μόνοι τους και είπαν να γίνει ξανά συμβούλιο τη Δευτέρα.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι για το Κύπελλο οι ομάδες ζήτησαν από την ΕΠΟ να τους διασφαλίσει ότι δεν θα έχουν πρόβλημα από την ΕΕΑ σε σχέση με τα πιστοποιητικά, ενώ στο ξεκίνημα του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα Σμύρνης, του Αγροτικού Αστέρα και του Αιγινιακού τα έβαλαν με τον Λυχναρά επειδή σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι Δ.Σ. δεν έγινε αρχικά για το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος στις 23 Οκτώβρη, γιατί κάποιοι πρόεδροι δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησης τους στην Αθήνα.

πηγή: a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου