.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand): Γιατί επενδύει 100 εκ ευρώ στον Πειραιά


Επένδυση Έκπληξη που μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος της δεκαετίας δρομολογεί στον Πειραιά, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate. Η εταιρεία υπό τον Δημήτρη Ανδριόπουλο ( γνωστός μαραθωνοδρόμος) έχει αποκτήσει τρία οικοδομικά τετράγωνα, εκατέρωθεν της οδού Γραβιάς, τα οποία στέγαζαν στο παρελθόν τις αποθήκες, την παλιά εργοστασιακή μονάδα και το λιθογραφείο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, σχεδιάζοντας την ανάπλασή τους, σε σύγχρονα κτίρια γραφείων, ενώ δρομολογούνται επίσης, ξενοδοχειακή μονάδα, επιπλωμένες κατοικίες, σημεία εστίασης, πολυχώρος εκδηλώσεων και το μουσείο του Παπαστράτου. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο Δ. Ανδριόπουλος είχε υπό την επίβλεψη του την κατασκευή του σταδίου Καραϊσκάκη το οποίο ολοκληρώθηκε λίγους μήνες προ την έναρξη των ΟΑ του 2004.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την “Κ” η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Grivalia Properties για την ανάπλαση των παλιών αποθηκών και τη μετατροπή τους σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων 11.000 τ.μ., το οποίο όταν μισθωθεί θα αγοραστεί από την επενδυτική εταιρεία ακινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη συμφωνία μεταξύ της Dimand και της Grivalia προωθείται και για τις επόμενες φάσεις της επένδυσης, που θα είναι και μεγαλύτερου μεγέθους.
Δημήτρης Ανδριόπουλος.
Δημήτρης Ανδριόπουλος. Επικεφαλής Dimand
Συγκεκριμένα, στην «καρδιά» της επένδυσης θα βρεθούν τα κεντρικά κτίρια του Παπαστράτου, συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. Επί του παρόντος, δεν έχει καθοριστεί η ακριβής σύνθεση των χρήσεων, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί από την ζήτηση που θα εκδηλωθεί.

Ωστόσο, ήδη, υπάρχει σημαντικό μισθωτικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που σήμερα στεγάζονται σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Αιτία είναι οι εξαιρετικές προσβάσεις που προσφέρει η περιοχή, καθώς απέχει μόλις 250 μέτρα από τους σταθμούς ΤΡΑΜ, Προαστιακού, ΗΣΑΠ και του υπό κατασκευή σταθμού «Μανιάτικα» της Γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά. Σημειωτέον ότι οι επενδυτές θα στραφούν προς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως επίσης και στις ναυτιλιακές εταιρείες, που κατά κανόνα ενδιαφέρονται για τη στέγασή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Σημαντικό ρόλο στην επένδυση, πέραν των ευνοϊκών πολεοδομικών χαρακτηριστικών (υπάρχουν χρήσεις γης, ο συντελεστής δόμησης είναι μεταξύ 2,4 έως 3,6), διαδραμάτισε και η ολοκλήρωση της απόκτησης από την Cosco του πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ, καθώς ο κινεζικός όμιλος δρομολογεί ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει πρόσθετη ζήτηση στην περιοχή για γραφεία και υπηρεσίες φιλοξενίας.

πηγή: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου