.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Παππάς: Σύντομα η ΑΕΚ θα έχει το γήπεδό της


Η Περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου, δε περιέλαβε κονδύλι στο προϋπολογισμό του 2017, για τις υπογειοποιήσεις που πρέπει να προηγηθούν της κατασκευής της "Αγιά Σοφιάς"


Πανηγυρίζει ο τύπος γιατί για 3η χρονιά παρέμεινε το κονδύλι των 20.000.000 ευρώ για το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)

 

Το δούλεμα στους οπαδούς της ΑΕΚ αν και δεν έχει προηγούμενο σε διάρκεια και ένταση, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Όλοι, παράγοντες της ομάδας και πολιτικοί χρόνια τώρα τους υπόσχονται γήπεδο. Οι μεν βοηθούν τους δε για να επιβιώνουν εκλογικά, πολιτικά, παραγοντικά, και φυσικά δε γίνεται τίποτα.
 
Στη μακρά αλυσίδα σχετικών δηλώσεων προστέθηκε ο Νίκος Παππάς στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα που αν και αναρμόδιος για το θέμα υπουργός, δήλωσε, στα βήματα του Φλαμπουράρη που προηγήθηκε κατά μερικά χρόνια, πως το γήπεδο θα γίνει σύντομα!

Στο μεταξύ ακόμη και ο Δ. Ανδριόπουλος πρόσφατα επιβεβαίωσε αυτό που ισχυρίζεται η εταιρία του αλλά κι η "Δικέφαλος 1924 Α.Ε.", ότι δηλαδή γήπεδο δε γίνεται ακόμη κι αν εκδοθεί άδεια  αν προηγούμενα δεν υλοποιηθούν οι υπογειοποιήσεις. Οι οποίες επίσης χρόνια τώρα δεν έχουν εγκριθεί, και το κυριότερο στη προχτεσινή συζήτηση στη Περιφέρεια για το προϋπολογισμό της του 2017, δε περιλήφτηκε καν σχετικός κωδικός. 

Με πιο απλά λόγια ούτε ως πρόβλεψη ή έστω ενδεχόμενο, δε προβλέπεται να γίνει οποιαδήποτε υπογειοποίηση για το 2017. Αυτό βεβαίως σε τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε μια ξαφνική πανηγυρική ανατροπή, με Περιφέρεια και κυβέρνηση να δηλώνουν εκ νέου ότι προχωράει το γήπεδο με τη συναίνεση τους κλπ. Να εγγράψουν κονδύλι ή να εγκρίνουν οτιδήποτε σχετικό, αυτά εννοείται σε περίπτωση επερχόμενων εκλογών... Για μετά τις εκλογές πάμε από την αρχή το παραμύθι, κι αν αναλάβουν Μητσοτάκης με τον υποστηρικτή του, Μαρινάκη, καλή συνέχεια...


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com:

Παππάς: Σύντομα η ΑΕΚ θα έχει το γήπεδό της


Ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς μιλάει για το γήπεδο της ΑΕΚ - Διαβάστε τι λέει

Μια μεγάλη συνέντευξη στο SDNA παραχώρησε ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Στη συνέντευξή του, μεταξύ πολλών μιλάει και για το γήπεδο της ΑΕΚ, τονίζοντας πως το θέμα έχει μπει στην τελική του ευθεία και πως η Ένωση σύντομα θα έχει το δικό της γήπεδο. Αναλυτικά ο Παππάς είπε για το γηπεδικό της ΑΕΚ, αλλά κι αυτά τον ΠΑΟ και Ολυμπιακού:

Υπάρχει, επίσης, μια επιχειρηματική δραστηριότητα και από την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη για να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ; 

«Γνωρίζω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική φάση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η ΑΕΚ καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εξελίσσονται οι σχετικές διαδικασίες. Ελπίζω, λοιπόν, ότι σύντομα και η ιστορική ομάδα θα αποκτήσει νέο γήπεδο και η ευρύτερη περιοχή θα πάρει μια σημαντική ανάσα από τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτό».

Γενικά, όμως, υπάρχουν προβλήματα γραφειοκρατικά. Ο Παναθηναϊκός τα αντιμετώπισε στο Βοτανικό, η ΑΕΚ προσπαθεί πολλά χρόνια για το δικό της γήπεδο, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια για νέο προπονητικό κέντρο. 

«Χρειάζεται τόλμη από την Πολιτεία. Πρέπει να υπερβούμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε γρήγορα. Αν υπάρχει πραγματικά διάθεση για επενδύσεις μένει να διαπιστωθεί. Δεν είναι, όμως, πάντα ακριβής η κοινώς προσλαμβανόμενη εικόνα. Δεν είναι πάντα γραφειοκρατικά εμπόδια τροχοπέδη στην επένδυση. Υπάρχουν και επιχειρηματικές επιλογές».

Διότι υπάρχει και η εντύπωση ότι το Κράτος βοήθησε στο να γίνει το γήπεδο του Ολυμπιακού… 

«Το συγκεκριμένο δεν είναι κάτι το οποίο διαψεύδεται πολύ εύκολα».

Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει σαν χώρα;

«Είναι γεγονός πως έχουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο δεν είναι ανταγωνιστικό. Δεν δίνει αυτό που θα μπορούσε και στους φιλάθλους και στους επιχειρηματίες, οι οποίοι επενδύουν σε αυτό. Μπορούμε να το αλλάξουμε. Δεν μας λείπει κάτι… Εσείς, για παράδειγμα, δεν στεναχωριέστε που οι μεγάλες ομάδες έχουν εννέα και δέκα ξένους παίκτες; Εγώ στεναχωριέμαι και αναρωτιέμαι πως μπορεί να δουλέψει η εθνική ομάδα και να αναδειχθούν Έλληνες παίκτες. Και σε πολλές περιπτώσεις οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται δεν κάνουν την διαφορά».

Mιλήσατε για επενδύσεις… Θα θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τις αιτίες που ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε το δικό του γήπεδο στον Βοτανικό…

«Στην περίπτωση του Βοτανικού έχουν εκδοθεί άδειες αντιστηρίξεων και ανοδομής και δεν έχει φτιαχτεί το γήπεδο. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν έχει κοπεί από την απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκοβε το μεγάλο εμπορικό κέντρο, ούτε καν το εμπορικό κέντρο το οποίο ήταν εφαπτόμενο στο γήπεδο».

Χρησιμοποιήθηκε, όμως, τότε το ακραίο επιχείρημα των κορμοράνων…

«Ακραίο έγινε στη δημόσια συζήτηση. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή είχε διατυπώσει αυτή την άποψη. Το ζήτημα είναι ότι εκεί θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός πνεύμονας για την ήπια αναψυχή του κόσμου και το γήπεδο, με την εμπορική δραστηριότητά του, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Πρόκειται καθαρά για επιχειρηματική απόφαση η μη κατασκευή γηπέδου. Υπήρχε ένα εμπορικό κέντρο στο οποίο τυπικά δεν υπήρχαν συμφέροντα της εταιρείας που θα έφτιαχνε το γήπεδο, «έπεσε» το εμπορικό κέντρο από το ΣτΕ, δεν «έπεσε» το γήπεδο με τις εμπορικές χρήσεις του, αυτές κάτω από τις κερκίδες, και το μικρό εμπορικό κέντρο και δεν έγινε ποτέ. Οι άδειες υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου