.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Αντίθετος ο Δήμος στις νέες περικοπές κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον προς ψήφιση κρατικό προϋπολογισμό του 2017, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται στους Δήμους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται στις μέρες μας να αναλάβει ολοένα αυξανόμενες και σημαντικές αρμοδιότητες τη στιγμή που οι πόροι που της αναλογούν έχουν μειωθεί δραματικά στα πλαίσια της μνημονιακής λιτότητας. 

Στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπονται για άλλη μία φορά μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης των Δήμων σε 2.437 εκατ. Ευρώ για το 2017 από 2.567 εκατ. Ευρώ το 2016. Με μειώσεις που από το 2010 φτάνουν το 60% των κρατικών επιχορηγήσεων, με συνεχείς αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας -ιδίως ΦΠΑ και φόρος καυσίμων- και με την επιβολή φορολογίας εισοδήματος από το 2015, οι Δήμοι καλούνται να γίνουν «όχημα» λιτότητας και αδυνατούν να παρέχουν τις αξιοπρεπείς υποδομές και παροχές που δικαιούνται οι δημότες.
 
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ήδη εξαντλούνται τα περιθώρια διασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και ότι θα βρίσκεται πάντα αντίθετη σε πολιτικές που απαξιώνουν το ρόλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου