.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Διαστάσεις κωμωδίας παίρνει και πάλι το πλασάρισμα του στη κοινωνία

Γέλια προκαλεί η ανακοίνωση μικρής ομάδας μικρασιατοπροσφυγικών συλλόγων περιλαμβανομένου φυσικά αυτού της πόλης μας.

Μετά τη σε 100 μέρες εκκίνηση των εργασιών για τη κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» που είχε δηλώσει ο Δ. Μελισσανίδης πριν 3 και πλέον χρόνια. 

Μετά τα μπήκαν μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια επίσης πριν 3 και πλέον χρόνια


Μετά άλλες κωμικές αλλά βάναυσες για την άγρια ζωή ιδέες, για δυο αετούς που θα στέκονταν στην είσοδο του ιδιωτικού γηπέδου.


Μετά ένα πλήθος παρόμοιων δηλώσεων, διαρροών και δημοσιευμάτων που αποσκοπούσαν στο δούλεμα των οπαδών. Έρχονται τώρα μικρασιατικοί σύλλογοι να ισχυριστούν πράγματα που δεν έχει σκεφτεί να πει κανείς!!! Ούτε η Λουκά που κάνει τζα στις ζωντανές μεταδόσεις των καναλιών. Κι όλα αυτά για να πουλήσουν την ιδέα που έχει συλλάβει ένας επιχειρηματικός νους, για να αποκομίσει τρελά κέρδη.

Πάλι καλά που δεν υπόσχονται να μοιράζουν στους πρώτους 100 που θα προσέρχονται κάθε μέρα, δωρεάν αλόη από τη μικρασία, ή πώληση ιαλουρονικού οξέως και βραχιολάκια για καλύτερη ισορροπία στις... αρθρώσεις της μνήμης σε προνομιακή τιμή και συλλεκτική έκδοση με το δικέφαλο. Ή διαφημιστικό τρέιλερ με γνωστούς πατριδοκάπηλους τηλεβιβλιοπώλες, ή τον επίσης γνωστό γιατρό με το οζονούχο νερό, να δηλώνει πως από αυτό πίνουν κι οι αετοί στην είσοδο και γουστάρουν τις αλυσίδες τους…

Η εξηγήσιμη… επιλογή για την ενεργή – ζωηρή υποστήριξη της μπίζνας της «Αγιά Σοφιάς» από απογόνους μικρασιατών, χρειάζεται φαντασία. Χρειάζεται να τη συνοδεύει ένα όραμα. Και αυτό το όραμα είδαν… με τη δημιουργία «μουσικού ΙΕΚ» και κολλεγίου… που θα μπορεί να σπουδάζει κανείς οτιδήποτε!!! Όλα αυτά τα απίθανα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα ακούγονται τα γνωστά «πολιτισμένα» συνθήματα και μέσα στο μουσείο που θα… δημιουργηθεί. Το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο λουστραδόρικο, το μπαρμπέρικο και το χαμάμ. Κι απέξω όπως μας ενημερώνουν με κάθε επισημότητα, θα υπάρχουν δύο λυχνίες(!!!) που θα καίνε 24 ώρες λόγω ενός άγραφου νόμου… «Υπάρχει και ένας άγραφος νόμος, ηθικός, ο οποίος λέει ότι στο στάδιο θα καίνε 24 ώρες δυο λυχνίες εις μνήμην των θυμάτων του ’22…».


Ας μην εντυπωσιαστεί κανείς αν κάποια στιγμή ακούσουμε πως ζητούνται εθελοντές να εργαστούν ως λούστροι του κέντρου πολιτισμού μνήμης και αθλητισμού, θα έγραφα. Αλλά δε θα δούμε τέτοια αγγελία πρώτα γιατί δε προβλέπεται το συγκεκριμένο σχέδιο να υλοποιηθεί, και δεύτερο γιατί κι αν ακόμη φτάσει σε στάδιο υλοποίησης, αυτοί οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για άλλες εμπορικές χρήσεις. Το φολκλόρ θα φιλοξενείται αν χρειαστεί, ως κράχτης και ατραξιόν για τη προσέλκυση πελατών του μαγαζιού.


Και οι συγκεκριμένοι μικρασιατικοί σύλλογοι, θα ήταν καλύτερα να απολογηθούν στα μέλη τους και τη κοινωνία που απευθύνονται, γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν όλα αυτά που αυτοβούλως υπόσχονται πως θα συμβαίνουν στην επιχείρηση της "Δικέφαλος 1924 Α.Ε."!


Θα ήταν καλύτερα επίσης να εξηγήσουν γιατί δεν ενδιαφέρονται για τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που έχουν γίνει κυριολεκτικά πρόσφυγες σε διάφορους δήμους της Αττικής. Γιατί δε λένε κουβέντα που δε θα στεγάζονται στην "Αγιά Σοφιά". Γιατί διά της σιωπής συμμετέχουν στο ξεριζωμό κα τη διάλυση τους. Γιατί σωπαίνουν για τη σκανδαλώδη παραχώρηση του οικοπέδου(εκκρεμεί στη δικαιοσύνη) που παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ για να αθλούνται οι πρόσφυγες, και όχι για να αποκομίζουν κέρδη ιδιώτες.


Μετά ας έρθουν να κουβεντιάσουμε και για τις... επιχειρηματικές τους ανησυχίες



Οι αναδημοσιεύσεις που ακολουθούν είναι από το aek365.com:
 

 

Συγκλονιστική ανακοίνωση των Μικρασιατών υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ

Διαβάστε την συγκλονιστική ανακοίνωση των Μικρασιατών για το γήπεδο της ΑΕΚ - Τι γράφουν για τον Βασιλόπουλο

Με μια συγκλονιστική ανακοίνωση η συντονική επιτροπή των Μικρασιατών τάσσονται υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου στο εσωτερικό του θα ζει αιώνια η προσφυγιά και αναφέρεται και στον Άρη Βασιλόπουλο και την παρέα του, που πάνε ενάντια στους νόμους προκειμένου να μην δουν την ΑΕΚ να γυρίζει στη Φιλαδέλφεια και να φτιάχνει το σπίτι το δικό της και όλης της προσφυγιάς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Μικρασιατικής καταγωγής πολίτες. Αρκετά Μικρασιατικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μπαίνουν  στη μάχη της αδικαιολόγητα καθυστερημένης άδειας του νέου Σταδίου της ΑΕΚ με όνομα «Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όλα αυτά τα σωματεία που στις τάξεις τους ιδρύθηκαν και ζουν άνθρωποι από τον Πόντο, την Ιωνία, την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία και όλες τις Μικρασιατικές περιοχές, όπου άνθισε και βάφτηκε με αίμα ο Ελληνισμός, θα κάνουν το Στάδιο αυτό κέντρο δωρεάν σπουδών για όλο τον κόσμο και κυρίως για τα νέα παιδιά.

Στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που θα ιδρυθεί μέσα σε αυτό το στάδιο, θα ιδρύσουμε σχολές-ωδεία-φιλαρμονικές, όπως είχαν και οι αθλητικές ομάδες της Μικράς Ασίας ώστε να σπουδάζει ο κόσμος παραδοσιακά μικρασιατικά όργανα όπως ποντιακή λύρα, πολίτικη λύρα, σαντούρι, κανονάκι, ούτι, λάουτο, παραδοσιακή χορωδία, βυζαντινή χορωδία, βυζαντινή αγιογραφία, θέατρο και οτιδήποτε αφορά τις πατρίδες των προγόνων μας.

Η ΑΕΚ ήταν και είναι σημείο αναφοράς των μικρασιατικής καταγωγής ανθρώπων και είναι μια ιστορία η οποία ρίχνει λάδι στο καντήλι της μάνας Μικράς Ασίας και του Μικρασιατικού Πολιτισμού. Σε βάθος χρόνων οι Μικρασιάτες στάθηκαν όρθιοι στον αγώνα κατά του Ναζισμού και του Φασισμού και ήταν η ραχοκοκαλιά της Αντίστασης. Πάρτε παράδειγμα την Καισαριανή, που είναι το Στάλιγκραντ της Ελλάδας.

Εφεραν πολιτισμό, τέχνες, φιλοσοφία και δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν φέρθηκε όπως θα έπρεπε. Σας αναφέρουμε τις τότε προσφυγικές αποζημιώσεις, το επίσημο Μουσείο της Ανατολής το οποίο δεν υπάρχει ακόμα εκτός από διάφορες συλλογές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από κάποιους συλλόγους ή Δήμους και πολλά άλλα.

Σχεδόν εκατό χρόνια μετά, ο κύριος Βασιλόπουλος μπαίνει εμπόδιο στην ευκαιρία μετάδοσης του συγκεκριμένου πολιτισμού και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει το λόγο. Οταν μιλάει ο νόμος θα πρέπει όλοι να σιωπούν και δυστυχώς για εκείνους ο νόμος είναι με την ΑΕΚ.

Υπάρχει και ένας άγραφος νόμος, ηθικός, ο οποίος λέει ότι στο στάδιο θα καίνε 24 ώρες δυο λυχνίες εις μνήμην των θυμάτων του ‘22, οι θύρες δεν θα έχουν αριθμούς αλλά ονόματα μικρασιατικών πόλεων, Μουσείο προσφυγιάς και κυρίως μνήμη. Μια μνήμη που με το πέρασμα των ετών για πολλούς έχει ημερομηνία λήξης.

Εμείς ως σύλλογοι στεκόμαστε δίπλα στην ΑΕΚ με πάθος όπως θα στεκόμασταν σε κάθε προσφυγική ομάδα που θα το είχε ανάγκη, ελπίζουμε στη δικαιοσύνη, είμαστε δυνατοί και απαιτούμε το κράτος να μας σέβεται για τους αγώνες μας και τις θυσίες μας. Ορκιζόμαστε λοιπόν, πως, όταν θα μπει ο θεμέλιος λίθος του Σταδίου, θα ρίξουμε χώμα από την πατρίδα που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοι μας ώστε να το ρίξουμε στα θεμέλια.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και είναι τίμιος, δίκαιος και φανερός. Τις επόμενες ημέρες το τσουνάμι των συλλόγων και των χιλιάδων οικογενειών θα γίνει αιτία ανατροπής αυτής της άδικης κατάστασης.
Καλό αγώνα, πάντα ενωμένοι, όπως ορίζει και το δεύτερο γράμμα της ομάδας της ΑΕΚ και πάντα κόσμια. Μη δώσουμε αφορμές σε κανέναν καλοθελητή να κακοχαρακτηρίσει τον τίμιο αγώνα συλλόγων και οπαδών».

Οι σύλλογοι που υπογράφουν το παραπάνω κείμενο είναι οι εξής: Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες, Ένωση Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας, Σύλλογος Νέο Μελί Μεγάρων Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυριού, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας, Ένωση Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας,  Ένωση Ποντίων ο Ακρίτας και άλλα 50 σωματεία που θα στείλουν το καθένα τη δίκη του στήριξη.




Η προσφυγιά ενώνεται και είναι δίπλα στην ΑΕΚ και το γήπεδό της!






Απ’ όλη την Ελλάδα τα Προσφυγικά σωματεία ενώνονται με στόχο την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Δίπλα τους και Μικρασιατικοί σύλλογοι του εξωτερικού!

Η Προσφυγιά είναι δίπλα στην ΑΕΚ και το γήπεδό της… Προσφυγικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα (κοντά στα 60) έχουν συγκεντρωθεί και ενωθεί με στόχο να σταθούν κοντά στην ΑΕΚ και να πετύχουν όλοι μαζί την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα κυριότερα πέρα από τις Ρίζες και τον Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας που πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Ενωσεις Μικρασιατων Θήβας, Μελί Μεγαρων, Μαγνησίας, Μικράς Ασίας, Χαλανδρίου, Λαυρίου, Θεσσαλονίκης, Κρήτης. Επίσης με τη συντονική επιτροπή, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με τον Βασιλόπουλο, έχουν ήδη έρθει σε επαφή Μικρασιατικοί σύλλογοι του εξωτερικού και κυρίως από την κεντρική Ευρώπη. Συν τοις άλλοις έχει υπάρξει επαφή με την ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος) η οποία έχει εκλογές την προσεχή Κυριακή και μόλις συσταθεί σε σώμα έχει δεσμευθεί για βοήθεια με την επιστράτευση των περίπου 250 προσφυγικών σωματείων (Βόρεια Ελλάδα και Αττική) που ανήκουν στη δύναμή της. Είναι χαρακτηριστικό πως η συντονική επιτροπή των Προσφυγικών σωματείων έχει ζητήσει να παρέμβει ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου (όποτε κι αν αυτή γίνει) της ΑΕΚ για το γήπεδο. Όπως γίνεται αντιληπτό η προσφυγιά είναι δίπλα στην ΑΕΚ και ενάντια σε όσους παλεύουν να μην της επιστρέψουν να φτιάξει το γήπεδό της στο οικόπεδό της, στον χώρο της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου