.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πάνω από 7.000.000 ευρώ το προϋπολογιζόμενο κόστος των σχεδίων τσιμεντοποίησης στη περιοχή μας της μητρόπολης Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας


Μετά την αποκάλυψη του kosmosnf.gr άλλη μια ιστοσελίδα, αυτή του Κώστα Ευαγγελινού evangelinoscostas.wordpress.com, έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία για όσα αθόρυβα σχεδιάζει η Μητρόπολη της περιοχής μας. Παράλληλα με τους υπόλοιπους παίχτες του Real Estate, που σχεδιάζουν ένα ιδιωτικό γήπεδο στο χώρο που ανήκει στο δημόσιο και παραχωρήθηκε στην ερασιτεχνική ΑΕΚ για άλλο σκοπό, αλλά και σειρά κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή ως τη Ριζούπολη! Τα σχέδια των άλλων συμπαικτών της μητρόπολης περιλαμβάνουν τεράστιο εμπορικό κέντρο στη περιοχή.


Είναι φανερό πως όλη η εμπορική και ψυχαγωγική κίνηση θα εγκλωβίζεται στους χώρους που θα εκμεταλλεύονται οικονομικά οι νέοι κατασκευαστές. Οι επιχειρήσεις που σήμερα ανθούν ή έστω επιβιώνουν στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα – Ν. Ιωνία – Α. Πατήσια, θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Αυτή τη φορά και με τη βοήθεια του… θεού!

Τη Ν. Φιλαδέλφεια τη πρόλαβα χωρίς Εθνική οδό. Αυτή ήταν ο πρώτος τεμαχισμός της πόλης. Αργότερα έκαναν τη Δεκελείας, λεωφόρο, καταργώντας το κυκλική κίνηση των οχημάτων γύρω από τη στρογγυλή πλατεία, πραγματοποιώντας το δεύτερο τεμαχισμό της. Πριν μερικά χρόνια είχαν σχέδιο να δημιουργήσουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σκεπάζοντας το εναπομείναν ανοιχτό τμήμα από το ποτάμι που περνάει στα όρια της πόλης μας, μπροστά από τα γραφεία του ΚΚΕ. Μετά τις νέες εξελίξεις, ας μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο το σχέδιο σε… κατάλληλο χρόνο να επανέλθει.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει κανείς σε τι ζούγκλα θα μετατραπεί η ήσυχη και ήρεμη πόλη μας. Όχι τόσο από τα έργα που κι αυτά θα κρατήσουν μερικά χρόνια, όσο από τις επιπτώσεις της λειτουργίας τους. Καθημερινά χιλιάδες κόσμου θα έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις για ποδοσφαιρικό, εκθεσιακό, συνεδριακό, θρησκευτικό, συναυλιακό θέαμα και άλλους λόγους. Η ζημιά θα είναι ανήκεστη…

Το οικόπεδο που τώρα σχεδιάζει να τσιμεντοποιήσει η μητρόπολη, ήταν αλάνα στην οποία παίζαμε μπάλα όλη η γειτονιά. Αργότερα τμήμα του έγινε από σχολή οδηγών «σαλίγκαρος», και μετά στέγασε σεισμόπληκτους. Με τα σχέδια της μητρόπολης θα πέσουν χιλιάδες τόνοι τσιμέντου, σε μια περιοχή που συστηματικά, μεθοδικά, εντατικά, θα οικοδομηθεί με αποκλειστικό στόχο το κέρδος.

Επειδή το σχέδιο της μητρόπολης είναι προφανές πως δεν είναι χτεσινό, αλλά καρπός μακρόχρονης σκέψης, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε πολλές και διάφορες σκέψεις. Που σχετίζονται με τη σιωπή της εκκλησίας για όσα έχουν συμβεί σε βάρος του δήμου, αιρετών, πολιτών και συλλογικοτήτων. Στην επίμονη σιωπή της ακόμη και για τα τελευταία γεγονότα της 25ης Μαρτίου. Στη πρωτοφανή αιφνίδια εν ζωή αντικατάσταση του προηγούμενου μητροπολίτη, που θυμίζουμε τότε είχε ταχτεί κατά των σχεδίων Γρανίτσα. Στην αντικατάσταση του προηγούμενου μητροπολίτη, από το νεότερο που χρίστηκε ποτέ στην ιστορία, σημερινό. Στο γεγονός ότι στη μεγαλειώδη τελετή ενθρόνισης του, έδωσε το παρόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, από το πρωθυπουργό μέχρι περίπου το σύνολο των κομμάτων. Σε όλες αυτές τις σκέψεις θα μπορούσε να προστεθεί και η προ ημερών παρουσία στη γειτονιά μας, του γνωστού από το σκάνδαλο Βατοπεδίου ηγούμενου Εφραίμ!

Ερωτηματικά προκαλεί όμως και η διαρκής σιωπηρή στάση του παρακείμενου στα διαρκή εμφανιζόμενα επιχειρηματικά σχέδια του γειτνιάζοντος με όλα αυτά, ΚΚΕ. Το οποίο επίσης να θυμίσουμε, είχε ταχτεί τότε ανοιχτά και ενεργά κατά του σχεδίου Γρανίτσα. Κακεντρεχείς… συμπολίτες εξέφραζαν προβληματισμό για τη τύχη των γραφείων του στο όχι μακρινό μέλλον.

Αυτό που φαίνεται τελικά, είναι αυτό  που από την αρχή προσπάθησε να πει, η Πρωτοβουλία Κατοίκων, το Συντονιστικό Κατοίκων, η Κίνηση για την Υπεράσπιση της Πόλης και του Άλσους. Ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι απλά το γήπεδο, το πρόβλημα είναι το νέο Ρυθμιστικό. Το οποίο πρέπει να καταργηθεί πάραυτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΚΕ συνεχίζουν να έχουν πλειοψηφία στη βουλή, και είναι τα δυο κόμματα που έχουν δώσει υπόσχεση να το καταργήσουν. Ούτε το ένα όμως, ούτε το άλλο έκαναν οποιαδήποτε πράξη προς αυτή τη κατεύθυνση. Κι η αλήθεια είναι πως δεν αναμένεται να κάνουν, για λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλαβαίνει…


Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το evangelinoscostas.wordpress.com:


Η Μητρόπολη προγραμματίζει ανέγερση Πολυδύναμου κέντρου στον Περισσό (10 φωτο)

Μαρτίου 29, 2017

Στην έντονη κινητικότητα για κατασκευές με υπερτοπικές χρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας προστίθεται μια επιπλέον πρόταση από την Μητρόπολη Ιωνίας-Φιλαδελφείας για την ανέγερση συνεδριακού κέντρου 300 ατόμων, μουσείου «Χαμένων Πατρίδων» 2.000 τ.μ, παιδικού σταθμού 80 παιδιών και ναού σε οικόπεδο που της παραχωρήθηκε απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό, εκεί που ήταν οι οικίσκοι των σεισμοπλήκτων.  Έτσι λοιπόν σε απόσταση 1,5 χιλιμέτρου θα έχουμε τρία (3) μουσεία με προσφυγικές αναφορές, μήπως είναι πολλά; Η πρόταση κατατέθηκε στο Δήμο Ν. Ιωνίας για ρυμοτομικές ρυθμίσεις.
ΙΠ-1ΙΠ-2ΙΠ-3ΙΠ-4ΙΠ-5ΙΠ-6ΙΠ-7ΙΠ-8ΙΠ-9
ΙΠ-10
Οι φωτογραφίες της προτασης είναι από τον λογ του Ι. Κολμανιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου