.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: Στρούγκα και Λαϊκή Συνέλευση είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών και δράσεων αλληλεγγύης

«…Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών,  πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας. 

Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας η καταδρομή των…»


Στις αρχές του 2013, σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο, η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ με υπουργό δημόσιας τάξης το Ν. Δένδια, στο πλαίσιο γνωστών πολιτικών, αντίστοιχων ιδεοληψιών και προσπαθειών αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά του προβλήματα, ξεκίνησε προσπάθεια εξαφάνισης των καταλήψεων.

Έστειλε λοιπόν τα όργανα της τάξης να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της. Οι πληροφορίες αλλά και οι επιθυμίες λιγοστών ακροδεξιών της πόλης μας, ήταν να γίνει επέμβαση και στις αντίστοιχες της πόλης μας. Μπροστά στο κίνδυνο αυτό και την αναίτια επέμβαση του κράτους με τα όργανα του, στα της πόλης μας, υπήρξε κινητοποίηση των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και του δημοτικού συμβουλίου. Το οποίο συζήτησε και ενέκρινε το ψήφισμα που παρακάτω δημοσιεύουμε.

Βεβαίως τότε δεν είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών συμφερόντων για το οικόπεδο της ΑΕΚ, όπως εκδηλώθηκε στη συνέχεια. Και οι συγκεκριμένοι κοινωνικοί χώροι αγωνιστών, δε θα μπορούσαν να είχαν πάρει θέση για κάτι που δεν υπήρχε. Όταν στη συνέχεια εμφανίστηκε το νέο Ρυθμιστικό, πήραν θέση που υπερασπιζόταν το άλσος και τη πόλη. Αυτό πληρώνουν και σήμερα!

Σήμερα το ρόλο των οργάνων της τάξης έχουν αναλάβει οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς «αριστεράς» αγκαλιά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της για να μη χαλάσει το… προξενιό, σε αυτούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε με διοίκηση Γαϊτανά. Δηλαδή με τη πλέον υποταγμένη όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, στα επιχειρηματικά συμφέροντα, δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης.


Ακολουθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

 

Μετά τις τελευταίες επεμβάσεις της Αστυνομίας στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τη στοχοποίηση των χώρων της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο να μην επιτρέψει να επέμβει η Αστυνομία στους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών,  πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας. 

Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας η καταδρομή των ράμπο του κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου