.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ (ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ) ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ;)


Μέχρι να διασταυρώσουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι (όταν και θα είναι πλέον αργά) αυτό που σήμερα σας αποκαλύπτουμε, εμείς το θέτουμε υπόψη σας για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Από μέρες υπάρχει η πληροφορία ότι ο «Διοικητικός Ηγέτης» της Α.Ε.Κ. σκοπεύει να (ξε)πουλήσει για δεύτερη φορά την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Την έχει κοστολογήσει μάλιστα στα 100 εκ. Απ’ ότι μάθαμε στην τιμή περιλαμβάνεται εκτός της (σχετικά) «καθαρής» από Χρέη Π.Α.Ε. και η Οικοδομική Άδεια του νέου γηπέδου. Τώρα σε ποιό νόμισμα έχει αποτιμηθεί η Π.Α.Ε. και η Οικοδομική Άδεια στα 100 εκ. θα σας γελάσουμε.

Θα σας γελάσουμε γιατί όπως μάθαμε η διαπραγμάτευση γίνεται με Άραβες, και όπως γνωρίζουμε αυτοί από χρόνια συναλλάσσονται πρωτίστως σε Δολλάρια. Πάντως και σε Δολλάρια να είναι με ισοτιμία 1,0675 τα 100 εκ. Δολλάρια μετατρέπονται σε 93,7 εκ. Ευρώ (100 εκ./1,0675=93,7 εκ.). Καθόλου άσχημα για κάποιον που δεν έβαλε ούτε σεντ (λεπτό) του Ευρώ από την τσέπη του.  

Σε κείμενο μας της 16ης Γενάρη 2017 με το οποίο μοιραζόμαστε μαζί σας τις πληροφορίες που μπορέσαμε να βρούμε για τον δανειστή της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) είχαμε σημειώσει πως μια θυγατρική της AEGEAN η AEGEAN OIL TERMINAL CORP. είχε λάβει τον Δεκέμβρη του 2015 πίστωση 120 εκ. Δολλαρίων προκειμένου να κατασκευάσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης και φόρτωσης πετρελαίου. Την πίστωση όπως αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα Bloomberg (βλέπε εδώ) παρείχε η UNITED ARAB BANK.

Δεν θα μας παραξένευε καθόλου αν η πίστωση για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και η προσπάθεια πώλησης της Π.Α.Ε. (μαζί με την Οικοδομική Άδεια του γηπέδου) είχαν έστω και έμμεση σχέση. Άλλωστε η πληροφορία για την προσπάθεια πώλησης της Α.Ε.Κ. μιλά ξεκάθαρα για Άραβες (αν και υπάρχουν πολλοί από δαύτους) και η AEGEAN OIL TERMINAL CORP. δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.).

Είτε η προσπάθεια πώλησης ευοδωθεί είτε όχι (π.χ. αν κωλύσει η έκδοση της Οικοδομικής Άδειας) δημιουργούνται δυο σοβαρά για όλους τους ΑΕΚτζήδες (και όχι μόνο) ζητήματα:
  • Ποια θα είναι η στάση των οπαδών (και ειδικότερα των οργανωμένων) στο ζήτημα αυτό; Θα παραμείνουν απαθείς αναγνωρίζοντας στην ουσία το «δικαίωμα» στον Μελισσανίδη να πουλήσει για δεύτερη φορά (την πρώτη ήταν στον Τροχανά) την Α.Ε.Κ. και να βγάλει χρήματα από αυτή την πώληση; Είναι η Α.Ε.Κ. μια οποιαδήποτε Α.Ε.; Με ποιο δικαίωμα θα δεχτούν (εκτός αν μας διαψεύσουν και αντιδράσουν) οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. (και ειδικά οι οργανωμένοι) να πουληθεί από ιδιώτη σε άλλο ιδιώτη μια εταιρεία η οποία στην «επανεκκίνηση» της έχει αποδεδειγμένα χρηματοδοτηθεί από τα λεφτά που οι ίδιοι έχουν εισφέρει μέσω της αγοράς εισιτηρίων;
  • Ποια θα είναι η στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των 25 «ιδρυτικών μελών»
    της μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε.; Μιλάμε για την περίφημη «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» η οποία κατέχει πάνω από το 82% των μετοχών της εταιρείας. Εξαιρώντας όσα εκ των ιδρυτών της έχουν υπαλληλική σχέση (ακόμη και ως «στελέχη») με την Π.Α.Ε. τι θα πράξουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των οποίων η υπογραφή ουσιαστικά υφαρπάχθηκε και οι οποίοι από την ίδρυση και μετά του Σωματείου κρατούνται στο σκοτάδι σχετικά με την όποια δραστηριότητα της;
Προφανώς και η απάντηση στα δύο παραπάνω ζητήματα θα δοθεί στην πράξη όταν και αν (γιατί πολλά μπορεί να συμβούν και να στραβώσει η δουλειά) «σκάσει» η είδηση της πώλησης. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά. Σας αφήνουμε να χωνέψετε όσα μόλις αποκαλύψαμε, υποσχόμενοι πως τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε ενημερώνοντας σας για τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να μεθοδευτεί η πώληση.

10 Απρίλη 2017
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

2 σχόλια:

  1. Λεηλατεί την ΑΕΚ, εδώ και τέσσερα χρόνια, για δεύτερη φορά και θα την πουλήσει, για να κονομήσει τα ...άντερά του!!! Τι Ψωμιάδης, τι Μελισσανίδης, δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορίες για αγρίους. Ας μας πουν τι πληροφορίες έχουν. Βαλτοί είναι για να κάνουν φασαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή