.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

15/6 Εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς της Κ.Γεωργίου Α.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ

Αλληλεγγύη στους εργάτες ενάντια στη εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία

Εκδήλωση 
Πέμπτη 15 Ιούνη, 7μμ 
Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα 
ομιλητές:
Αχμέντ Ιφτιχάρ, 5μελής επιτροπή εργοστασίου
Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα"
Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Καμπάνια συμπαράστασης στην απεργία της Κ.Γεωργίου Α.Ε


Ενσωματωμένη εικόνα 1


Από την Τρίτη 30 Μαΐου οι εργάτες στην επιχείρηση πλαστικών «Κώστα Γεωργίου ΑΕ» είμαστε σε απεργία. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου μας Ασίφ Μαχμούντ, στις 30 Μαΐου ήταν η αφορμή και βρισκόμαστε στο δρόμο μέχρι να κερδίσουμε τα αιτήματα μας.

Η εργοδοσία, εχει βάλει παντού κάμερες ενώ χρησιμοποιεί μεγάφωνα...για να βάζει τις φωνές στους εργάτες βρίζοντας χυδαία. Τα χρησιμοποιεί ακόμη και για ανακοινώσεις στους εργάτες που έχουν πάει το πρωί στη δουλειά όπως: “ Φύγε σήμερα, δεν σε χρειάζομαι, έλα αύριο” χωρίς να σε έχουν ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τρώμε στον ίδιο χώρο που δουλεύουμε, γεμάτος σκόνη και βρώμα. Δεν υπάρχει ντους για να πλενόμαστε. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό! Η τουαλέτα είναι ακατάλληλη για 70 άτομα. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο χώρο για μας. Δουλεύουμε καθημερινά σε τρεις βάρδιες.

Την δουλειά μας την ξέρουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι καθώς προμηθεύουμε με τσάντες τον Σκλαβενίτη, τα Τζάμπο, την Προμηθευτική , τον Γρηγόρη και πολλούς άλλους. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε σαν ζώα, είμαστε εργάτες. Θέλουμε σεβασμό και όχι ρατσισμό.
Έχουμε δίπλα μας την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, του κλαδικού Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας, της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Με όπλο μας την εκλεγμένη Επιτροπή μας συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

• Δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ. Να τιμωρηθεί η εργοδοσία για τις επιθέσεις.
• Όχι απολύσεις όποτε θέλει το αφεντικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία. Όχι κάμερες και μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς.
• Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις.. Όχι δουλειά την Κυριακή. Ανάπαυση
• Πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών.
• Καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.

Η εργοδοσία αντί να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας, προχώρησε την Τετάρτη 7 Ιούνη στην κοινοποίηση, σε ακόμη τέσσερις εργαζόμενους τις απολύσεις τους, αν δεν επιστρέψουν στη δουλειά μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για μέλη της εκλεγμένης επιτροπής μας και εργάτες που από την αρχή είναι στον αγώνα και τον οργανώνουν. Εμείς λέμε ότι αυτά που κάνει η εργοδοσία δεν μας σταματάνε και δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε με απεργία και ζητάμε από όλα τα σωματεία και τους εργάτες να μας στηρίξουν.
Με ευθύνη της επιτροπής μας: Ξεκινάμε Απεργιακό Ταμείο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα που θα είναι μακρύς.

Ζητάμε από όλα τα σωματεία να έρθουν στο εργοστάσιο και να μας ενισχύσουν ηθικά και οικονομικά
Καλούμε όλους την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8.30πμ στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων στην δίκη που έχουμε ενάντια στην εργοδοσία. Αξιοποιούμε την τριμερή συνάντηση στο Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 12 το μες.

Συνδιοργανώνουμε εκδήλωση με την Πακιστανική Κοινότητα, την ΚΕΕΡΦΑ και τον Συντονισμό ενάντια στα Μνημόνια την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Αυλώνα για συμπαράσταση στον αγώνα μας και καλούμε όλους να είναι εκεί.

Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου