.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επείγουσα δράση για να απελευθερωθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας


Επείγουσα δράση για να απελευθερωθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Οι τελευταίες μέρες είναι δύσκολες για την οικογένεια της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς ο συνάδελφός μας και Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, Taner Kiliç, βρίσκεται υπό κράτηση. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να φοβούνται για την ασφάλειά τους και όμως, αυτό είναι μια πραγματικότητα για εκατομμύρια ακτιβιστές παγκοσμίως που αγωνίζονται ενάντια στην ανισότητα και την αδικία.

Την Τρίτη, 6 Ιουνίου, ο Taner Kiliç βρισκόταν στο σπίτι του όταν έφτασαν οι δυνάμεις ασφαλείας, έψαξαν το σπίτι και το γραφείο του και τον συνέλαβαν. Σήμερα, σχεδόν μια βδομάδα αργότερα, βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, κατηγορείται ότι είναι μέλος της "Τρομοκρατικής Οργάνωσης Fethullah Gülen", ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν έχει παρουσιάσει κάποιο αξιόπιστο στοιχείο για αυτές τις κατηγορίες.


«Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σύρθηκε από το κύμα διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Salil Shetty. "Ο Taner Kiliç έχει μια μακρά και διαπρεπή ιστορία υπεράσπισης ακριβώς αυτών των ελευθεριών τις οποίες τώρα οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν».

Δυστυχώς, η φυλάκιση του Taner είναι ένα ακόμα σημάδι της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Μετά το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότερα από 50,000 άτομα έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον 130 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει, ενώ περίπου 150 δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό κράτηση.

Αυτές οι επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες και σας ζητάμε να στηρίξετε όσους και όσες στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γείτονα χώρα.  Υπογράψτε και διαδώστε την έκκλησή μας  ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Taner Kiliç. 

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας,

Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου