.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Έξω τώρα από τον ευρωνατοϊκό ιμπεριαλισμό και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους!


Την Πέμπτη, 8/6/2017 και ενώ είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το ΝΑΤΟικό πλοίο USS Mesa Verde LPD-19 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας, με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα. 
 
Το Γραφείο αυτό, ως τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας, προωθεί και τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς και τις επιχειρηματικές συμφωνίες για την αμερικάνικη πολεμική βιομηχανία. Βασικός ρόλος του είναι να ενδυναμώσει την ενσωμάτωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια του αμερικανο-ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για σύμπραξη που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό και τη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στα σύνορα της Ρωσίας. 


Με αφορμή τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, μέσα από ομιλίες και δηλώσεις του έλληνα υπουργού άμυνας αλλά και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, γίνεται φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχες της, στο όνομα τάχατες της λεγόμενης «παρεμβατικής πολιτικής» για την υποτιθέμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», με πρωτοφανή εθελοδουλία, δίνει «γη και ύδωρ» στους αμερικανικοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, επαναδιατυπώθηκε από τους αμερικάνους αξιωματούχους η ικανοποίηση τους για τη διαρκή χρήση και αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, προφανώς για τις εκάστοτε επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πλαίσιο των «συζητήσεων» μεταξύ κυβέρνησης και ΗΠΑ για την επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας μέχρι και για μια δεκαετία, οι Αμερικανοί ζητούν τη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης βατραχανθρώπων («Navy Seals») στις εγκαταστάσεις της Σούδας, ώστε να την έχουν ορμητήριο για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή. Επίσης επαναδιατυπώνουν το παλαιότερο αίτημα τους για πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου, κυρίως για στάθμευση μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV). Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε και τη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών και ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων και τις συμφωνίες της χώρας μας με αμερικανικά και άλλα μονοπώλια για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, αλλά και την κινητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στα Βαλκάνια, καθώς και την επιδίωξη της να παρέμβει στην κρίση των χωρών του Κόλπου, τότε εύλογα εγείρονται τεράστιες ανησυχίες, για τις ολέθριες περιπέτειες και τους ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό μας, που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας μας, ως μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στους εξελισσόμενους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους σύνθετους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε έναν ανήσυχο και ασταθή κόσμο, όπου οι διάφορες συμμαχίες είναι υπό διαμόρφωση, σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, τη μήτρα που μπορεί να γεννήσει ακόμα και γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου θυμίζει εποχή Πιουριφόι. Οι κίνδυνοι για να συντριβεί κάθε αντίσταση   στην ευρύτερη περιοχή και να επικρατήσει ολοκληρωτικά ο ιμπεριαλισμός, η ένταση των πολέμων ακόμη και γενικευμένη ανάφλεξη είναι μεγάλοι.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η δράση εναντίον του ιμπεριαλισμού, η παλλαϊκή καταδίκη των επεμβάσεων και των πολέμων, η απαίτηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στα σχέδιά τους, η άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Στον αγώνα του ελληνικού λαού για επιβίωση, για αύξηση μισθών και συντάξεων και απαλλαγή από τα μνημόνια το δυνάμωμα κοινής δράσης εναντίον του ιμπεριαλισμού και των πολέμων μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος.

Οι όποιες κινητοποιήσεις γίνονται όπως αυτή που διοργανώνουν συνδικαλιστικές δυνάμεις που ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη είναι ατελέσφορες. Αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη χωρίς να απαιτείται η άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ξήλωμα των βάσεων και η κατάργηση όλων των συμφωνιών που δένουν τη χώρα χειροπόδαρα στους σχεδιασμούς τους δεν νοείται. Δεν είναι δυνατόν ώριμοι και καίριοι στόχοι που ωριμάζουν στη συνείδηση του λαού να παραπέμπονται για μετά την επανάσταση, στο σοσιαλισμό. 

Οι εργαζόμενοι και όλος oλαός που θα υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, καλούνται να διαμορφώσουν ισχυρό μέτωπό, να απαιτήσουν και να επιβάλλουν την άμεση αποδέσμευση της χώρας μας από τους ΕυρωΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και από τα λαοκτόνα σχέδιά τους, για να υπάρξει ελπίδα και να ανοίξει η ελπίδα για τους σοσιαλιστική προοπτική.
                                  
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
πηγή: ergatikosagwnas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου