.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης- Ειρήνης και Πολιτισμού σε συνεργασία δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και περιφέρειας Αττικής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης- Ειρήνης και Πολιτισμού
«εμείς  τραγουδάμε  για  να  σμίξουμε  τον  κόσμο»


Στις  16, 17  και 18  Ιουνίου, ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών), θα πραγματοποιήσει τριήμερο Φεστιβάλ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στην Λίμνη του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας. Σε μία εποχή που μαστίζεται από το δράμα του πολέμου, του προσφυγικού ξεριζωμού και της μισαλλοδοξίας, αυτό το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σύγχρονους και παλιότερους, «ξένους», αλλά και Έλληνες που δημιούργησαν στη χώρα μας μία νέα πατρίδα.

Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες, θα διεξαχθούν συζητήσεις με τη συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων. Θα προβληθούν φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από συναυλίες της Ορχήστρας Μουσικής της ΕΡΤ και με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», αναδεικνύοντας ότι η μουσική ενώνει τους λαούς ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Χορηγοί επικοινωνίας:  ΕΡΤ – 103,7 (δεύτερο πρόγραμμα) ,105.5 (στο Κόκκινο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου