.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Συζήτηση μεταξύ ομοϊδεατών που ονομάστηκε συνέντευξη του Δημήτρη Ανδριόπουλου στο sport-fm.gr με ανακρίβειες, αποσιωπήσεις, θράσος κλπ.




Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ήταν το γήπεδο της Βασκικής Μπιλμπάο στην Ισπανία. 

Αποσιωπώντας κρίσιμες πλευρές της πραγματικότητας, αλλοίωσε την αλήθεια.

Το γήπεδο της Μπιλπμάο ανήκει στην ομάδα και δε πρόκειται για κατασκευή που θα εκμεταλλεύονται ιδιωτικά συμφέροντα, ούτε για 50 χρόνια, ούτε για μια μέρα.


  • Σε πολύ μικρές αποστάσεις από το γήπεδο, βρίσκονται σειρά ελεύθερων και ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Όπως και στην απέναντι πλευρά που συνορεύει με το ποταμό Νερβιόν. Στο σημείο υπάρχει γέφυρα που συνδέει  τις δυο όχθες.
  • Δίπλα στο γήπεδο υπάρχουν σιδηροδρομικός σταθμός, σταθμός τραμ, και σταθμός υπεραστικών λεωφορείων.
  • Στο γήπεδο οδηγούν πλήθος οδικών αρτηριών με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας και πολλές αστικές συγκοινωνίες.
  • Το γήπεδο μπορεί να απέχει 1,5 χλμ από το κέντρο της πόλης όπως ανάφερε, κοντά του όμως δε βρίσκονται κατοικίες. Σε μας όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος υπάρχουν. Σε τι θα χρειαζόταν λοιπόν οι θέσεις στάθμευσης εντός του γηπέδου; Χωρίς όμως τους γύρω χώρους στάθμευσης, το γήπεδο της Μπιλμπάο ποτέ δε θα χαρακτηριζόταν κατηγορίας «ελίτ». 

Επίσης ανάφερε πως βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ η πραγματικότητα είναι πως βρίσκεται στο μέσο της πόλης καθώς δεν είναι ασφυχτικά χτισμένη όπως η ευρύτερη περιοχή μας. Αριστερά και δεξιά του γηπέδου υπάρχει άφθονο πράσινο.
Τι κοινό έχει ο δήμος μας και το οικόπεδο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με αυτά; Καμιά!

Προσπαθώντας όμως ως καλός «πολιτικός» να υπερασπιστεί τη δουλειά που του έχει ανατεθεί, δεν απόφυγε τα λάθη. Είπε για παράδειγμα πως συζητιόταν η κατασκευή του ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, δήμο, κυβέρνηση, ομάδα κλπ, επί 10 χρόνια! Βεβαίως το είπε για να αποδείξει ότι συγκριτικά το έργο πάει γρήγορα, ξεχνώντας πως όλο το σχέδιο πιέσεων - καθυστερήσεων βασίζεται στο παραμύθι ότι τάχα μου μας εμποδίζουν… Ξεχνώντας φυσικά πως καμιά συζήτηση δεν έχει γίνει εδώ, και καμιά θέση του δήμου δεν έχει γίνει δεκτή.

Μίλησε ακόμη για τη χωρητικότητα του γηπέδου της Μπιλπάο, ανεβάζοντας την σε 60.000 θέσεις. Η τάση του να υπερβάλλει ή να ισχυρίζεται πράγματα που δεν ισχύουν, και να τα χρησιμοποιεί συζητώντας με φιλικούς δημοσιογράφους που στη πραγματικότητα θέλουν να προβάλλουν μονομερώς τις απόψεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι ακατανίκητη. Η πραγματικότητα είναι πως πρόσθεσε 7.000 θέσεις κι αυτές όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση στην οποία επίσης αναφέρθηκε, πρέπει να πούμε πως στην Ισπανία έχουν από δεκαετίες, ότι η υπόλοιπη Ευρώπη. Έσοδα από φόρους που στη χώρα μας πηγαίνουν στη κεντρική κυβέρνηση, εκεί πηγαίνουν στις διάφορες βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ελληνικό μετεμφυλιακό κράτος για να ελέγχει πλήρως τη τοπική αυτοδιοίκηση, με όλες τις διοικητικές διαιρέσεις που αποφάσισε και αποφασίζει, και με όλους τους δήθεν εκσυγχρονισμούς, συνεχίζει να ελέγχει ασφυχτικά ιδιαίτερα το α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, τους δήμους. Κι ο καλύτερος τρόπος γι΄ αυτό είναι να τους δίνει λεφτά με το σταγονόμετρο. Για παράδειγμα τα αντιπλημμυρικά που είναι απαραίτητα στο δήμο μας, περιμένουμε να τα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια. Κι άτυπα αυτό, αποτελεί επιχείρηση αντιπαροχής για υποχωρήσεις του δήμου στο θέμα του ιδιωτικού γηπέδου. Στην Ισπανία που διάφοροι φόροι κατευθύνονται απευθείας στα ταμεία των δήμων, έχουν χρήματα για να κάνουν πολιτική σύμφωνα με τις δικές τους επιλογές. 

Αν λοιπόν στην Ελλάδα είχαμε την ίδια κατανομή κρατικών εσόδων, τότε είναι προφανές πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα μπορούσε να το φτιάξει ο δήμος και να είναι δημόσιο. Και δε θα χρειάζονταν ιδιώτες «σωτήρες» να το εκμεταλλεύονται για 50 χρόνια αδιαφορώντας για τη τύχη των ερασιτεχνικών τμημάτων της ομάδας.

Πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε από το γκουγκλ μαπς το γήπεδο της Μπιλμπάο, τους χώρους που το περιβάλλουν μεγαλώνοντας όσο θέλετε το χάρτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου