.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η «νέα» ΑΕΚ.

από Πίσσα και πούπουλα

Αυτή τη φορά ο Μήτσος, «ψώνισε»  από τη «λαική» πρωτού φτάσει η ώρα 3 το απόγευμα. Πήγε κατά τις 12. Μεσημέρι θα μου πεις,αλλά όσο νά’ναι,δεν άρχισαν και να μαζεύουν τις σιδεριές και τα καφάσια τους οι έμποροι.

Τις προηγούμενες χρονιές έβγαινε με  το καρότσι του το απόγευμα. Μάζευε από κάτω ότι ήταν πεταμένο και περίμενε να τελειώσουν όλοι,ώστε να πάρει τα απομεινάρια από τα καφάσια «ότι πάρεις 1 ευρώ».

Φέτος έκανε τη διαφορά. Πήρε απομεινάρια  πριν τις 3 και «τσάτρα-πάτρα»  αγόρασε (sic)  ελεύθερους και δανεικούς,από καφάσια που δεν ήταν και πολύ ώρα στον ήλιο,όσο να πεις ότι είναι «για πέταμα». Φυσικά δεν τα λες και καλής διαλογής τα ζαρζαβατικά τα φετινά,αλλά τουλάχιστον τα έφερε στα χέρια του Μανώλη του «μάγειρα» εγκαίρως. Ωστε να φτιάξει και αυτός-έχοντας ως κύριο όπλο τον αυτοσχεδιασμό και το ένστικτο (ελλείψει ποιότητας) μια κατσαρόλα φαί που να κατεβαίνει έστω στο λάρυγγα και να γιομίζει τα άδεια εδώ και χρόνια από καλό φαί στομάχια των ΑΕΚτζίδων. Οι οποίοι κλήθηκαν να προπληρώσουν-όσοι διέβλεπαν ουρές στην ταβέρνα του ΟΑΚΑ- διαρκείας τραπέζι, μη και χάσουν την «κακαβιά» που τους επιφυλάσσει -και για φέτος- ο Μελισσανίδης.


Πας σε ταβέρνα,πληρώνεις για όλο το καλοκαίρι και στηρίζεσαι πλέον μόνο στις υποσχέσεις του ιδιοκτήτη της ή στις καλές προθέσεις και την επινοητικότητα του μάγειρά της. Κάνεις τον σταυρό σου και «βουρ» στα τριτοτέταρτα ψάρια της κακαβιάς και στις πατάτες «μπλουμ». Με ολίγον σέλινο και μαιντάνο. Δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι Σιμόες-Γιόχανσον, αυτή η κακαβιά,συγνώμη η ομάδα θέλω να πω,δεν θα έπρεπε να βγαίνει καν από την κουζίνα,αφού  δεν θα την κατάπιναν ούτε αθίγγανοι.

Τους νέους παίκτας (που έλεγε και ο Πολυχρονίου) είναι νωρίς να τους κρίνουμε σε ατομικό επίπεδο και άρα θα ήταν άδικο. Φυσικά μια «προαίσθηση» και μάλιστα με βάσιμο ιστορικό πλανάται στον αέρα,αλλά πάντα είναι καλό και ορθό,να περιμένουμε τις πρώτες 10 επίσημες εμφανίσεις της ομάδας και των ιδίων πρωτού βάλουμε ταμπέλες.

Μπορεί να βγουν «Σαβέφσκι» κάποιοι εξ αυτών. Και ο Τόνι με ελάχιστα ήρθε. «Περίπτωση» θα μου πεις. Εντάξει. Η απάντηση είναι: «περίπτωση είναι και ο ίδιος ο «μεγιστάνας». Οτι πιάνει, ή μετατρέπεται ή σε χρυσό, ή σε σκατά. (συνήθως χρυσό για τον ίδιο και σκατά για όλους τους άλλους). Ποτέ κάτι μεσαίο και αδιάφορο. Πάντα έχει ενδιαφέρον η κάθε μεταμόρφωση στα χέρια του.
Τα έως τώρα φιλικά,δεν δείχνουν πολλά. Ο σπανιόλος μάγειρας κάνει πειράματα και ψάχνει το-ή τα- καλύτερα συστήματα που να ταιριάζουν στα «ψάρια» που του έχει παραδώσει ο «μεγιστάνας». Σπάροι, πετροσγουβαίοι,σιλίμες και ζιλάρια» δηλαδή.

Οι αντίπαλοι,- οι γνωστές Κορώνες και Σουβλάκια της Πολωνίας- δεν αντέχουν σε κριτική,κατεπέκταση και η ίδια η ΑΕΚ. Ελπίζουμε να «δέσει» η ομάς όσο καλύτερα γίνεται και να αποφεύγονται οι «πειραματισμοί» και τα ψαξίματα εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου. Να υπάρχει δηλαδή ένας μπούσουλας αγωνιστικός.

Το μεγάλο μειονέκτημα-το οποίο φυσικά προείδε  εδώ ο Steven- δηλαδή  η  αδυναμία της μεσαίας γραμμής-θα φανεί κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις άλλες δύο γραμμές,-και άρα τα όποια αγωνιστικά πλάνα του μάγειρα-δεδομένου ότι ρίχθηκε βάρος σε επίθεση και άμυνα. Υπάρχουν ομάδες-όπως η Μπάρτσα- που δεν παίζει (ή δεν έπαιζε) με καθαρόαιμο φορ. Αλλες ομάδες δεν παίζουν με «δεκάρι» ή και στόπερ ακόμα. Ε,εμείς δεν θα παίζουμε με χαφ. Μπορεί και να μας βγει.

Πήρε και-παραδοσιακά-  τους Γιούγκους ποδοσφαιριστές της. Ετσι είναι. ΑΕΚ δίχως -«ιτς», είναι σαν να πηγαίνεις στην Κρήτη και να μη δοκιμάζεις «κλέφτικο» (μη κάνετε συνειρμούς).

Ο μόνιμος κύριος αντίπαλος της έρμης ΑΕΚ, ο γάυρος,έχει ξοδέψει τα δεκαπλάσια για τις δικές του μεταγγραφές. Η λογική λέει,-ακομαι και αν δεν «πιάσουν» όλες,πράγμα φυσιολογικό- πως έχει εκτων πραγμάτων και πρωτου ξεκινήσουν από την αφετηρία του πρωταθλήματος οι ομάδες, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και κατά βάση ένα «επάνω χέρι» όσο αφορά στον τελικό νικητή της σεζόν. Αυτό λέει και η επιχειρηματική λογική αλλά και «δικαιοσύνη». Πως επενδύεις το 1/10 από τον άλλο και ζητάς,προσδοκάς να έχεις  περισσότερα έσοδα από  εκείνον; Φυσικα μπορεί να συμβεί. Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νούμερα. Παίζουν πολλά ρόλο. Ο σχεδιασμός, η προνόηση, η «προφύλαξη» της ομάδας, η ποιότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονται το -όποιο- ρόστερ,η ορθολογική διαχείρηση αυτού του έστω περιορισμένου μπάτζετ, κλπ-κλπ. Επειδή και από κει δεν βλέπουμε εδώ και μερικά χρόνια πολλά πράγματα,γι αυτό και κρατάμε μικρό καλάθι.

Φυσικά το ποδόσφαιρο είνα «παράλογο» σπορ, ενέχει δηλαδή μέσα του πολύ αδικία (γι αυτό άλλωστε αγαπιέται από τις μάζες. Γιατι αγαπούν την παρανομία και την πουστιά οι 9 στους 10). Οπότε μπορεί η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου να κερδίσει το ρεστοράν του χοντρού. Ο εκδιωγμός του-μέ αφορμή το ναρκοπλοίο,δεν  είναι ορατός. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για «επανασύσταση» ή «προειδοποίηση». Από αυτή την υπόθεση, όλοι τελικά θα γουν κερδισμένοι. Ολοι εκτός από τα «χαρμάνια» για το οποία προορίζονταν το εμπόρευμα.

Ο ένας είναι «της οικογένειας Μητσοτάκη» ,άλλος από εδώ ‘εχει για «πουλέν» του τον  Σαμαρά. Αυτά από μόνα τους καθιστούν τους Μαρινάκη-Μελισσανίδη δευτεροξάδερφα. Για να μη πω πρωτοξάδερφα και φανω υπερβολικός. Εντάξει τώρα. Τσακωμοί, ίντριγκες, γκρίνιες και δικαστικές περιπετειούλες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις οικογένειες. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει πολύ και καλή περιουσία. Εδώ βγαίνουνε όπλα για ένα κτήμα μισό στρέμα. Φαντάσου τώρα για κτήμα από τον Εβρο ως την Κρήτη. Και λίγα γίνονται,λέω εγώ.

Δεν το βλέπω λοιπόν-προσωπικά- με πολλές πιθανότητες αυτό,(να κλέψουμε το πρωτάθλημα δηλαδή) αλλά μακάρι να συμβεί. Να επαναεπιβεβαιωθεί ο σκληρός νόμος του ποδοσφαίρου-πως δεν νικάει πάντα ο καλύτερος η ο πιο «σπρώχτης» και επίσης πως δεν παραμένει στην «κακαβιά» μια ζωή. Να φάει έστο ένα μυδιπίλαφο, μία καλαμαράκια,μια μπακαλιάρο βρε αδερφέ,έστω και κατεψυγμένα,φερμένα από τα εκτροφεία της Λας Πάλμας.

Η οποία πόλη Λας Πάλμας μπορεί να αποδειχθεί  και σε «Λας Βέγγας» για την ΑΕΚ. Μαύρο-κόκκινο. Μονά-ζυγά. Κάτι λίγο τα στατιστικά και οι υπολογισμοί,κάτι η θεά τύχη,μπορεί να μας χαμογελάσει. Που θα πάει,θα το «τσακώσουμε».  Οπως λέει και το πρόσφατο διαφημιστικό σποτ του ευαγούς ιδρύματος του ΟΠΑΠ-του οποίου «προίσταται» ο μεγιστάνας με ποσοστό 0.00001% : «Πρόσεχε  τί τάζεις-τάζεις, γιατί παίζει να το πιάσεις». Λας Πάλμας-Πάλμας».

πηγή: dailytripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου