.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ)


Οι δημόσιες θρησκευτικές τελετές είναι ένας τρόπος σύσφιξης των σχέσεων των κυβερνόντων με τους κυβερνωμένους. Στις τελετές αυτές ΟΛΟΙ προσέρχονται σαν ίσοι. Τότε τα αξιώματα δεν μετράνε παρά μόνο για το πόσο κοντά στο ιερό θα βρίσκεται κάποιος (κάτι που δεν είναι πάντα καλό). Ακόμη και οι ιερείς που βρίσκονται στο αποτελούν μόνο τα εξουσιοδοτημένα για την επικοινωνία με το θείο μέλη της κοινωνίας. Στην ουσία σε μια δημόσια θρησκευτική τελετή έχουμε από τη μια τον Θεό και από την άλλη το σύνολο των πιστών του που προσεύχονται (δέονται) για κάτι. Με την δέηση οι πιστοί είτε επιζητούν να εξευμενίσουν τον θεό είτε γενικότερα ζητούν απ’ αυτόν την ευλογία του για τα σχέδια τους.

Καθώς, όμως, το αποτέλεσμα της δέησης ΔΕΝ είναι ποτέ σίγουρο και προφανές (παρά μόνο εκ των υστέρων) κανείς ΔΕΝ είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δημόσια τελετή ήταν επιτυχημένη. Γιατί αν ήταν πάντοτε σίγουρο το αποτέλεσμα, τότε πολύ απλά ΔΕΝ θα υπήρχαν αποτυχίες. ΟΛΑ τα επιχειρηματικά σχέδια θ’ απέφεραν τα λεφτά για τα οποία σχεδιάστηκαν και όλοι θα ήταν χαρούμενοι. Μόνο που αν όλοι ήταν το ίδιο επιτυχημένοι, τότε θα βρίσκονται όλοι τους στην ίδια θέση και καθώς κανείς δεν θα ήταν πολύ καλύτερα δεν θα φθονούσε ο ένας τον άλλο. Επειδή όμως το κέρδος του ενός είναι η ζημιά του άλλου ΔΕΝ γίνεται όλες οι δεήσεις (προσευχές) να είναι επιτυχείς.

Γι’ αυτό οι «πουθενάδες» σας προειδοποιούν: 

Οι αγιασμοί ΔΕΝ εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Μπορεί να δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας, αλλά αυτό διαρκεί μέχρι τον πρώτο τραυματισμό (αν μιλάμε για ομάδες) ή την πρώτη δυσκολία (όπως π.χ. η προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της Οικοδομικής Άδειας). Επιπρόσθετα η εντύπωση που αυτοί αφήνουν επηρεάζεται από την γενικότερη συγκυρία. Για παράδειγμα αν το σημερινό αποτέλεσμα είναι θετικό (νίκη ή ισοπαλία), τότε και οι εντυπώσεις από τον αγιασμό-υπερπαραγωγή θα είναι εντονότερες. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τότε ο αγιασμός-σόου θα έχει πρώτα και κύρια ως αποστολή την ανύψωση του ηθικού και δεν θα δημιουργήσει μεγάλη «υπεραξία». 

Πάντως για ένα πράγμα πρέπει να είστε σίγουροι. Ότι ο «Τίγρης» ΔΕΝ θα σας αφήσει παραπονεμένους. Θα επιστρατεύσει όποιους και όσους μπορεί. Ειδικά, τώρα που μπήκαμε και σε προεκλογική περίοδο (οι εκλογές θα γίνουν «πρόωρα» μέχρι το Φθινόπωρο του 2018) όλοι είναι πρόθυμοι να παραστούν σ’ έναν αγιασμό. 

Τώρα αν θα δουλέψει (αν θα έχει αποτέλεσμα) αυτό ΔΕΝ είναι σε θέση να σας το πεί ΚΑΝΕΙΣ και ειδικά αυτοί που θα παραβρεθούν στην δημόσια θρησκευτική τελετή. 

Υ.Γ. Μήπως ν’ αναβάλλουν για λίγες μέρες τον αγιασμό-υπερθέαμα; Όχι, τίποτα άλλο αλλά θα έχει υψηλές θερμοκρασίες και αν σ’ ένα μέρος στην Αττική κάνει πολύ ζέστη σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό είναι η Ν. Φιλαδέλφεια. Μη ξεμείνουμε από Υπουργούς και νταραβεριτζήδες.

25 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου