.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Καυτά ερωτήματα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΕΝ για το «γήπεδο Μελισσανίδη»





 Στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί, δημοσιεύουμε ανάλυση με τίτλο: «Γήπεδο Μελισσανίδη» δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χτιστεί (δείτε εδώ), στο οποίο συνοψίζουμε το ιστορικό αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης.


Το συγκεκριμένο άρθρο κοινοποιήσαμε με αίτησή μας στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβάλλοντάς τους ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία περιμένουμε απάντηση. Η αίτηση έχει πρωτοκολληθεί στα γραφεία του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Γεώργιου Γκανασούλη (αρ. Πρωτ. 336/17.7.2017), της προϊσταμένης της ΔΑΟΚΑ, Θεοδώρας Γαλάνη (αρ. Πρωτ. 12530/17.7.2017), και του προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδοτήσεων, Νίκου Μπία (αρ. Πρωτ. 12531/17.7.2017).

Δίνουμε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο αυτής της παρέμβασής μας που έχει ως εξής:


Αθήνα, 17.07.2017

Προς
1.    Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ
2.    Προϊσταμένη ΔΑΟΚΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
3.    Προϊστάμενο Τμήματος Αδειοδοτήσεων, ΝΙΚΟ ΜΠΙΑ

Οπως γνωρίζετε, η εφημερίδα μας ασχολείται επί μακρόν με το ζήτημα της επιχειρούμενης, από την εταιρία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, έκδοσης Εγκρισης και Αδειας Δόμησης επί οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, και, ως εκ τούτου, αποτελεί πράγμα εκτός συναλλαγής, το οποίο δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε ένα κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), του οποίου οι σκοποί αντιβαίνουν στον κοινωφελή σκοπό για τον οποίο έγινε η παραχώρηση.

Θέτουμε υπόψη σας δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στο φύλλο της 15ης Ιούνη του 2017, σελίδα 8, το οποίο αναφέρεται συνοπτικά στο ιστορικό της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης, καθώς και σε φήμες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η έκδοση Εγκρισης Δόμησης για την ανέγερση γηπέδου με φορέα υλοποίησης και κύριο του έργου την εταιρία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Πέραν των δημοσιογραφικών μας πληροφοριών, σχετικά με τη μεθόδευση που επιχειρείται, το βάσιμο των φημών προκύπτει και δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει από τους Δημήτριο Μελισσανίδη και Δημήτριο Ανδριόπουλο, οι οποίοι προεξόφλησαν την έκδοση της άδειας «ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα» (δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα). Στο πλαίσιο αυτών των δηλώσεων έγινε και αναφορά σε συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος, τον υπουργό Επικρατείας Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, ο οποίος –αν και παντελώς αναρμόδιος, σύμφωνα με τον νόμο- βοηθά την εν λόγω εταιρία στην υλοποίηση του σχεδίου της ενώπιον των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης (εμμέσως πλην σαφώς, περιγράφεται καθεστώς παρεμβάσεων, αν όχι πιέσεων, προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, από αναρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος). Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη γενική συνέλευση του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ στις 11.7.2017 και φιλοξενήθηκαν από όλο το φάσμα των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, κάνουμε και μια πρόσθετη αποκάλυψη, που αφορά την εμφάνιση στο Κτηματολόγιο δύο ιδιοκτητών της επίμαχης έκτασης. Η μεν έκταση των 26,126 στρεμμάτων έχει ως ιδιοκτήτη (100/100) το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, που την έχει εγγράψει στο Υποθηκοφυλακείο από το έτος 1947, η δε έκταση των 2,966 στρ., που παραχωρήθηκερ πρόσφατα κατά χρήση-διοίκηση-διαχείριση στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ, έχει ως ιδιοκτήτη (100/100) το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να μας απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
  1. Επειδή η ΔΑΟΚΑ, όπως η ίδια μας έχει ενημερώσει εγγράφως με το υπ' αρ. Πρωτ. 53835/8.12.2014 έγγραφό της, έχει ζητήσει τη «συνδρομή του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του Υπουργείου μας όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως», προτίθεστε να εκδώσετε Εγκριση Δόμησης μολονότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου δεν έχει απαντήσει θετικά ως προς το ιδιοκτησιακό, δηλαδή ως προς τη νομιμοποίηση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου;
  2. Δεδομένου ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη νομιμοποίηση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ (αντιθέτως, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, εισηγήθηκε στον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, την υποβολή σχετικού Ερωτήματος στο ΝΣΚ, εισήγηση την οποία ο υπουργός δε δέχτηκε), προτίθεστε εσείς να εκδώσετε την αιτηθείσα Εγκριση Δόμησης στο όνομα της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ;

Κατά την άποψή μας, αυτό θα ήταν παντελώς παράνομο και θα γεννούσε ένα ακόμη σκάνδαλο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, ανάλογο με το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας στα ανωτέρω ερωτήματα, δεδομένου ότι απασχολούν την επικαιρότητα και εμείς έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό, όπως πράττουμε από τότε που ξεκίνησε αυτή η όζουσα υπόθεση.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου