.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Βιβλία ιστορίας και πολιτικής – πρόσφατες εκδόσεις

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Εικόνα απ’ το ιδρυτικό συνέδριο των Λαμπράκηδων

  1. Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πόλις» το βιβλίο της Κατερίνας Λαμπρινού με τίτλο ΕΔΑ 1956-1967. Πολιτική και ιδεολογία, το οποίο τυπώθηκε τον Απρίλιο του 2017 και εκετείνεται σε 560 σελίδες περίπου. Το βιβλίο αποτελεί επεξεργασμένη και συντομευμένη εκδοχή της διδακτορικής διατριβής της Κατερίνας Λαμπρινού, που είναι δρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και έχει γεννηθεί το 1978.
  2. Το βιβλίο του Τάσου Τρίκκα με τίτλο Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017. Από το Όραμα στην Πράξη. Κομμουνιστική Διεθνής. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Ρωγμές στη μονολιθικότητα, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Θεμέλιο» σε 370 περίπου σελίδες, τον Απρίλιο του 2017 κι αυτό. Ο Τάσος Τρίκκας είναι εκείνος που μας έδωσε και το δίτομο έργο ΕΔΑ 1951-1967. Το νέο πρόσωπο της Αριστεράς, Εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 2009. Συμμετείχε στα καθοδηγητικά όργανα της προδικτατορικής νεολαίας της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, με χρεώσεις για τη Γενιά μας, το 15θήμερο όργανο της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη (ΔΝΛ), αλλά και τη Δημοκρατική Αλλαγή, την απογευματινή εφημερίδα στην υπηρεσία της αληθινής δημοκρατίας.
  3. Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια το βιβλίο του Μάκη Παπούλια με τίτλο Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη… Ιστορίες και μνήμες, εκτεινόμενο σε 345 περίπου σελίδες, τον Μάιο του 2017. Ο Μάκης Παπούλιας συμμετείχε στους αγώνες του «1-1-4» και του 15% ως σπουδαστής της ΑΣΟΕΕ, η δημοκρατία δε των συνταγματαρχών τον φυλάκισε και στη συνέχεια τον εξόρισε στο Λακκί της Λέρου. Υπήρξε φίλος αδελφικός με τον Σωτήρη Πέτρουλα, πρωταγωνίστησε στην ΠΑΝΔΗΚ, ενώ από τον Οκτώβριο του 1975 κυκλοφόρησε με πρωτοβουλία του στο Μπραχάμι η εφημερίδα δημοτικού προβληματισμού Ελεύθερη Γνώμη.
Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου