.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ)



Η «νέα» Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. συμπληρώνει αισίως σήμερα την πρώτη της 3ετία. Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια ανακοινώθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. η σύσταση της, της οποίας τα τυπικά είχαν αρχίσει να «τρέχουν» από τις 22 Ιούνη 2014 όταν και συντάχθηκε στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Στυλιανής Δημητρέλλου η υπ’ αριθμόν 56.569 συμβολαιογραφική πράξη. Η συμπλήρωση της 3ετίας ΔΕΝ είναι μόνον μια ανούσια επέτειος. Είναι πολύ περισσότερο το χρονικό όριο που επιβάλλει ο «Αθλητικός Νόμος» στους ιδρυτικούς μετόχους μιας Π.Α.Ε./Κ.Α.Ε. να (δια)κρατήσουν τις μετοχές τους. Μόνον μετά τη συμπλήρωση της 3ετίας οι ιδρυτικές μετοχές μπορούν να πουληθούν.

Στις 19 Δεκέμβρη του 2016 σας είχαμε αποκαλύψει ότι η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» είχε αγοράσει τις μετοχές του Μάκη Αγγελόπουλου στην ονομαστική τους τιμή (βλέπε εδώ). Μ’ αυτό τον τρόπο οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. περιορίζονταν σε τρείς (η Ερασιτεχνική και ο Στέργιος Γάντζουλας είναι οι άλλοι δύο). Η μεταβίβαση είχε γίνει σύμφωνα με πληροφορίες μας τον προηγούμενο Σεπτέμβρη αλλά ΔΕΝ μπορούσε να εγκριθεί γιατί ΔΕΝ είχε συμπληρωθεί η 3ετία του άρθρου 68 παρ. 10 του Ν. 2725/1999.

Φέτος τον Σεπτέμβρη, όμως, νομικά ΔΕΝ τους σταματά τίποτα. Οπότε το μέχρι 9 Φλεβάρη 2017 ανακοινωμένο Μ.Κ. ύψους 2.131.000 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 213.100 μετοχές των 10 Ευρώ θα έχει ως εξής:

ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΤΟΧΕΣ %
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ. 178.290 83,66
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 21.310 10,00
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ 13.500 6,34



ΣΥΝΟΛΟ 213.100 100,00

Όπως σημειώναμε και στο κείμενο μας του περασμένου Δεκέμβρη η συγκέντρωση όλων των μετοχών στα χέρια της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» υπέκρυπτε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο μεγαλομέτοχος της Κ.Α.Ε. που μαζεύει ότι αξιόλογο μπορεί να βρεί σε μικρές ηλικίες (που δεν έχει φύγει στο εξωτερικό ή ΔΕΝ έχει υπογράψει σε Γαύρο και Π.Α.Ο.) χρειαζόταν αυτά τα 150.000 Ευρώ. Προφανώς ο «Διοικητικός Ηγέτης» μαζεύει τις μετοχές που μπορεί (γιατί οι μετοχές της Ερασιτεχνικής ΔΕΝ απαλλοτριώνονται) για να έχει το 90% της Π.Α.Ε. μέσω του δημιουργήματος του (της Ε.Φ. ΑΕΚ).

Δεδομένης της μη λειτουργίας της Ε.Φ. ΑΕΚ η οποία στήθηκε τουλάχιστον μ’ όσα αναφέρει το Καταστατικό της στα πρότυπα των SUPPORTERS και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» αποδεικνύει πως η ύπαρξη της είναι προσχηματική. Το συγκεκριμένο σωματείο ΔΕΝ έχει κάνει μια Γ.Σ., ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει έναν απολογισμό. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε μια προσωρινή Διοίκηση της οποίας ηγείτο η Αγγελική Αρκάδη (η οποία παράλληλα είναι και υπάλληλος της Π.Α.Ε.). ΔΕΝ γνωρίζουμε όμως αν αυτή την στιγμή έχει νέα Διοίκηση και ποια είναι αυτή. Δεδομένου ότι με βάση το άρθρο 22 παρ. 1 του Καταστατικού της (βλέπε εδώ) η θητεία του Δ.Σ. είναι 3ετής και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παρατείνεται για πάνω από 2 μήνες από τη λήξη της και με βάση ότι το Καταστατικό υπογράφτηκε στις 14 Μάρτη 2014 θα έπρεπε ήδη να υπάρχει νέα Διοίκηση. Νέα Διοίκηση η οποία θα προέκυπτε από την Γ.Σ. (αλήθεια έχει γίνει καμία;).

Σ’ όλα τα παραπάνω είναι φανερή η επίδραση του «Διοικητικού Ηγέτη», ο οποίος ΔΕΝ θα είχε καταφέρει τίποτα αν δεν βρίσκονταν οι «χρήσιμοι» αλλά και «πρόθυμοι» ηλίθιοι∙ κάποιοι από τους οποίους (μάλλον οι περισσότεροι) έβαλαν στο Ιδρυτικό Καταστατικό καλόπιστα την υπογραφή τους. Αυτή, όμως, η υπογραφή τους δίνει και μερίδιο στις ευθύνες μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων έχει η Αγγελική Αρκάδη.

Υ.Γ. Εκείνη η «ομορφιά» με το πρόγραμμα ELITE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (βλέπε εδώ) τι έχει απογίνει άραγε; Μπορεί να μην καταφέραμε να έχουμε τρείς συνεχόμενες Χρήσεις Κέρδη για να μπούμε στο ταμπλό της «παράλληλης αγοράς», αλλά ΔΕΝ ήταν μόνον αυτό. Υποτίθεται ότι τα στελέχη της εταιρείας (Π.Α.Ε.) θα μυούνταν στις βέλτιστες (καλύτερες) πρακτικές Διοίκησης (Εταιρικής Διακυβέρνησης που λέμε και οι «πουθενάδες») και τουλάχιστον θα μας έμενε αυτό. Αν και απ’ ότι φαίνεται τα μαθήματα και η πιστοποίηση μάλλον πήγαν χαμένα. Χαμένα όπως και ο αετός που χρηματοδοτούσε η Π.Α.Ε.
Κάθε απάντηση (αν υπάρχει) δεκτή.

18 Ιούνη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου